Američka srednja škola

Škola

Maine Central Institute

Maine Central Institute je jedna od škola sa najdužom tradicijom u državi Mejn. Osnovana je 1886. godine i nalazi se u sigurnom gradiću Pitsfild, čiji prijatni stanovnici čine da se svi učenici osećaju dobrodošlo, primaju učenike koji žele porodični smeštaj, navijaju za školu na svim takmičenjima…

Škola se ponosi brojem različitih zemalja koje učenici predstavljaju. Izuzetno neguje internacionalni duh koji doprinosi njihovoj lokalnoj zajednici da se upozna sa mladim ambasadorima različitih svetskih kultura. U sigurnoj i brižnoj atmosferi učenici stiču znanje, samopouzdanje, društvenu odgovornost, veštine kritičkog razmišljanja i komunikacije potrebne za dalji akademski razvoj i buduću karijeru. Jak akademski program škola dopunjuje sa velikim izborom sportova i vannastavnih aktivnosti, a školski program za muziku, dramu i izvođačke umetnosti poslednjih 18 godina za redom ostvaruje nacionalne rezultate.

Školski program obuvata 11 AP predmeta koji učenicima omogućuju da steknu kredite koje će moći da iskoriste na fakultetima. AP predmeti koje đaci mogu birati su: Art, Biology, Calculus AB, Calculus BC, Chemistry, English Language and Composition, English Literature and Composition, Physics, Statistics, US History, US Government.

Škola ima i izuzetan umetnički program. Bossov Ballet Theatre je umetnička izvođačka grupa i internacionalna pripremna škola za baletsku akademiju koja se nalazi u okviru ove srednje škole. Učenici koji žele ozbiljno da se bave plesom mogu da uspešno kombinuju nastavu sa probama i nastupima koji su u poslepodnevnim i večernjim časovima.

Učenicima škole na raspolaganju su i različiti klubovi poput šaha, kaligrafije, ping-ponga, robotike, tenisa, kulinarskog kluba, francuskog, kineskog, matematike i mnogi drugi.

Dečaci i devojčice mogu se baviti različitim sportovima, poput fudbala, košarke, tenisa, rvanja, čirlidingom…

Smeštaj

U okviru kampusa nalaze se tri rezidencije, u dve su smešteni dečaci, a u jednu devojčice. Učenici u sobama imaju pristup internetu, a u svakoj rezidenciji đacima su na raspolaganju i telefoni koje mogu koristiti. Svaki učenički dom ima perionicu za veš.

Profil

  • Lokacija škole: Pittsfield, Maine
  • Godina osnivanja: 1866.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Broj učenika: 480, oko 140 u internatu
  • Odnos profesor/učenik: 1:9
  • Najbliži aerodrom: Boston Logan International, 300 km
  • Nastavni program: High School Diploma
  • Cena za internacionalne učenike: od 42.750$

Dodatni troškovi:  registracija 75$ + 8400rsd, zdravstveno osiguranje 1320$ po godini,  deponovan iznos za nepredviđene troškove učenika 2000$ (vraća se nepotrošen deo), depozit za smeštaj 150$ (povratan u slučaju da nema oštećenja u smeštaju), dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ukoliko je Vaše dete umetnički tip, ova škola daće mu priliku da izrazi svoju kreativnost u različitim vidovima umetnosti, s obzirom na to da je odlikuje izuzetan umetnički program. Škola ima departmane za vizuelne umetnosti, muziku, pozorište. U okviru škole nalazi se i  Bossov Ballet Theatre umetnička izvođačka grupa i internacionalna pripremna škola za baletsku akademiju.

Umetnički programi koje ova škola nudi su: Bossov Ballet Theater, (preprofessional Ballet), Art and Design Fundamentals, Studio Foundations I & II, 3D Design, AP Art, Photography, Ceramics, Ballet, Introduction to Theatre, Technical Theatre-Stagecraft, Myths, Masks, Puppetry and Pantomime, Theatre Arts, Festival Theatre Ensemble, Concert Band, Concert Choir, Piano, Instrumental Jazz Ensemble, Vocal Jazz Ensemble, Guitar, Music in Society, Contemporary A Capella.

Škola se ponosi izuzetnom stopom prolaznosti na fakultete, koja je čak 98%. Neki od univerziteta na koji su primljeni učenici ove škole su:

American University, Brandeis University, Boston University, Brown University, Bates College, Colby College, Cornell University, Emory University, Miami University,Northeastern University, Princeton University, UCLA, University of Washington, University of Vermont, University of Texas at Austin, University of Pittsburgh, University of Massachusetts – Amherst, Georgetown University, Harvard University, University of Maine, University of Iowa, University of Illinois, Tulane University, Syracuse University, Savannah College of Art and Design, Rochester University, Rochester Institute of Technology, Pennsylvania State University, Pace University, New York University, UC Berkeley, University of Southern California, University of Wisconsin-Madison

Uslovi upisa

Maine Central Institute podstiče prijavu svih učenika koji su otvoreni za nove izazove i iskustva.  Za upis su potrebna svedočanstva prethodnih godina, esej, preporuke nastavnika i pedagoga. Mogući su i dodatni testovi, ukoliko škola proceni da su neophodni. Preporučuje se poseta kampusu, a za one učenike koji nisu u mogućnosti da obiđu kampus, može se zakazati telefonski intervju.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju