Internat u Austriji

Škola

AIS – American International School

American International School je međunarodna, internatska škola koja nudi američki srednjoškolski sistem u jednom od najlepših predela Austrije. Osnovana 1976. godine ova škola prepoznatljiva je po izvanrednom i rigoroznom akademskom programu koji je obogaćen izborom različitih društvenih i kulturalnih aktivnosti.

AIS kampus se nalazi na 10 minuta vožnje od centra Salzburga. U okviru kampusa se nalaze tri zgrade gde su smeštene sve učionice, kuhinja i trpezarije, učeničke prostorije za odmor i zabavu, biblioteka kao i muške i ženske rezidencije. Obuhvatajući tri hektara u ruralnom delu grada, školski kampus je okružen zelenim pojasom i okruženje je mirno. Učionice u školi su male, moderne i kompletno opremljene savremenim nastavnim pomagalima. S obzirom na to da je odnos nastavnik-učenik 1:6, nije potrebno mnogo prostora, a male učionice istovremeno i naglašavaju blizak i lični odnos sa svakim učenikom u školskoj zajednici. Ovo je mala škola u kojoj je preko 85% učenika smešteno u školskom internatu. Maksimalni kapacitet škole je 125 učenika, od čega je nešto malo manje od 100 u internatu. S obzirom na to da je ovo prava tradicionalna internatska škola, nadzor i briga o učenicima, kalendar škole, očekivanja i akademski zahtevi prilagođeni su potrebama i ciljevima učenika u internatu.

Američka srednjoškolska diploma (High School Diploma) je kvalifikacija koja se dobija po završetku četvorogodišnje američke gimnazije, koja se po broju školskih godina poklapa sa našim programom, pa se učenik može upisati u bilo koji razred. Godišnje se izučava šest do devet predmeta, a postoji mogućnost pohađanja naprednijih AP (Advanced Placement) predmeta.

Vikendom učenici imaju najviše slobodnog vremena, tada školsko osoblje priprema i vodi 10-15 aktivnosti, a svi đaci koji borave u internatu moraju da učestvuju u najmanje tri aktivnosti tokom vikenda (sportovi, umetničke radionice, društvene aktivnosti, zabavne aktivnosti).

Profil

Lokacija škole: seosko okruženje, u neposrednij blizini Salzburga

Godina osnivanja: 1976.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 12-18 godina

Broj učenika: 125, od čega u internatu 100 učenika

Najbliža stanica: Salzburg

Najbliži aerodrom: Salzburg 4 km, Minhen 140 km

Nastavni program: American High School Diploma, Junior High Program, Advaned Placement (AP), College Preparation

Cena za internacionalne učenike u internatu:  Od 33.290 € do 37.640 €

Cene su za školsku 2018/19. godinu

Dodatni troškovi: fond za kapitalna ulaganja 2.500 € za prvu godinu pohađanja, obavezne registracije i depoziti, prijava 8.400 rsd, dodatni časovi sporta, dodatni nastavni materijal, osiguranje, troškovi ispita, ekskurzija, pranje veša, transferi, lokalni prevoz…

Izdvajamo

  • Američki srednjoškolski program u Austriji;
  • Mala škola i mali razredi sa ličnim pristupom svakom učeniku;
  • Internatska škola sa najvećim brojem učenika u internatu;
  • Internacionalna škola sa preko 25 nacionalnosti;
  • Organizovane aktivnosti svakog vikenda i 3 ekskurzije godišnje.

Uslovi upisa

Dobar akademski nivo (priložiti svedočanstva prethodnog obrazovanja), dobar nivo engleskog jezika (srednji nivo za razrede 7 i 8, viši srednji nivo za razrede 9, 10 i 11, napredni nivo za 12. razred).

Opis EAL/EFL programa (engleski kao strani jezik): Pomoć u učenju engleskog jezika se nudi na nekoliko nivoa tokom školske godine, koji zahtevaju učešće srednjoškolaca u nizu kurseva koji uključuju rad na gramatici i kompoziciji, čitanju i proširenju rečnika, kao i pravilnom govoru i izgovoru. Iako učenik pohađa dodatne časove engleskog jezika i dalje prati kompletan nastavni program i kreće se ka sticanju diplome po završetku 12. razreda.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print