8 razloga zašto da upišete srednju školu u Švajcarskoj

1. Vrhunsko obrazovanje

Švajcarska već vekovima ima reputaciju zemlje koja nudi prvoklasno obrazovanje, a porodice iz celog sveta šalju svoju decu u internate kako bi stekli zavidan nivo znanja u sigurnom okruženju i boravkom u internacionalnoj sredini obogatili svoje životno iskustvo.

2. Kulturna raznolikost

Švajcarske škole privlače učenike iz celog sveta, što čini školsku populaciju izuzetno raznolikom. Ove škole imaju čak i kvotu koliko učenika iz koje zemlje može da ih upiše, kako bi se osigurala multikulturalnost u učionici.

3. Sigurnost

U poslednje vreme mnogi delovi sveta suočavaju se sa nemirima, ponekad i na dnevnoj bazi. Švajcarska je izuzetno sigurna zemlja, sa dugom istorijom neutralnosti i sigurnosti za svoje građane, strance i posetioce. Đaci mogu da uče i odrastaju sa uverenjem da je zagarantovana njihova bezbednost . Internatske škole u Švajcarskoj posvećuju posebnu pažnju brizi i podršci svojim učenicima.

4. Pristup svetskim univerzitetima                                                                                                                     Učenici iz preko 100 zemalja trenutno se školuju u Švajcarskoj, a internacionalne i internatske škole nude programe koji prate britanski A level, American High School / SAT, International Baccalaureat , nemački Abitur, francuski Baccalaureate i švajcarski Maturité. Ovi sveobuhvatni i konkurentni programi omogućuju učenicima da po završetku srednjoškolskog obrazovanja upišu željene fakultete širom sveta.

5. Jezička raznovrsnost

Sa četiri službena jezika Švajcarske – francuski, nemački, italijanski i retoromanski – da ne pominjemo sve veću upotrebu engleskog jezika u biznisu i veliki broj govornika engleskog jezika, izloženost različitim jezicima ključni je deo internatskog iskustva u Švajcarskoj.

6. Zadivljujuće prirodno okruženje                                                                                                                    Švajcarska ima jedan od najlepših prirodnih pejzaža na svetu. Poznata po svojim fascinantnim planinama, jezerima, rekama, kao I tradicionalnim gradovima, Švajcarska je bogato i lepo mesto za život i školovanje.

7. Sport i rekreacija

Učenici koji se školuju u internatskim školama u Švajcarskoj imaju pristup svetskim skijaškim stazama, sportovima na vodi – od plovidbe do plivanja, mogu da se bave planinarenjem i kampovanjem, a na raspolaganju imaju i brojne mogućnosti za bavljenje sportskim aktivnostima u zatvorenom prostoru. Vrlo često škole organizuju različite izlete i sportske aktivnosti unutar i izvan kampusa.

8. Dom u srcu Evrope

Svi ovi neverovatni resursi i jedinstvene obrazovne mogućnosti nalazi se u srcu Evrope. Nemačka, Austrija, Lihtenštajn, Francuska i Italija graniče sa Švajcarskom.

Egida International je direktni predstavnik internatskih srednjih škola u Švajcarskoj. Ukoliko želite da Vaše dete svoje srednjoškolske dane provede u nekoj od prestižnih škola u ovoj zemlji, više informacija o školama možete saznati klikom na: internati u Švajcarskoj.

TASIS5

Share