Kursevi francuskog jezika u Nici

Škola

Institut Alpha.b

Zgrada škole nalazi se u najužem centru Nice, na 10 minuta pešačke udaljenosti od plaže. Reč je zapravo o pansionu sa početka veka, građenom u tzv. Belle Epoque stilu koji je u potpunosti renoviran i usaglašen sa svim najvišim standardima Evropske Unije. Pri dolasku u školu radi se test i određuje  nivo znanja na osnovu kojeg se polaznici raspoređuju u grupe sa 5 do 8, a najviše 10 polaznika.

Vannastaven aktivnosti – Nica pruža mnogo mogućnosti da se ispuni slobodno vreme. U večernjim i popodnevnim časovima škola organizuje projekcije francuskih filmova, tematske večeri u školi, zabave na plaži, kuglanje, odlazak u diskoteke, planinarenje, splavarenje, ronjenje, razne ekskurzije i sl. Pored kulturnih i zabavnih sadržaja, postoji mogućnost da ispunite svoje slobodno vreme baveći se jedrenjem ili ronjenjem. Svi programi su opcioni.

Destinacija

Nica je grad na jugu Francuske, na Azurnoj obali, osnovan od strane antičkih Grka. Danas glavni grad oblasti Cote d’ Azur i dalje privlači mnogobrojne turiste i umetnike koji zastaju na glavnom gradskom trgu kako bi pogledali neki performans ili odslušali koncert.

Pomenuti trg zove se Masséna i on je ujedno raskrsnica glavnih ulica u gradu. Nedaleko se nalazi i bašta Alberta I  (Jardin Albert I er). Postavši poznato odmaralište, Nica je domaćin mnogih festivala i karnevala. Grad ima mediteransku klimu, sa umerenim temperaturama tokom gotovo cele godine.

Kursevi

Institut Alpha.b nudi sledeće kurseve:

  • Standardni kurs (20 časova nedeljno) u okviru kojeg se stiče napredak u poznavanju gramatike, obogaćuje vokabular i poboljšava izražavanje, čitanje i pisanje.
  • Intenzivni kurs (30 časova nedeljno) je kombinacija 20 časova pre podne i 10 časova posle podne (raspoređenih na 3 dana u nedelji).
  • Kombinovani kurs je kombinacija standardnog kursa i individualne nastave. U okviru ovog kursa moguća je specijalizacija jezika u nekim profesionalnim oblastima – turizam, pravo, hotelijerstvo…
  • DELF ispitni kurs traje 4 nedelje (za prelazak sa jednog nivoa na drugi). Organizovan je od 26 časova nedeljno intenzivne nastave.
  • Porodični program – podrazumeva standardni kurs (20 časova) za roditelje i program za decu u mini grupama koji predstavlja kombinaciju učenja jezika i zabavnih aktivnosti.
  • Francuski za profesore (36 časova nedeljno) podrazumeva usavršavanje lingvističkih sposobnosti i upoznaje polaznike sa novim metodama iz oblasti pedagogije.

Smeštaj

Škola u ponudi ima različite tipove smeštaja u zavisnosti od kriterijuma polaznika. Porodični smeštaj je dobra opcija za one polaznike koji žele da upoznaju kulturu i tradiciju francuske porodice, a ujedno predstavlja sjajnu priliku za konverzaciju i usavršavanje francuskog jezika i nakon nastave. Smeštaj podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe na bazi polupansiona. Rezidencija podrazumeva veću slobodu i nezavisnost za polaznike. Ovaj tip smeštaja podrazumeva studio za jednu osobu, bez uključenih obroka. Pored navedenog, na raspolaganju su i privatni apartmani i hotelski smeštaj, a cene ovih tipova smeštaja su na upit.

Video

Kako izgleda nastava francuskog jezika u ovoj školi saznajte kroz epizodu naše emisije:

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

FLE

The Groupement FLE brings together schools teaching French in France which offer a wide range of quality services to students, business people or people just interested in learning French in France during a language stay.
Our schools propose a wide range of French courses : general French, specific purposes courses, courses for teachers of French, preparation for DELF/DALF exams, junior vacation courses…
The Groupement FLE also aims to promote its member schools, as well as sharing experience and knowledge to improve quality standards.
This ‘quality reference’ is based on criteria, firm commitments and audits, outlined in a reference document, to which all Groupement FLE member schools adhere.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju