Avio

Posluje se na veoma jednostavnom principu. Svi su letovi između dve tačke, tako da oni omogućuju kupcima fleksibilnost gde, kada i sa kim će da lete. Ne postoje restrikcije za jeftinije letove poput onih kod tradicionalnih avio kompanija, gde ste uslovljeni da ostanete preko vikenda i sl. Način na koji se po novom sistemu cene struktuiraju stoje na osnovama jednostavne tržišne ponude i tražnje, što znači ako je preostalo manje slobodnih mesta za određeni let, cena karte se uvećava za preostala mesta. Mada je generalni trend da cena avio karte raste sa datumom polaska, ponuda i potražnja čine da vrednost karte uvek fluktuira.

Centralni buking kontinuirano analizira potražnju za budućim letovima i pokušava da predviđi koliko će popularan biti svaki pojedinačan let. Ako je stopa predviđene atraktivnosti veća od uobičajene, cena karte u startu zna da bude viša. Na ovaj način izbegava se neželjena situacija rasprodaje karata za popularne letove u određenim periodima, mesecima unapred. To vam daje fleksibilnost da se odlučite i po potrebi i u poslednjem minutu i pored toga dobijete nižu cenu nego ako se odlučite za druge avio kompanije za istu destinaciju.

 

KAKO SE FORMIRA TAKO NISKA CENA AVIO KARTE?

 

Efikasna upotreba aerodroma – zadržavanje aviona na aerodromu, iskrcavanje putnika i istovar prtljaga, kao i ukrcavanje putnika i utovar prtljaga za novi let traje tačno trideset minuta. Savršena organizacija omogućava tako efikasnu organizaciju vremena. To omogućava da aerodromske takse budu znatno niže.

Bezkaratni režim putovanja – sve što vam je potrebno je vaš pasoš t.j. identifikacioni dokumenat sa fotografijom i sifra koju dobijete od nas. Znaci, bez skupih pretstavnistava po svetu, velikog broja zaposlenih u kancelarijama dodatno se snižava cena karte. Nema takve stvari poput besplatnog ručka – tako da se to i ne dobija. Hrana u plastičnim tanjirima samo znači skuplje letove. Putnicima je data mogućnost da sami odluče da li će se osvežiti ili pojesti sendvič. Naša istraživanja su pokazala da putnici nisu toliko zainteresovani za obrok na kratkim evropskim destinacijama. Oni preferiraju da plate manje, a da potom po izboru kupe nešto u avionu ako žele. Nema praznih sedišta – kako je težnja da avion bude 100% popunjen, ne može se desiti da neiskorićena mesta plaćaju putnici, što se indirektno dešava kod velikih avio kompanija.

Pored “LOW COST” letova, u Egidi takođe možete dobiti najpovoljnije redovne karte za sve svetske destinacije.