Škola italijanskog jezika na Siciliji

italy_taormina_babilonia

Škola

Babilonia

Ova škola italijanskog jezika nalazi se u srcu grada Taormine. Kursevi italijanskog se održavaju u Casa Silvi, istorijskoj vili, samo 200 m udaljenoj od grčkog amfiteatra (arhitektonsko, prirodno blago koje je Taormina čudesno uspela da očuva). Vila je skrivena od pogleda impozantnim kamenim zidom. Izgrađena 1811. godine u gradskom parku, danas poseduje luksuznu botaničku baštu ispunjenu limunovim drvećem, mediteranskim biljkama, vekovima starih palmi, puzavica i magnolija, kao i mnogim drugim egzotičnim drvećem i biljkama. Škola poseduje i kantinu u kojoj možete uživati u toplim napicima, voćnim salatama, kroasanima, kolačima i tradicionalnim sicilijanskim jelima.

Zadržavajući visok nivo akademskog kvaliteta nastave, ova škola nije samo škola jezika, već pravi kulturni centar, otvoren kako za lokalnu zajednicu, tako i za međunarodne polaznike.

Vannastavne aktivnosti: Da biste postigli najbolje rezultate, program na Siciliji pored časova jezika uključuje i raznovrsne društvene i kulturne aktivnosti. Škola jezika organizuje predavanja, šetnje, odlazak u bioskop i pozorište, seminare i sl. Pored besplatnih socijalnih i kulturnih vannastavnih aktivnosti, škola takođe nudi mogućnost doplate za ekskurzije u okruženju, obilaske sa vodičem, terensku nastavu i putovanja po Siciliji, obično svakog vikenda ili povremeno u popodnevnim časovima.

Destinacija

Sa svojim osunčanim, šljunkovitim i peščanim plažama nežne bež boje, toplom i nestvarno prozirnom vodom, snegom na vrhu vulkana Etna, šumama i zlatnim brdima, Sicilija je najveće ostrvo Mediteranskog mora. Svaka velika civilizacija koja je želela da ima prevlast u Evropi, kroz proteklih gotovo 3.000 godina istorije, ostavila  je svoj pečat na na ovom ostrvu.  Sicilija ima neverovatno kulturno nasleđe, te se ovde mogu naći koreni čitave italijanske kulture. Pored bogate istorije i umetničkog nasleđa, poznata je širom sveta i po svojoj tradicionalnoj kuhinji i kvalitetnom vinu.

Taormina je najlepši grad na Siciliji, smešten na litici sa pogledom na Jonsko more. Pored antičkog grčkog teatra, ona ima mnogo starih crkava, živahne barove, restorane i fine antikvarnice.

Kursevi

Škola nudi sledeće kurseve italijanskog jezika na Siciliji:

Standardni grupni kurs jezika – namenjen onima koji žele da dobiju kvalitetno znanje jezika; trajanje – 4 časa dnevno;

Standardni plus kurs jezika – namenjen onima koji žele da obogate standardni grupni program jednim individualnim časom dnevno;

Intenzivni kurs jezika – namenjen onima koji žele za kratko vreme postignu maksimalan učinak pohađajući 6 časova dnevno;

Individualni kursevi – trajanje jednog časa je 55 min, a kandidat može odabrati broj časova po svojoj želji;

Specijalizovani kursevikuvanje, hrana i vino, keramika, ronjenje, planinarenje, italijanski pisci i književnost, istorija umetnosti Sicilije, istorija Sicilije.

Smeštaj

Škola italijanskog jezika nudi različite vrste smeštaja za svoje učenike:

Zajednički stan – u zajedničkim stanovima polaznici imaju svoju privatnu sobu (jednokrevetnu ili dvokrevetnu) i dele zajedničku kuhinju I kupatilo. Preporučujemo zajedničke apartmane kao odličan način za uspostavljanje uspešne interakcije sa kolegama studentima.

Privatni stan – U ponudi postoji veliki broj nezavisnih stanova na raspolaganju onima koji vole individualniji smeštaj. Skoro svi su predviđeni za 2 osobe, ali se naravno može obezbediti i privatni smešaj za jednu osobu.

Porodični smeštaj  (noćenje sa doručkom, polupansion ili punpansion) – dostupan sa jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Ova opcija smeštaja zahteva veću posvećenost kako od strane domaćina, tako i od strane polaznika. Veoma je pogodna za one koji žele uzbudljivo iskustvo učenja da upotpune svakodnevnom praksom razgovora na italijanskom.

Pansioni i hoteli (2, 3, 4, 5 zvezdica)  – Taormina nudi obilje smeštaja na svim nivoima cena. Škola po specijalnim cenama nudi smeštaj u nekim hotelima sa 2 i 3 zvezdice, a može da pruži i informacije o hotelima na svim nivoima

Pošto je sav smeštaj u privatnom vlasništvu, postoje male razlike u sadržajima, ali svi zadovoljavaju standardni nivo kvaliteta i mesečno su provereni od strane menadžera smeštaja.

Video

Akreditacije

CSN

CSN

NAFSA

nafsa

NAFSA Founded in 1948 as the National Association of Foreign Student Advisers. The name was changed in 1990 to NAFSA: Association of International Educators and is headquartered in Washington, DC. This non-profit organization promotes the exchange of students and scholars between universities worldwide. Members are also encouraged to enhance the international perspective in all curricula.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print