Studije u Americi

Studije u americi Arkansas university

Škola

ARKANSAS STATE UNIVERSITY

Arkasas State University je državni američki univerzitet sa preko 21  akreditacije i priznanja koje je stekao od svog osnivanja 1909. godine. Nalazi se u prvih 10% svih svetskih akademskih institucija! Diploma ovog američkog univerziteta je priznata u celom svetu.  Nastavno osoblje škole čine kvalifikovani predavači koji su stručnjaci iz svoje oblasti.

Većina predavača na univerzitetu imaju najviši stepen obrazovanja u svojoj struci i priznati su na svom polju proučavanja od strane svojih kolega.

Biblioteka univerziteta u svojoj kolekciji ima preko milion knjiga, stručnih časopisa i drugih pomagala kao i odličnu kompjutersku laboratoriju i veliki broj prostorija za sastanke i učenje. Studenti imaju mogućnost da kroz Interlibrary pozajme materijal iz drugih biblioteka širom sveta, kao i da uzmu na korišćenje digitalne kamere, projektore i drugu elektronsku opremu koja će im pomoći da uspešno savladaju nastavu.

Svakom studentu ASU se dodeljuje akademski savetnik koji im pomaže prilikom izbora predmeta, oblasti studiranja i daljeg nastavka studija.

Sportovi koje se treniraju na na ASU:

Muški: bejzbol, košarka, američki fudbal, trčanje (Cross Country / Track), golf

Ženski: košarka, kuglanje, trčanje (Cross Country / Track), golf, fudbal, tenis, odbojka

Destinacija

Džonsboro je grad sa najbržim razvojem u državi Arkanzas. U samom gradu i okolini živi oko 120.000 ljudi, što zapravo znači da grad pruža sve pogodnosti života u velikom gradu i sigurnost i opuštnost koje se nalaze u manjim mestima. Peti je  po veličini grad u Arkanzasu i regionalni centar proizvodnje, agrikulture, medicine, obrazovanja i trgovine. U poređenju sa ostalim delovima SAD, Jonesboro ima gotovo 30% niže troškove života! Grad se nalazi na samo sat vremena vožnje od Memfisa u kome se nalazi internacionalni aerodrom. Odlična infrastruktura omogućava lak i brz pristup okolnim gradovima kao što su St. Luis, Little Rock, Nashville, Huntsville…  Prvenstveno univerzitetski grad, svojim stanovnicima nudi veliki broj muzeja i galerija, bioskope, pozorišta, veliki broj zabavnih parkova, tržne centre, brojne američke i internacionalne restorane. Iako mali po broju stanovnika, Džonsboro pruža izvanredne uslove za zabavu, rekreaciju i opuštanje. 

Programi

ASU nudi više od 250 akreditovanih programa osnovnih i post diplomskih studija. U svom sklopu ASU ima 11 fakulteta:

 • College of Agriculture & Technology
 • College of Business
 • College of Communications
 • College of Education
 • College of Engineering
 • College of Fine Arts
 • College of Humanities and Social Sciences
 • College of Nursing and Health Professions
 • College of Sciences and Mathematics
 • Graduate School
 • Honors College
 • University College

Svaki od ovih univerziteta nudi Associate (dvogodišnje studije – Viša škola), Bachelor’s, Master’s i Doctoral programe.

ESL (English as a Second Language) program je namenjen studentima čiji nivo znanja nije dovoljan kako bi upešno pratili predavanja na engleskom jeziku. Uspešno završavanje ESL programa podrazumeva da je student dostigao  traženi  nivo znanja tako da dodatni testovi nisu potrebni.

OSNOVNE STUDIJE ( BA, BSc, LLB) uglavnom traju četiri godine ali dužina može varirati od odabranog smera. Egida International nudi direktan upis na osnovne trogodišnje i četvorogodišnje studije ukoliko ispunjavate uslove univerziteta.

Uslovi upisa:

 • Diploma srednje škole (neophodan prosek u zavisnosti od smera – 3,40)
 • Dovoljan nivo engleskog jezika: IELTS 5.5, TOEFL 61

CENA zavisi od broja kredita koje će student slušati. Pretpostavljena cena za školsku godinu 2014/2015 (dva semestra):
Nastava $9216
Obavezni troškovi $2282
Smeštaj i hrana (u proseku) $6390
Zdravstveno osiguranje $1140
Ostali troškovi $ 504
UKUPNO $19532

Upisni rok: jesen (rok za prijavu do 01.07.2014);

MASTER STUDIJE (MA, MSc, MBA, LLM…): Master diploma je akademsko zvanje koje se dodeljuje studentima koji su proučavali specifičnu oblast nauke na višem nivou od osnovnih studija. To se odnosi i na teoretsko i na primenjeno znanje. Master studije traju od jedne do tri godine, dok je prosek dve godine studija.

Uslovi upisa:

 • Diploma osnovnih studija, (prosek studija u zavisnosti od smera)
 • IELTS 6.0, TOEFL 79

CENA je pretpostavljena cena na osnovu prosečnog broja kredita. Student tačnu cenu dobija nakon izbora predmeta.
Nastava $8802
Obavezni troškovi $1884
Smeštaj i hrana (u proseku) $6390
Zdravstveno osiguranje $1140
Ostali troškovi $900
UKUPNO $19116

Upisni rok: jesen (rok za prijavu do 15.07.2014);

Napomena: Troškovi upisa za sve programe 8400 dinara.

Stipendija

Arkansas State University internacionalnim studentima odobrava AKADEMSKE stipendije do 50% iznosa školarine, a čiji tačan iznos zavisi od postignutih uspeha studenta.  Srednjoškolcki koji žele da apliciraju za stipendiju moraju da polažu SAT ispit, a studenti za prijavu za stipendiju sa master program – GRE ili GMAT ispit. U zavisnosti od rezultata ispita, proseka tokom predhodnog obrazovanja i nivoa engleskog jezika, odobrava se iznos stipendije. Stipendija se odobrava na iznos školarine (ne i na troškove smeštaja i ishrane i dodatne troškove).

Smeštaj

Univerzitet nudi različite vrste smeštaja u okviru kampusa, od studentskih domova do privatnih stanova i kuća. Za studente prve godine studija obavezan je smeštaj u nekom od studentskih domova, gde će steći nove prijatelje i brzo se prilagoditi univerzitetskom životu. Univerzitet je vlasnik većine ponuđenog smeštaja, gde su komunalni troškovi, internet, telefon, perionica veša i korišćenje sportskih terena uključeni u cenu.

Galerija

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print