Francuski za mlade na Azurnoj obali

Atoll_Juniors_Antibes_Schulcampus

Škola

Atoll Junior 

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM 

Uzrast 8-12 i 13-17 godina

Termin: 31.07-13.08.2016.

Atoll Junior je organizacija letnjih škola jezka koja ima svoje centre u različitim gradovima širom Francuske, a koja mladima pruža vrhunsku uslugu učenja francuskog jezika uz zanimljiv program vannastavnih aktivnosti.

Letnja škola francuskog za mlade organizovana je u okviru kampusa Horticole, modernog kampusa u rezidencijalnom delu grada, udaljenom oko 2 km od centra Antiba. Kampus raspolaže sa opremljenim učionicama, sobama,  prostranom baštom za slobodno vreme, restoranom u kojem se služe obroci, kafeom sa televizijom, sportskim objektima, bazenom i kompjuterskom prostorijom.

Škola organizuje brojne vannastavne aktivnosti koje vodi iskusno školsko osoblje. U cenu programa uključena je jedna poludnevna i jedna celodnevna ekskurzija, kao i pun program popodnevnih i večernjih aktivnosti (igre, takmičenja, predstave, tematske večeri, roštilj i druge). Deci je na raspolaganju i opcija « kiosk » koja u ponudi ima dodatne vannastavne aktivnosti, a koje su na raspolaganju uz doplatu – skijanje na vodi, jahanje, paraglajiding, golf i druge.

Destinacija

Ovaj mediteranski grad nalazi se u jugoistočnoj Francuskoj, u samom srcu Azurne obale. Kao vrlo popularan primorski grad ima sve – od bogate kulture i tradicije, pa sve do atrakcija i znamenitosti za sve uzraste. U gradu živi oko 80 hiljada stanovnika, dok ga godišnje poseti izuzetno veliki broj turista. Nalazi se na 10 km od Kana, 25 km od Nice i oko 45 km od Monte Karla.

U kulturnoj ponudi grada ima veliki broj znamenitosti, muzeji Picasso, La Tour i Absinthe, Carre tvrđava, katedrala Notre Dame i mnoge druge. Tokom posete gradu svakako biste trebali da obiđete i stari deo grada Vieil Antibes koji je zadržao veliki deo svog prvobitnog karaktera – starinske kamene ulice, šarmantnu pijacu, te mnoštvo restorana, kafića i barova.

Za ljubitelje zabave na raspolaganju je veliki broj zanimljivih aktivnosti. Antibe okružuje preko 40 plaža duž obale od 25 kilometara, a neke od popularnijih plaža su Gavette i plaža u mestu Juan les Pins. U gradu postoji zabavni vodeni park Aquasplash, vodeni svet Marineland, mnoštvo parkova poput Pinede, zabavni park La Ferme du Far West i mnoge druge atrakcije.

Nastava

Kurs francuskog jezika podrazumeva različite gramatičke vežbe, razvoj govorne komunikacije i veštine pisanja na zabavan način koji motiviše na učenje. Sastoji se od 20 časova jezika nedeljno, tj. 4 časa dnevno od ponedeljka do petka. Svaki čas traje po 45 minuta, a nastava se odvija u malim grupama od 15 polaznika po grupi.

Nastavu na ovom kampu jezika za mlade, vode iskusni profesori francuskog jezika. Dinamično nastavno osoblje podstiče aktivno učenje, stimuliše mlade polaznike i razvija interes za usavršavanje jezika. Po dolasku u školu radi se orijentacijski test radi procene jezičkog nivoa, a nakon toga polaznici raspoređuju u adekvatne jezičke grupe prema nivou koji poseduju.

Smeštaj

Smeštaj  polaznika organizovan je u okviru kampusa u kojem se odvija nastava i vannastavni program. Sobe u kojima su polaznici smešteni su dvokrevetne ili četvorokrevetne, dok su kupatila spratna i deli ih više polaznika. U smeštaju je obezbeđena posteljina, ali je potrebno da polaznici ponesu sopstvene peškire.

Obroci – u cenu je uključen pun pansion, a obroci se služe u restoranu u kampusu. Doručak može da uključuje različite vrste žitarica, hleb, puter, džem, različite vrste jogurta, sireve, voće i topla pića (kafa, topla čokolada, čaj i druge). Ručak i večera su u vidu švedskog stola, a uključuju širok izbor mesa, salata, ribu, povrće, različite deserte i drugo. Tokom vikenda i kada se organizuju ekskurzije i izleti, polaznicima je obezbeđen lanč paket.

Nadzor velika pažnja poklanja se dečijoj bezbednosti. Pored profesora iz Srbije koji je deci sve vreme na raspolaganju, tokom boravka u svakom trenutku možete se obratiti i osoblju škole. Deca mlađa od 14 godina nikako ne smeju napuštati kampus bez pratnje školskog osoblja, dok je za stariju decu potrebna posebna dozvola roditelja ili staratelja (u tom slučaju izlazak je dopušten samo u određeno vreme).

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print