AKADEMSKE STIPENDIJE ZA STUDIJE U SAD

stipendije_sad_amerika

Škola

Visoko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama podrazumeva razne institucije visokog obrazovanja. Veliki broj istraživanja i donacija su učinili da se koledži i univerziteti SAD-a svrstaju među najprestižnije, što ih čini vrlo atraktivnim za internacionalne studente, profesore i naučnike. Državni univerziteti, privatni univerziteti, opšti fakulteti (Liberal Arts College) i više škole (Community College) imaju podjednako bitnu ulogu u oblasti visokog obrazovanja u SAD.
U zemlji koja ima preko 6.000 univerziteta, sigurni smo da možemo pronaći univerzitet koji odgovara vašim potrebama i zahtevima.

Destinacija

Egida International nudi program obezbeđivanja stipendije na američkim univerzitetima i koledžima. Kroz ovaj program student dobija željenu stipendiju na osnovu svog akademskog uspeha. Stipendiranje internacionalnih studenata doprinosi kulturološkoj raznovrsnosti, upoznavanju i razumevanju među nacijama. Posvećeni smo tome da za svakog studenta pronađemo visokoškolsku instituciju koja će odgovarati njegovim zahtevima i potencijalu.

Akademske stipendije namenjene internacionalnim studentima pružaju im mogućnost da započnu ili nastave studije u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve ponude pokrivaju i troškove školarine, studentskog smeštaja i hrane. U ponudi ćete imati nekoliko opcija, što znači da Vi birate onu opciju za koju smatrate da je najbolja za Vas!

Program

Prijavom na ovaj program, internacionalni studenti mogu da obezbede sebi nižu cenu školovanja za 10.000$ do 40.000$ po godini, u zavisnosti od akademskih rezultata i programa koji odaberu. Fakulteti sa kojima sarađujemo uključuju i  institucije sa liste 100 najboljih fakulteta u SAD.

Prednosti PROGRAMA STIPENDIJA

 • Zagarantovane ponude stipendija
 • 5-10 ponuda sa odobrenom stipendijom fakulteta sa teritorije cele SAD
 • Ponude uključuje nastavu, smeštaj na kampusu fakulteta i hranu
 • Mogućnost studiranja na više od 200 smerova
 • Podrška u pronalaženju fakulteta koji najbolje odgovara zahtevima i interesovanjima studenta
 • Program prihvata TRANSFER studente, studente koji su već započeli studije i žele da se prebace u SAD
 • Pomoć u svim aspektima procedure prijave na odabrani fakultet, smeštaju, zdravstvenom osiguranju i dodatnim procesima

Neophodno za prijavu na program:

 • Diploma srednje škole (svedočanstva predhodnih školskih godina)
 • Minimum vrlo dobar prosek
 • Nivo engleskog jezika: TOEFL 79 ili IELTS 6,5
 • SAT nije obavezan, ali se preporučuje
 • Uzrast od 17 do 30 godina

Procedura prijave:

Aplikacija za ponude za stipendije: 350$ + 8400 rsd

Nakon aplikacije, učenik dobija ponude sa 5 do 10 različitih fakulteta sa popustom od koji odgovaraju njegovim zahtevima, u rasponu cene počev od 15.000$ (cena uključuje nastavu, smeštaj i hranu za jednu školsku godinu).

Prihvatanje ponude: 2700 $

Ako se učenik odluči za neki od fakulteta i ponude, na ovaj način rezerviše svoje mesto na odabranom fakultetu i po uslovima koje je dobio. Popust (stipendija) koju je učenik dobio se ne menja ukoliko prosek učenika ostane isti do kraja srednje škole, tj. do slanja završne diplome.

Nakon prihvatanja ponude, prelazi se na proces upisa na odabrani fakultet. Plaćanje školarine i smeštaja fakultetu zavise od uslova odabranog fakulteta.

Student zadržava pravo na stipendiju tokom celog školovanja ukoliko nastavi da  ispunjava tražene uslove  – adekvatan akademski uspeh.

Egida svoje učenike vodi kroz celokupnu proceduru, od apliciranja za stipendije do upisa odabranog fakulteta!   

Smeštaj

Veliki broj fakulteta u SAD insistira da studenti prve godine budu smešteni na kampusu fakulteta, u studentskim domovina. Ovaj tip smeštaja pozitivno utiče na studenta i njegovu integraciju u američki studentski život i zajednicu. Takođe, internacionalni studenti se na ovaj način brže i lakše upoznaju sa američkim studentima.

Sve ponude stipendija uključuju i smeštaj na kampusu fakulteta i ishranu.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print