Škola španskog jezika u Barseloni

Barcelona

Škola

ABC Humboldt

Škola španskog jezika nalazi se u modernoj, novoj zgradi, u rezidencijalnom delu Barselone, odlično povezana sa plažom i ostalim delovima grada. Kursevi jezika se održavaju u klimatizovanim učionicama u okviru kojih se koriste najmodernija nastavna sredstva. U školi radi preko 60 kvalifikovanih profesora sa dugim radnim iskustvom u podučavanju jezika.

Zgrada škole poseduje i veliku bibilioteku, salu za konferencije, bar i terasu koja je idealan prostor za predah i druženje.

Vreme van nastave – Škola organizuje bogat kulturni program koji ukljukučuje posete muzejima i festivalima, dok tokom letnjih meseci polaznik može da obiđe, u okviru dodatnih ekskurzija, mesta kao što su Figueras, Tarragona, Port Aventura, Ave Costa Brava i Montserat.

Destinacija

Ovaj grad smešten je na severoistočnoj obali Mediterana. Barselona je glavni grad Katalonije i drugi najveći grad Španije, te jedan od najvažnijih, najdinamičnijih i ekonomskih centara u ovoj državi. Grad nudi pregršt kulturnih i istorijskih sadržaja, a specifičan je po umetnosti, muzici, brojnim prelepim plažama, katedralama, muzejima i istorijskim centrima.

Svakako jedna od najpoznatijih znamenitosti grada jeste čuvena crkva Sagrada Familia. Pored crkve svakako trebate posetiti i pozorište Gran Teatre del Liceu,  trg Placa Catalunya i druge građevine poput Casa Batlo, La Pedrera i Casa Guell.  Pored znamenitosti, predlažemo Vam da obavezno obiđete i najvažniju sporednu stvar u Barseloni – fudbalski stadion Camp Nou, te čuvenu ulicu Las Ramblas koja je puna uličnih svirača, zabavljača, ljudi-statua, te restorana i kafića.

Kursevi

Škola organizuje sledeće kurseve jezika:

  • Standardni intenzivni kurs jezika od 20 časova nedeljno,
  • Produžene kurseve jezika (akademski semester, akademska godina),
  • Kombinovane kurseve jezika (grupna + individualna nastava),
  • Intenzivne kurseve jezika u minigrupama,
  • Ispitni kurs (priprema za DELE),
  • Individualnu nastavu,
  • Biznis seminare.

 

Škola organizuje i polaganje zvaničnih ispita: TELC, DELE, Espanol de los Negocios.

Na kraju svakog kursa dobija se sertifikat o pohađanju kursa. Sva literatura, nastavna sredstva i internet su uključeni u cenu kursa.

Polaznici svih grupnih kurseva mogu besplatno, svakodnevno, da pohađaju „Čas konverzacije i analizu štampe“.

Nastava se odvija pre ili posle podne, zavisno od broja prijavljenih polaznika. Apsolutni početnici mogu početi sa kursem samo svakog prvog ponedeljka u mesecu.

Učiti španski u Barseloni je jedinstven i veoma efikasan način učenja španskog jezika, ali i upoznavanja ovog prelepog grada, naroda i španske kulture.

Smeštaj

Sve porodice se nalaze najviše 20 minuta od škole, peške ili javnim prevozom. Druga mogućnost smeštaja jeste ABC studentska rezidencija koja se nalazi na 5 minuta peške od škole. Sastoji se od 12 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba, sa zajedničkim kupatilima. Polaznicima su na raspolaganju zajednička TV soba, kuhinja i mašina za veš i bezični internet. Treća opcija smeštaja postoji tokom jula i avgusta. Reč je o studentskim domovina Univerziteta u Barseloni. Sobe su jednokrevetne sa zajedničkim kupatilom, sa doručkom. Takođe, u ponudi su i letnje rezidencije, apartmani (koji se dele sa ostalim polaznicima ABC Humbolt škole) i hoteli, svi u blizini škole.

Akreditacije

Instituto Cervantes

Cervantes

– Meet certain quality standards in the teaching of Spanish
– Meet the legal requirements for carrying out teaching activities
– Have adequate teaching resources
– Have a properly qualified and trained teaching team
– Have a teaching plan guaranteeing satisfactory progress
– Set a maximum number of students per class
– Issue certificates
– Present publicity which reflects accurately the services offered
– Outline course and supplementary services fees clearly
– Address complaints

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju