Letnja škola engleskog u Engleskoj, porodični smeštaj

anglo-continental-bournemouth

Škola

Anglo-Continental

Uzrast polaznika 10 -17 godina

Ova škola jedna je od vodećih škola engleskog jezika u svetu, osnovana 1950. godine. Priznanje za uspešan rad dobila je od strane britanskog Ministarstva obrazovanja, a tokom svog profesionalnog razvoja stekla je akreditaciju Britanskog saveta i asocijacije EnglishUK.

Smeštena je u Bornmutu, na pešačkoj udaljenosti od centra grada i čuvene plaže. Centar raspolaže sa 70 moderno opremljenih učionica, 2 prostorije za predavanje sa DVD/video i kompjuterskom opremom, kao i 1 jezičkom laboratorijom.

Centar u Wimborne Road-u ima uređen i enterijer i eksterijer u skladu sa uzrastom polaznika koji borave u njemu – moderne učionice, dobro opremljene sale za igru i rekreaciju, prostrano dvorište.

Anglo-Continental  ima kapacitete koji mogu da zadovolje sve potrebe polaznika. Osim nastave, polaznicima je obezbeđen smeštaj, uz organizovano vreme van nastave (zabavne i sportske aktivnosti, dnevne i večernje aktivnosti, poludnevne i celodnevne ekskurzije i dr.).

Vreme van nastave – Iako je učenje engleskog cilj kursa, veoma je važno da se mladi polaznici zabave i uživaju u vremenu provedenom u Engleskoj. Ekskurzije, sportovi i aktivnosti tokom slobodnog vremena prilagođene su uzrastu polaznika, a uključene su u program i obavljaju se u pratnji iskusnih vaspitača.

Ekskurzije uključuju odlaske u Oksford, Portsmut, Brajton i naravno London. Tu su i posete različitim tematskim parkovima i istorijskim lokalitetima. Sportovi uključuju tenis, fudbal, košarku, odbojku, plivanje i mnoge druge.

Uobičajene poslepodnevne i večernje aktivnosti su i slikanje, snimanje filmova, kvizovi, pravljenje studentskih novina, disko večeri, karaoke i slično.

Destinacija

Ovaj grad nalazi se na južnoj obali Engleske, na oko sat vremena udaljenosti od Londona. Ima izuzetno umerenu klimom koja mu daje najtoplija i najsunčanija leta u Velikoj Britaniji.

Kulturni sadržaj grada vremenom su upotpunila mnoga pozorišta, bioskopi i koncertne sale. Sa plažom koja je duga 12 kilometara, ovaj grad važi za jednu od najpopularnijih destinacija za letovanje u Velikoj Britaniji. Pored znamenitosti, grad na raspolaganju ima različite sadržaje za najmlađe: akvarijum Oceanarium, bioskop Odeon, sportski kompleks Littledown Park i mnoge druge.

Kursevi

Poseban program škole namenjen je deci uzrasta 10-17 godina. Kursevi jezika za mlade održavaju se u posebnim centrima, namenjenim isključivo mlađim polaznicima. Kako se radi o mladima, u program su uključeni vaspitači čiji je broj usklađen sa brojem prisutne dece tako da svaki polaznik ima sigurnu pažnju odraslog.

 

Smeštaj

Smeštaj u porodicama pruža polaznicima priliku da praktikuju engleski jezik i van učionice. Porodice su veoma pažljivo odabrane i redovno se kontrolišu, da bi bili sigurni da zadovoljavaju sve standarde propisane od strane Britanskog saveta i škole. Porodice se biraju i po maloj udaljenosti od škole. Mlađi polaznici na programu imaju obezbeđen prevoz od kuće do škole, dok stariji do škole dolaze peške ili gradskim prevozom. Doručak i večera su u porodici, dok je ručak u školi tokom nedelje. Smeštaj je u dvokrevetnim sobama sa zajedničkom upotrebom kupatila

Galerija

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print