Internat u švajcarskim Alpima

Aiglon College

Škola

Aiglon College

Ova internatska škola osnovana je 1949. godine i nalazi se visoko u švajcarskim Alpima, u selu Chesieres-Villars. Škola se nalazi u prelepom planinskom predelu na 1250m nadmorske visine. Učenici škole imaju izvanredne mogućnosti za obrazovanje, u prekrasnom okruženju, na bezbednoj i sigurnoj lokaciji. Školska zajednica obuhvata učenike iz svih krajeva sveta. Trenutno je pohađaju predstavnici oko 60 nacionalnosti. Najveću učeničku grupu čine deca iz Evrope, ali ovu školu pohađaju učenici sa svih pet kontinenata.

Ovu srednju školu pohađa 365 studenata, uzrasta od 9 do 18 godina, od kojih je čak 95 odsto internacionalnih učenika. Iz ove različitosti proizilazi snažno povezana zajednica, u koju se, upravo zbog raznolikosti, internacionalni studenti vrlo lako uklapaju i stiču prijatelje iz celog sveta i znanje koje im omogućava upis na najbolje univerzitete u svetu. Prednost ove škole je i rad u malim odeljenjima, sa oko 8 učenika, što omogućava da se svakom đaku posveti posebna pažnja.

Učenici prate International GCSE (IGCSE) i International Baccalaureate Diploma (IB diploma) programe. Takođe, škola nudi i opcione kurseve za polaganje američkog SAT ispita, kao i stručnu podršku za učenike koji govore engleski kao dodatni jezik, koji se spremaju da polažu Cambridge i IELTS ispite.

Učenicima su na raspolaganju mnoge vannastavne aktivnosti poput bavljenja sportom, dramskih sekcija, bavljenja muzikom i umetnošću.

Profil

  • Lokacija škole: Chesieres-Villars, planinsko okruženje
  • Godina osnivanja: 1949.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 9-18 godina
  • Broj učenika: Ukupan broj učenika 365, oko 60 nacionalnosti, 95% internacionalnih
  • Najbliži aerodrom: Lozana
  • Nastavni programi: International GCSE (IGCSE) i International Baccalaureate Diploma (IB Diploma) programi.
  • Cena za internacionalne učenike: 63.000-99.700 CHF (za školsku godinu 2015/2016)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Cilj škole je usklađen razvoj uma, tela i duha učenika kroz pet premisa: izazov, poštovanje, odgovornost, različitost, uslužnost.

Višejezičnost i internacionalni duh doprinose tome da se učenici vrlo lako uklope u okruženje i steknu prijatelje iz celog sveta. O kvalitetu škole najbolje svedoči činjenica da je upisuju najuspešniji učenici sa svih pet kontinenata. Odlični programi doprinose tome da studenti, nakon završenog školovanja, vrlo lako upisuju fakultete po želji.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda. Učenici zainteresovani za upis u ovu školu polažu testove iz engleskog jezika, matematike, kao i test inteligencije, nakon čega sledi intervju. Ovi testovi se polažu na engleskom jeziku. Svi testovi polažu se u školi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju