Internat u Austriji

AIS Salzburg

Škola

AIS – American International School

AIS kampus se nalazi na 10 minuta vožnje od centra Salcburga. U okviru kampusa se nalaze tri zgrade gde su smeštene sve učionice, kuhinja i trpezarije, učeničke prostorije za odmor i zabavu, biblioteka kao i muške i ženske spavaonice. Obuhvatajući tri hektara u ruralnom delu grada, školski kampus je okružen zelenim pojasom i nalazi se u mirnom okruženju. Učionice u školi su male, moderne i kompletno opremljene savremenim nastavnim pomagalima. S obzirom na to da je odnos nastavnik-učenik 1:6, nije potrebno mnogo prostora, a male učionice istovremeno i naglašavaju blizak i lični odnos sa svakim učenikom u školskoj zajednici.

Ovo je mala škola u kojoj je preko 85% učenika smešteno u školskom internatu. Maksimalni kapacitet škole je 125 učenika, od čega je nešto malo manje od 100 u internatu. S obzirom na to da je ovo prava, tradicionalna internatska škola, nadzor i briga o učenicima, kalendar škole, očekivanja i akademski zahtevi su prilagođeni potrebama i ciljevima učenika u internatu.

Američka srednjoškolska diploma (High School Diploma) je kvalifikacija koja se dobija po završetku četvorogodišnje američke gimnazije, koja se po broju školskih godina poklapa sa našim programom, pa se učenik može upisati u bilo koji razred. Godišnje se izučava šest do devet predmeta, a postoji mogućnost pohađanja naprednijih AP (Advanced Placement) predmeta.

Vikendom učenici imaju najviše slobodnog vremena, tada školsko osoblje priprema i vodi 10-15 aktivnosti, a svi đaci koji borave u internatu moraju da učestvuju u najmanje tri aktivnosti tokom vikenda (sportovi, umetničke radionice, društvene aktivnosti, zabavne aktivnosti).

Profil

 • Lokacija škole: seosko okruženje, u neposrednoj blizini Salcburga
 • Godina osnivanja:
 • Religija: nereligijska škola
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 12-18 godina
 • Broj učenika: 125, od čega u internatu 100 učenika
 • Najbliža stanica: Salcburg
 • Najbliži aerodrom: Salcburg 4 km, Minhen 140 km
 • Nastavni program: American High School Diploma, Junior High Program, Advaned Placement (AP), College Preparation
 • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu se kreće od €31.000 do €35.500.
 • Dodatni troškovi: fond za kapitalna ulaganja €2.500 za prvu godinu pohađanja, obavezne registracije i depoziti, prijava 8.400 rsd, dodatni časovi sporta, dodatni nastavni materijal, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, pranje veša, transferi, lokalni prevoz…

Izdvajamo

 • Američki srednjoškolski program u Austriji
 • Mala škola i mali razredi sa ličnim pristupom svakom učeniku
 • Internatska škola sa najvećim brojem učenika u internatu
 • Internacionalna škola sa preko 25 nacionalnosti
 • Organizovane aktivnosti svakog vikenda i 3 ekskurzije godišnje

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo (priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja), dobar nivo engleskog jezika (srednji nivo za razrede 7 i 8, viši srednji nivo za razrede 9, 10 i 11, napredni nivo za razred 12).

Opis EAL/EFL programa (engleski kao strani jezik):

Pomoć u učenju engleskog jezika se nudi na nekoliko nivoa tokom školske godine i koji zahtevaju učešće srednjoškolaca u nizu kurseva  koji uključuju rad na gramatici i kompoziciji, čitanju i proširenju rečnika, kao i pravilnom govoru i izgovoru. Iako učenik pohađa dodatne časove engleskog jezika i dalje prati kompletan nastavni program i kreće se ka sticanju diplome po završetku 12. razreda.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju