Studije u Americi

Studije u americi Arkansas university

Škola

ARKANSAS STATE UNIVERSITY

Arkasas State University je državni univerzitet sa preko 21  akreditaciju i priznanja koje je stekao od svog osnivanja 1909. godine. Nalazi se u prvih 10% svih svetskih akademskih institucija! Diploma ovog američkog univerziteta  je priznata u celom svetu. Nastavno osoblje čine kvalifikovani predavači koji su stručnjaci u svojoj oblasti.

Većina predavača na univerzitetu ima najviši stepen obrazovanja u svojoj struci i priznati su na svom polju proučavanja od strane svojih kolega.

Biblioteka univerziteta u svojoj kolekciji ima preko milion knjiga, stručnih časopisa i druge literature, kao i odličnu kompjutersku laboratoriju i veliki broj prostorija za sastanke i učenje. Studenti imaju mogućnost da kroz Interlibrary pozajme materijal iz drugih biblioteka širom sveta, kao i da uzmu na korišćenje digitalne kamere, projektore i drugu elektronsku opremu, koja će im pomoći da uspešno savladaju nastavu.

Svakom studentu se dodeljuje akademski savetnik koji mu pomaže prilikom izbora predmeta, oblasti studiranja i daljeg nastavka studija.

Destinacija

Džonsboro je grad sa najbržim razvojem u državi Arkanzas. U samom gradu i okolini živi oko 120.000 ljudi, što zapravo znači da pruža sve pogodnosti života u velikom gradu i sigurnost i opuštenost koje se nalaze u manjim mestima. Peti je po veličini grad u Arkanzasu i regionalni centar proizvodnje, agrikulture, medicine, obrazovanja i trgovine. U poređenju sa ostalim delovima SAD, Džonsboro ima gotovo 30% niže troškove života! Grad se nalazi na samo sat vremena vožnje od Memfisa, u kome se nalazi internacionalni aerodrom. Odlična infrastruktura omogućava lak i brz pristup okolnim gradovima kao što su St. Luis, Little Rock, Nashville, Huntsville… Prvenstveno univerzitetski grad, svojim stanovnicima nudi veliki broj muzeja i galerija, bioskope, pozorišta, veliki broj zabavnih parkova, tržne centre, brojne američke i internacionalne restorane. Iako mali po broju stanovnika, Džonsboro pruža izvanredne uslove za zabavu, rekreaciju i opuštanje.

Programi

Univerzitet nudi više od 250 akreditovanih programa osnovnih i postdiplomskih studija. U svom sklopu ASU ima 10 fakulteta:

 • College of Agriculture & Technology
 • College of Business
 • College of Education & Behavioral Science
 • College of Engineering
 • College of Nursing and Health Professions
 • College of Sciences and Mathematics
 • College of Liberal
  Arts
 • University College
 • Honors College
 • University College

Svaki od ovih univerziteta nudi Associate (dvogodišnje studije – viša škola), Bachelor’s, Master’s i Doctoral programe.

ESL (English as a Second Language) program je namenjen studentima čiji nivo znanja nije dovoljan kako bi upešno pratili predavanja na engleskom jeziku. Uspešno završavanje ESL programa podrazumeva da je student dostigao traženi  nivo znanja tako da dodatni testovi nisu potrebni.

OSNOVNE STUDIJE ( BA, BSc, LLB) uglavnom traju četiri godine, ali dužina može varirati od odabranog smera. Egida International nudi direktan upis na osnovne trogodišnje i četvorogodišnje studije, ukoliko ispunjavate uslove univerziteta.

Uslovi upisa:

 • diploma srednje škole (neophodan prosek u zavisnosti od smera – 3.40),
 • dovoljan nivo engleskog jezika: IELTS 5.5, TOEFL 61.

CENA zavisi od broja kredita koje će student slušati. Pretpostavljena cena za školsku godinu 2016/2017 (dva semestra):

Nastava   9.696 $
Obavezni troškovi   2.426 $
Smeštaj i hrana (u proseku)   6.390 $
Zdravstveno osiguranje   1.140 $
Ostali troškovi      528 $
UKUPNO 20.180 $

Upisni rok: jesen (rok za prijavu do 21.08.2017);

MASTER STUDIJE (MA, MSc, MBA, LLM…): Master diploma je akademsko zvanje koje se dodeljuje studentima koji su proučavali specifičnu oblast nauke na višem nivou od osnovnih studija. To se odnosi i na teoretsko i na primenjeno znanje. Master studije traju od jedne do tri godine, dok je prosek dve godine studija.

Uslovi upisa:

 • diploma osnovnih studija, (prosek studija u zavisnosti od smera),
 • IELTS 6.0, TOEFL 79.

CENA je pretpostavljena cena na osnovu prosečnog broja kredita. Student tačnu cenu dobija nakon izbora predmeta.

Nastava   9.252 $
Obavezni troškovi   1.992 $
Smeštaj i hrana (u proseku)   6.390 $
Zdravstveno osiguranje   1.140 $
Ostali troškovi      936 $
UKUPNO 19.710 $

 Upisni rok: jesen (rok za prijavu do 21.08.2016)

Stipendija

Arkansas State University internacionalnim studentima odobrava AKADEMSKE stipendije do 50% iznosa školarine, a čiji tačan iznos zavisi od postignutih uspeha studenta. Srednjoškolci koji žele da apliciraju za stipendiju moraju da polažu SAT ispit, a studenti za prijavu za stipendiju sa master program – GRE ili GMAT ispit. U zavisnosti od rezultata ispita, proseka tokom predhodnog obrazovanja i nivoa engleskog jezika, odobrava se iznos stipendije. Stipendija se odobrava na iznos školarine (ne i na troškove smeštaja i ishrane i dodatne troškove).

SPORTOVI koje se treniraju:

Muški: bejzbol, košarka, američki fudbal, trčanje (Cross Country / Track), golf

Ženski: košarka, kuglanje, trčanje (Cross Country / Track), golf, fudbal, tenis, odbojka

Napomena: troškovi upisa 8.400 rsd.

Smeštaj

Univerzitet nudi različite vrste smeštaja u okviru kampusa, od studentskih domova, do privatnih stanova i kuća. Za studente prve godine studija obavezan je smeštaj u nekom od studentskih domova, gde će steći nove prijatelje i brzo se prilagoditi univerzitetskom životu. Univerzitet je vlasnik većine ponuđenog smeštaja, gde su komunalni troškovi, internet, telefon, perionica veša i korišćenje sportskih terena uključeni u cenu.

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print