Arsenal fudbalski kamp u Engleskoj

Škola

Arsenal Soccer School

Škola fudbala od 10 do 16 godina

Školu fudbala organizuje škola Stafford House Study Holidays koja ima svoje školske centre za decu i odrasle širom Engleske, a program je priznat i odobren od strane uprave fudbalskog kluba Arsenal.

Vreme van nastave – Škola organizuje zanimljiv vannastavni program za svoje polaznike. U cenu nedeljnog programa uključena je jedna celodnevna ekskurzija subotom u London, Oksford, Bat ili obilazak stadiona fudbalskog kluba Arsenal (Emirates Stadium), kao i opcione ekskurzije uz doplatu (London, Kembridž, Oksford, Kardif, Salisburi i Stounhendž i druge). U večernjem terminu organizuju se različite tematski programi poput disko večeri, kviz, veče talenta, žurke na plaži, filmske večeri, modne revije i drugo.

Destinacija

VUDKOT

Vudkot (Woodcote) je selo koje leži između Redinga i Oksforda, u području izvanredne prirodne lepote, okružen bukovim šumama, valovitim poljima i brojnim pešačkim stazama. Od Redinga je udaljen svega 30 minuta prevozom, dok je do Oksforda i Londona potrebno podjednako oko 1,5 sati vožnje.

Prvobitno mala zajednica zasnovana na poljoprivredi, Vudkot je danas uspešno selo sa dobrim rasponom lokalnog sadržaja uključujući poštu, mini market, vrtić, popularni bistro New World, savremen zdravstveni centar i odlične obrazovne ustanove. Fudbalski kamp organizuje se pri školi Oratory School, koja je poznata kao jedina srednja internatska, katolička škola za dečake u Velikoj Britaniji.  

Program

Program je idealan izbor za dečake koji sebe vide kao buduće fudbalere i predstavlja kombinaciju učenja engleskog jezika sa fudbalskim treninzima. Kroz treninge polaznici imaju mogućnost da poboljšaju svoje fudbalske veštine, uz stručno mentorstvo od strane Arsenalovih fudbalskih trenera koji poseduju UEFA kvalifikaciju. Treninzi se odvijaju prepodne i usmereni su na veštine kao što su prolazak i kretanje, pokretljivost, brizina, timski rad i prilagodljivost. Pohađaju se i seminari na kojima se uči o ishrani, timskoj taktici, formacijama i veštinama profesionalnih fudbaslkih igrača.

Nakon treniga, pohađa se nastava engleskog jezika koja  podrazumeva časove kroz koje se usavršava fudbalska terminologija upotebom specijalizovanog fudbalskog udžbenika. Časovi su posebno kreirani da podučavaju komunikaciju sa igračima, trenerima, novinarima i agentima, a nastava pokriva i rečnik na samom terenu tokom utakmice ili treninga. Sportski program obuhvata 15 sati treninga i seminara, a jezički deo obuhvata dodatnih 15 sati engleskog jezika nedeljno.

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u kampusu Oratori škole, u sobama koje mogu biti od jednokrevetnih do višekrevetnih, a kupatila su zajednička i deli ih više dece. Polaznicima je u cenu uključen pun pansion, a obroci se služe u restoranu u kampusu škole. Polaznici imaju pristup sportskim objektima u kampusu koji podrazumevaju različite terene na otvorenom (tenis, skvoš, golf), zatvoreni bazen, sportsku halu i teretanu.

 

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print