Arsenal fudbalski kamp u Engleskoj

Škola

Arsenal škola fudbala za dečake

Škola fudbala od 9 do 17 godina

Školu fudbala organizuje škola Stafford House koja ima svoje školske centre za decu i odrasle širom Engleske, a program je priznat od strane fudbalskog kluba Arsenal. Odvija se u okviru kampusa univerziteta Brunel u Londonu i škole Oratory School u Vudkotu.

Vreme van nastave – Škola organizuje zanimljiv vannastavni program za svoje polaznike. U cenu nedeljnog programa uključena je jedna celodnevna ekskurzija (London, Oksford, Bat), obilazak stadiona fudbalskog kluba Arsenal (Emirates Stadium), dve poludnevne ekskurzije nedeljno kao i opcione ekskurzije uz doplatu (London, Kembridž, Oksford, Kardif, Salisburi i Stounhendž i druge). U večernjem terminu organizuju se različite tematski programi poput disko večeri, kviz, veče talenta, žurke na plaži, filmske večeri, modne revije i drugo.

Destinacija

London

Fudbalski kamp se odvija u predgrađu Londona pod nazivom Uxbridge koji je od centra grada i znamenitosti udaljen oko 45 minuta prevozom. Program je organizovan na Brunel univerzitetu, koji je prepoznatljiv po najboljim sportskim objektima u zemlji.

Vudkot

Fudbalski kamp je organizovan pri školi Oratory School, koja je smeštena u mestu Woodcote, koje je udaljeno oko 30 minuta od Redinga i podjednako udaljeno od Londona i Oksforda (oko sat i po vremena).

Program

Program je idealan izbor za dečake koji sebe vide kao buduće fudbalere i predstavlja kombinaciju učenja engleskog jezika sa fudbalskim treninzima.

Kroz treninge polaznici imaju mogućnost da poboljšaju svoje fudbalske veštine, uz stručno mentorstvo od strane Arsenalovih fudbalskih trenera. Treninzi se odvijaju prepodne, u malim grupama, a usmereni su na veštine kao što su prolazak i kretanje, pokretljivost, brizina, timski rad i prilagodljivost. Pohađaju se i seminari na kojima se uči o ishrani, timskoj taktici, formacijama i veštinama profesionalnih fudbaslkih igrača.

Nakon treniga, pohađa se nastava engleskog jezika koja  podrazumeva časove kroz koje se usavršava fudbalska terminologija upotebom specijalizovanog fudbalskog udžbenika. Časovi su posebno kreirani da podučavaju komunikaciju sa igračima, trenerima, novinarima i agentima, a nastava pokriva i rečnik na samom terenu tokom utakmice ili treninga. Sportski program obuhvata 20 sati treninga i seminara, a jezički deo obuhvata dodatnih 15 sati engleskog jezika nedeljno.

Smeštaj

Smeštaj polaznika orgnizovan je pri kampusima u kojima pohađaju programe. Smeštaj u Londonu odvija se u okviru univerziteta Brunel i podrazumeva jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilom (WiFi Internet dostupan je u celom kampusu). Smeštaj u Vudkotu organizovan je u kampusu Oratori škole, u sobama koje mogu biti od jednokrevetnih do višekrevetnih, a kupatila su zajednička i deli ih više dece. Polaznicima je u cenu uključen pun pansion,  a obroci se služe u restoranima u kampusima. Svi koji učestvuju u programima imaju pristup sportskim terenima i salama. Oba kampusa su sigurne sredine u kojima se polaznici mogu posvetiti učenju i treninzima, a pored toga imaju sasvim dovoljno slobodnog vremena koje je organizovano vannastavnim aktivnostima.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print