Avanturistički kamp i škola engleskog u Velikoj Britaniji

Škola

PGL- Avanturistički letnji kampovi

Uzrast polaznika 9-17 godina

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Termin programa: 03.08-17.08.2019.

PGL je vodeći organizator letnjih kampova koje posećuju učenici, ali i cele porodice iz Velike Britanije radi uzbudljivih avanturističkih programa, a mladima iz drugih delova sveta pružaju i mogućnost učenja engleskog jezika. Letnji kursevi za decu se organizuju na velikom broju lokacija širom Velike Britanije, a škole, kao i rezidencije u kojima su deca smeštena, nalaze se na istom kampusu, tako da su na jednom mestu obezbeđeni nastava, ishrana, smeštaj i kompletan društveni program.

Vannastavne aktivnosti su fokusirane na rad u grupi u kojoj deca grade samopouzdanje, stiču liderske veštine i spretnost u bavljenju sportom u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Postoji čitav niz vannastavnih aktivnosti, čak 22 između kojih deca mogu da biraju: aeroball, mačevanje, obuka na trapezu i trambolini, streličarstvo, streljaštvo, penjanje po konopcima, snalaženje u prirodi, ekstremno spuštanje žicom, Jacob`s ladder i mnoge druge, ali i redovni sportovi poput košarke, fudbala, odbojke, lakrosa. Sve ove aktivnosti su proverene i odobrene kao sigurne, a tokom svih tih aktivnosti deca su pod nadzorom instruktora. Svaka vannastavna aktivnost se sastoji od dva bloka od 1,5 h, a zabava se nastavlja i u večernjim časovima kroz niz večernjih aktivnosti (karaoke, disko, kvizovi, filmsko veče, logorska vatra…).

U večernjim časovima se deca druže sa ostalim timovima, a imaju priliku i da upoznaju britansku decu koja su takođe učesnici ovih kampova i na taj način dodatno usavršavaju engleski jezik.

Pored svakodnevnih zabavnih aktivnosti deca imaju organizovane jednu poludnevnu ekskurziju sredom i jednu celodnevnu ekskurziju subotom. Obilaze se gradovi poput Londona, Portsmuta, Oksforda, Brajtona…

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora, od aerodroma u Beogradu, tokom svih segmenata programa, do povratka u Srbiju.

Destinacija

Marchants Hill se nalazi u oblasti Sari (Surrey) i udaljen je sat vremena vožnje od Londona. Ovo imanje se prostire na 45 ari prelepe prirode i nudi čitav niz aktivnosti između ostalog izgradnju splava na jezeru, kao i Powerfan jedinstveno iskustvo slobodnog pada i nežnog prizemljenja (samo za najhrabrije!). Na imanju se nalaze i velika sportska hala, rezidencije, učionice, kantina, igrališta na otvorenom, prostori za druženje na otvorenom i zatvorenom kao i prodavnica. Kamp je na obodu seoceta Beacon Hill koje polaznici mogu da posete i upoznaju sa mirnim životom tipičnog britanskog stanovništva.

Program

Nastava je osmišljena sa ciljem da unapredi znanje i poboljša upotreba jezika. Akcenat je na konverzaciji i kroz mnogobrojne debate, diskusije, igre i vežbanje situacija obogaćuje se vokabular. Teme su prilagođene uzrastu polaznika. Maksimalan broj đaka po grupi je 12 i takva internacionalna grupa dece funkcioniše kao tim, kako na nastavi tako i van nastave tokom poslepodnevnih aktivnosti.

Cena programa: 1455 £ + 5400 rsd (45 € za Crnu Goru)

Smeštaj

Smeštaj je rezidencijalnog tipa. Polaznici su smešteni u višekrevetne sobe (4-6 kreveta, neki su na sprat), sa sopstvenim kupatilom. Posteljina je obezbeđena, ali ne i peškiri. Sobe se redovno čiste, a posteljina se menja jednom nedeljno. Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera), s tim da prilikom ručka i večere polaznici mogu da biraju između više ponuđenih toplih jela.

Utisci

PGL – Marchants Hill

04.08-18.08.2018.

PGL je vodeći organizator letnjih kampova koje posećuju deca iz Velike Britanije radi uzbudljivih avanturističkih programa, a deci iz drugih delova sveta pružaju i mogućnost učenja engleskog jezika. Letnji kursevi za decu se organizuju na velikom broju lokacija širom Velike Britanije, a škole kao i rezidencije u kojima su deca smeštena nalaze se pri istom kampusu tako da je na jednom mestu obezbeđena nastava, ishrana, smeštaj i kompletan društveni program. Na ovom kampu deci je dostupan čitav niz vannastavnih aktivnosti.

Utiske sa programa praćene fotografijama prenosi vam naš profesor Vladimir:

I ove godine Egida je osmislila program za avanturistički kamp Marchants Hill u organizaciji britanskog PGL-a. Marchants Hill je proplanak kod mesta Hindhead u oblasti Surrey, jednom od tradicionalnih home counties koji gravitiraju Londonu.

Ovaj kamp ne podrazumeva samo nastavu engleskog jezika već i sportske i društvene aktivnosti, a prve nedelje ih je bilo dosta: zip line, archery, raft building, blatnjavi challenge i uzbudljiv abseiling. Za svakog ponešto. Sa nama su i voditelji aktivnosti, mladi ljudi sa kojima možemo da ćaskamo na engleskom jeziku.

U blizini kampa nalazi se seoce Beacon Hill pa smo često u šetnji do lokalne prodavnice.

U utorak smo imali ekskurziju u London. Odvojili smo se od ostatka grupe kod londonskog točka i nastavili smo sami. Brže ćemo: politički deo Londona (parlament, Downing Street, Buckingham Palace), Leicester Square, Trafalgar Square, Covent Garden. I naravno, predah u Starbucksu. Dan je bio veoma sunčan, pretoplo za prestonicu Velike Britanije, ali nas je popodne zadesila i kiša. Osetili smo i čuvenu englesku kišu. Ništa strašno. Inače, Big Ben je u rekonstrukciji pa je prekriven.

U četvrtak smo imali poludnevni izlet u Portsmouth, lučki grad i jedini grad u Velikoj Britaniji koji je podignut na ostrvu, konkretno na ostrvu Portsea. Uživali smo u kupovini u autletu Gunwharf Quays. Cene su odlične.

Jedan od zadataka na časovima bio je da radimo na projektu koji se prezentuje u petak pred ostalim grupama učenika i profesorima. Izabrali smo teme i radili na njima. Prezentacija je prošla veoma uspešno.

Nova nedelja, nove aktivnosti i novi izleti. Naravno, tu si i delimične promene polaznika jer neke grupe dolaze, a neke odlaze.

Susreli smo se drugačijim, možda čak i uzbudljivijim aktivnostima. Probali smo giant swing i Jacob’s ladder, ponovo smo držali luk i strelu, ali i vazdušnu pušku jer smo imali rifling. Uveče smo imali movie night i disco, ali i Harry Potter show.

Što se tiče obilazaka, išli smo u Oksford i posetili smo najstariji univerzitet u engleskom govornom području. Videli smo happy cows i nezaobilazni Christ Church College. Bilo je vremena i za obilazak centra grada i šoping u renoviranom tržnom centru Westgate. U četvrtak smo imali poludnevni izlet u  Windsor Castle. Nažalost, kiša ujutru i puno turista. Ništa neobično za Windsor, ali sad još vidljive zbog nedavnog venčanja Harija i Megan. Zamak je prelep i uživali smo u obilasku prostorija u kojima britanski monarsi dočekuju visoke zvanice – State Apartments.

Petak, ponovo dan za prezentaciju projekata i nakon toga dodela diploma koje smo zaslužili svojim radom. U subotu smo na aerodrom išli tek popodne tako da smo lokalnim autobusom skoknuli do obližnjeg mesta Haslemere u srcu okruga Surrey.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print