Škola italijanskog jezika na Siciliji

Škola

Babilonia

Ova škola italijanskog jezika nalazi se u srcu grada Taormine. Kursevi italijanskog se održavaju u Casa Silvi, istorijskoj vili samo 200 m udaljenoj od grčkog amfiteatra (arhitektonsko, prirodno blago koje je Taormina čudesno uspela da očuva). Izgrađena 1811. godine u gradskom parku, danas poseduje luksuznu botaničku baštu ispunjenu limunovim drvećem, mediteranskim biljkama, vekovima starim palmama, puzavicama i magnolijama, kao i mnogim drugim egzotičnim drvećem i biljkama. U školskoj kantini možete uživati u toplim napicima, voćnim salatama, kroasanima, kolačima i tradicionalnim sicilijanskim jelima.

Zadržavajući visok nivo akademskog kvaliteta nastave, ova škola nije samo škola jezika, već pravi kulturni centar, otvoren kako za lokalnu zajednicu, tako i za međunarodne studente.

Vannastavne aktivnosti: Da biste postigli najbolje rezultate, program na Siciliji pored časova jezika uključuje i raznovrsne društvene i kulturne aktivnosti. Škola jezika organizuje predavanja, šetnje, odlazak u bioskop i pozorište, seminare i sl. Pored besplatnih društvenih i kulturnih vannastavnih aktivnosti, škola takođe nudi mogućnost doplate za ekskurzije u okruženju, obilaske sa vodičem, terensku nastavu i putovanja po Siciliji, obično svakog vikenda ili povremeno u popodnevnim časovima.

Destinacija

Sa svojim osunčanim, šljunkovitim i peščanim plažama, toplom i nestvarno prozirnom vodom, snegom na vrhu vulkana Etna, šumama i brdima, Sicilija je najveće i jedno od najlepših ostrva Sredozemnog mora. Svaka velika civilizacija koja je želela da ima prevlast u Evropi, kroz proteklih gotovo 3.000 godina istorije, ostavila je svoj pečat na ovom ostrvu. Sicilija ima neverovatno kulturno nasleđe, te se ovde mogu naći koreni čitave italijanske kulture. Pored bogate istorije i umetničkog nasleđa, širom sveta je poznata po svojoj tradicionalnoj kuhinji i kvalitetnom vinu.

Taormina je najlepši grad na Siciliji, smešten na uzvišenju sa pogledom na Jonsko more. Pored antičkog grčkog teatra, ovaj gradić poseduje veliki broj starih crkava, živahne barove, restorane i fine antikvarnice.

Kursevi

Škola nudi sledeće kurseve italijanskog jezika:

  • Standardni grupni kurs jezika (20),
  • Standardni plus kurs jezika (25),
  • Intenzivni kurs jezika (30),
  • Individualni kursevi,
  • Specijalizovani kursevipriprema za CELI, kuvanje, hrana i vino, keramika, ronjenje, planinarenje, italijanski pisci i književnost, istorija umetnosti Sicilije, istorija Sicilije, poslovna korespodencija i dr,
  • Kurs 50+.

Smeštaj

Polaznicima je na raspolaganju nekoliko mogućnosti smeštaja.

Smeštaj u zajedničkim stanovima podrazumeva da polaznici imaju svoju privatnu sobu (jednokrevetnu ili dvokrevetnu), a dele kuhinju i kupatilo. Sjajan su izbor za uspostavljanje uspešne interakcije sa ostalim polaznicima i van nastave.

Polaznici koji žele individualniji smeštaj, mogu da se opredele za sopstveni apartman – studio, jednokrevetni ili dvokrevetni. Porodični smeštaj (noćenje sa doručkom, polupansion ili pun pansion) podrazumeva boravak u italijanskoj porodici i veoma je pogodan za one koji žele uzbudljivo iskustvo učenja da upotpune svakodnevnom praksom razgovora na italijanskom jeziku. Taormina svojim posetiocima nudi i hotelski smeštaj (3,4,5*) kao i pansione (2*).

Pošto su svi vidovi smeštaja u privatnom vlasništvu, postoje male razlike u sadržajima, ali svi zadovoljavaju standardni nivo kvaliteta i mesečno se proveravaju od strane menadžera smeštaja.

Video

Akreditacije

CSN

NAFSA

NAFSA Founded in 1948 as the National Association of Foreign Student Advisers. The name was changed in 1990 to NAFSA: Association of International Educators and is headquartered in Washington, DC. This non-profit organization promotes the exchange of students and scholars between universities worldwide. Members are also encouraged to enhance the international perspective in all curricula.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print