Letnji fudbalsko jezički kamp u Engleskoj

Škola

Ardmore Language Schools

Fudbalski kamp Lidington

Ova organizacija, sa preko 30 godina iskustva, ekspert je u organizovanju kurseva engleskog jezika i letnjih programa za decu iz celog sveta. U svojoj ponudi ima različite programe usavršavanja, sportske programe i avanturističke kampove širom Amerike i Ujedinjenog Kraljevstva.

Program fudbala u Lidingtonu predstavlja idealan spoj usavršavanja engleskog jezika i razvoja fudbalskog talenta. Fudbalsku komponentu programa je osmislio Christian Damiano, koji je trenirao francuski nacionalni tim, bio jedan od trenera Rome, kao i timova iz Premijer lige, poput Juventusa, Liverpula i Fulama.

Vreme van nastave i treninga – Dugo iskustvo i kvalitet u radu Ardmor grupacije koja organizuje ovaj kamp pokazuje se u izboru vannastavnih aktivnosti koje dodatno stimulišu konverzaciju na engleskom jeziku.

Na kampusu se nalaze 11 fudbalskih terena, ragbi tereni, 2 jezera,  a deca se mogu pored fudbala baviti i avanturističkim sportovima.

Program uključuje jednu celodnevnu i jednu poludnevnu ekskurziju nedeljno. Celodnevni odlazak u London uključuje i obilazak Čelzi stadiona, krstarenje Temzom i obilaske znamenitosti. Večernje aktivnosti su prilagođene uzrastu polaznika – disko, kvizovi, karaoke, filmske večeri, sportski turniri…

Destinacija

Lidington se nalazi na trasi drevnog puta Ridgeway, na obodu nizije severnog Veseksa, područja  izvanredne prirodne lepote. Selo postoji više od 1000 godina i dokazi se nalaze svuda u okolini: barijere, rimski put koji je deo parohijske granice, velika fortifikacija koja okružuje brdo, a koja potiče još iz gvozdenog doba. Lidington je divno mesto za život okruženo spektakularnom prirodom i pogledom na čuveni Vale of The White Horse.

U Lidingtonu je smešten fantastičan savremeni centar koji se prostire na 60 ha zelene površine, a do koga se lako i brzo stiže iz Bata, Oksforda, Vindzora ili Londona. Centar polaznicima nudi brojne aktivnosti, uključujući sportsko penjanje, abseiling, splavarenje, streljaštvo, zip line.

Kursevi

Treninge vode kvalifikovani treneri i uključuju sve relevantne elemente fudbala, sa naglaskom na engleski stil igre, upoznavanje sa engleskim timovima i fudbalskom terminologijom. Svaki dan se sastoji od tehničkih treninga, utakmica i fudbalske edukacije sa temama iz oblasti fizičkih, taktičkih i tehničkih aspekata igre, ali i načina života vrhunskih fudbalera (režim ishrane, značaj medija, negovanje odnosa sa navijačima…). Fudbalski program uključuje 12 sati treninga nedeljno i 15 sati nastave engleskog jezika. Časovi engleskog su podeljeni u dva dela. Naglasak je stavljen na komunikaciju što pomaže u pomaže polaznicima u korišćenju engleskog jezika u različitim situacijama i za različite svrhe. Cilj programa je razvijanje samopouzdanja i proširenje znanja kako engleskog jezika tako i fudbalskih finesa.

Program je pažljivo isplaniran da osigura adekvatan odnos intenziteta treninga sa učenjem jezika i zabavom, a mladim sportistima će dati uvid u međunarodni svet fudbala.

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalnog tipa i nalazi se u sklopu kampa Lidington.  Polaznici su smešteni u moderne sobe, sa privatnim kupatilom, pri čemu maksimalno 4 polaznika mogu boraviti u jednoj sobi. Deci su obezbeđeni obroci u vidu punog pansiona – doručak, ručak i večera, dok je tokom dnevnih i poludnevnim ekskurzija obezbeđen lanč paket.

Akreditacije

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print