Avanturistički kamp nemačkog jezika za mlade

letnja skola nemackog

Škola

GLS Adventure Camp

Uzrast polaznika 12-17 godina

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u Minhenu organizuje se u kampusu koji se nalazi na oko 50km južno od grada, u blizini jednog od najlepših jezera nemačkih Alpa, jezera Spitzingsee. Kamp se organizuje u preuređenom rustičnom hotelu, čime je sam doživljaj Bavarske upotpunjen.

Kampus je zatvorenog tipa i raspolaže sa 7 učionica, spavaonicama, restoranom, baštom,  saunom, fitnes salom, zidom za penjanje ali i mnogim drugim objektima za vannastavne aktivnosti.

Program aktivnosti – za svoje polaznike škola organizuje dve aktivnosti dnevno, ali i 1 celodnevnu i 1 poludnevnu ekskurziju u Minhen nedeljno. Pored Minhena to može biti i neka druga ekskurzija u okruženju. Dnevne aktivnosti mogu biti pešačenje, vožnja biciklom po planinskim predelima, pravljenje splava, ili neke aktivnosti na samom jezeru, dok večernje mogu biti disko večeri, plesne večeri, roštilj te mnoge druge. Sve aktivnosti se organizuju pod nadzorom stručnog osoblja škole.

Destinacija

Minhen je glavni grad Bavarske i treći po veličini grad u Nemačkoj- dinamičan je, čist i prepun zelenila, prelepe arhitekture i veselih i ljubaznih stanovnika. Za sve koji žele da uče nemački jezik i osete kulturu i mentalitet ove zemlje Minhen je nezaobilazna stanica. Brojni trgovi kao što su Marienplatz, OdeonsplatzKönigsplatz predstavljaju spoj različitih kultura i spomen različitim periodima nemačke istorije.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Englischer Garten koji je jedan od najvećih gradskih parkova u Evropi, Frauenkirche koja je simbol Minhena, pijaca Viktualienmarkt na kojoj se mogu probati pravi nemački specijaliteti, a na par koraka odatle nalazi se Peterskirche. Oni koji žele da uživaju u kupovini mogu prošetati ulicom Neuhauserstrasse. Malo izvan centra nalazi se i bivša letnja rezidencija kraljeva Bavarije Schloss Nymphenburg koja poseduje prelepi vrt  i botaničku baštu. Nezaobilazne atrakcije su i nekadašnje Olimpijsko selo ali i BMW muzej. Može se reći da ovaj grad zaista nudi za svakog po nešto

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se od 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređeni na 4 časa dnevno po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca sa svim nivoima znanja ali ne i potpuni početnici (od polaznika sa osnovnim znanjem do naprednog nivoa).

Učenici su tokom trajanja programa pod nadzorom osoblja škole, kako tokom nastave i prilikom aktivnosti koje se organizuju u kampusu, tako i tokom celodnevnih i poludnevnim ekskurzija koje škola organizuje u Minhenu.

Smeštaj

Smeštaj podrazumeva trokrevetne i četvorokrevetne sobe koje imaju privatno kupatilo. U cenu programa uključen je pun pansion, a obroci se služe u restoranima u kampovima.

 

Galerija

Akreditacije

EAQUALS

equals

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

ALTO

alto

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print