AKADEMSKE STIPENDIJE ZA STUDIJE U SAD

Škola

Akademske stipendije za studije u SAD

Visoko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama podrazumeva razne institucije visokog obrazovanja. Veliki broj istraživanja i donacija su učinili da se koledži i univerziteti  u SAD svrstaju među najprestižnije, što ih čini vrlo atraktivnim za internacionalne studente, profesore i naučnike. Državni univerziteti, privatni univerziteti, opšti fakulteti (Liberal Arts College) i više škole (Community College) imaju podjednako bitnu ulogu u oblasti visokog obrazovanja u SAD.

Destinacija

Egida International nudi program obezbeđivanja stipendije na američkim univerzitetima i koledžima. Kroz ovaj program student dobija stipendiju na osnovu svog akademskog uspeha. Stipendiranje internacionalnih studenata doprinosi kulturološkoj raznovrsnosti, upoznavanju i razumevanju među nacijama. Posvećeni smo tome da za svakog studenta pronađemo visokoškolsku instituciju koja će odgovarati njegovim zahtevima i potencijalu.

Akademske stipendije namenjene internacionalnim studentima pružaju im mogućnost da započnu ili nastave studije u Sjedinjenim Američkim Državama. Sve ponude uključuju troškove školarine i studentskog smeštaja.

Program

Prednosti PROGRAMA ZA STIPENDIJE:

  • Zagarantovane ponude stipendija;
  • Do 7 ponuda sa odobrenom stipendijom fakulteta sa teritorije SAD;
  • Podrška u pronalaženju fakulteta koji najbolje odgovara zahtevima i interesovanjima studenta;
  • Program prihvata TRANSFER studente, studente koji su već započeli studije i žele da se prebace u SAD;
  • Pomoć u svim aspektima procedure prijave na odabrani fakultet, asistencija oko pronalaženja smeštaja, zdravstvenog osiguranja, viziranja i prilikom svih dodatnih procesa u vezi sa upisom.

 Neophodno za prijavu na program:

  • Diploma srednje škole (svedočanstva prethodno završenih školskih godina) sa transkriptom ocena;
  • Minimum vrlo dobar prosek;
  • Nivo engleskog jezika: TOEFL 79 ili IELTS 6,5.

 

Procedura prijave:

Popunjavanje predaplikacionog formulara koji uključuje rangiranje učenikovih želja i zahteva u vezi sa budućim studijama;

15 radnih dana nakon dostavljanja predaplikacionog formulara, učenik dobija ponude do 7 različitih fakulteta sa popustom, koji odgovaraju njegovim zahtevima i koji su u cenovnom rangu koji je učenik naveo u predaplikaciji (cena uključuje nastavu, smeštaj, hranu i troškove života za jednu školsku godinu).

Cena: 2000 $ (1.300 $ placement fee, 700 $ service fee) – plaća se prilikom slanja predaplikacionog formulara i ostalih neophodnih dokumenata.

Ostvarena stipendija se ne menja ukoliko prosek učenika ostane isti do kraja srednje škole tj. do slanja završne diplome. Ukoliko učenik u međuvremenu popravi/pokvari prosek u odnosu na onaj sa kojim je aplicirao za stipendiju, stipendija se shodno proseku na kraju četvrte godine može povećati/umanjiti. Student zadržava pravo na stipendiju tokom celog školovanja ukoliko nastavi da ispunjava tražene uslove  – adekvatan akademski uspeh.

 U roku od 10 dana od dobijanja ponude, učenik mora da odabere fakultet i smatra se da je rezervisao svoje mesto na odabranom fakultetu po uslovima koje je dobio. Nakon prihvatanja ponude, sledi zvaničan upis na odabrani fakultet. Učenik uplaćuje registraciju za odabrani fakultet (iznos iste zavisi od fakulteta) i depozit za smeštaj. Iznos i dinamika plaćanja školarine i smeštaja zavise od uslova odabranog fakulteta. Tokom prve godine studija, student mora živeti na kampusu fakulteta, dok za preostale godine može sam sebi da obezbedi smeštaj van kampusa, što može biti povoljnija opcija. 

Rok za prijavu za jesenji početak studija (avgust/septembar): 1. mart 2019.

Dodatni troškovi: registracija 8.400 rsd, troškovi američke vize, avio prevoz, bankarski troškovi slanja novca, ostali nepomenuti troškovi.

Egida svoje učenike vodi kroz celokupnu proceduru, od apliciranja za stipendije do upisa na odabrani  fakultet!  

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju