Beauty & Wellness akademija na Floridi

Škola

Boca Beauty Academy

Beauty & Wellness School, Florida

Boca Beauty Academy je akreditovana viša škola specijalizovana za edukaciju u oblasti beauty&spa. Škola je osnovana još 1991. godine i zahvaljujući svojoj dugoj tradiciji i profesionalizmu, danas ima poziciju lidera na ovom tržištu – nalazi se na prvom mestu u top 10 škola sa kozmetološkim programima na Floridi.

Škola poseduje dva kampusa:  Parkland Campus (prostire se na oko 700 m²) se nalazi u prelepom okruženju punom drvoreda, na samo 10 minuta od plaže; Boca Raton Campus (prostire se na oko 1000 m²) se nalazi na samoj obali ovog sunčanog grada poznatog i kao „Beverli Hils Floride“, na samo nekoliko minuta od  Atlantskog okeana. Oba kampusa locirana su na oko 60 km od Majamija, pa polaznici imaju priliku da upoznaju lepote i ovog grada. Prostorije obe škole su potpuno klimatizovane, moderne i sa dobro osvetljenim prostorijama za rad. Polaznicima su na raspolaganju i biblioteka, recepcija, sobe za odmor i ambulanta.

Polaznici Boca Beauty akademije dolaze iz preko 50 različitih zemalja sveta i tako čine multikulturalnu i kreativnu sredinu za učenje. Škola zapošljava profesionalno i posvećeno osoblje,  koje radi sa internacionalnim studentima i njihovim porodicama i pomaže u celom procesu preseljenja u SAD – traženje smeštaja, prevoza i sl. Cilj  ove akademije je da obezbedi stimulativnu atmosferu za učenje svojim studentima i edukuje ih na pravi način, između ostalog, koristeći  i najluksuzniju kozmetiku u svom radu: OPI, MAC, Pevonia, Biotone, Dermologica i Xtreme Lashes. Predavači su posvećeni svakom polazniku posebno, a odnos student-predavač nije veći od 25:1. Škola se ponosi činjenicom da čak 80% njenih polaznika posao pronađe odmah po završetku kursa u elitnim salonima, spa centrima, na kruzerima, u rizortima i na medicinskim klinikama širom Amerike i sveta, a sve zahvaljujući njihovom razvijenom programu aktivne pomoći studentima u traženju posla po diplomiranju.

Programi

Na Boca Beauty akademiji možete steći diplome iz sledećih oblasti:

KOZMETOLOGIJA (1200 sati) – na ovom kursu studenti prate teoriju vezanu za negu kose, kože, noktiju, kao i državne zakone SAD vezane za ovu profesiju. Pored teorije, stiču i praktična znanja iz ove oblasti.

BERBERIN (1200 sati) – studenti izučavaju tehnike šišanja i brijanja, kao i državne zakone i regulative SAD vezane za ovu profesiju, a kao dodatak stiču i osnovna znanja iz polja lepote.

MASAŽNI TERAPEUT (605 sati) – kurs obuhvata izučavanje anatomije, psihologije, terapeutske masaže, teoriju i praksu u hidroterapiji, kao i upoznavanje sa alternativnim terapijama (Šiacu, Soma i sl).

ELEKTROLIZA (320 sati) – glavni cilj ovog programa je da se studentu obezbedi obimna praksa vezana za trajno uklanjanje dlaka, koristeći profesionalnu opremu i aparate, gde studenti stiču samopouzdanje.

PARAMEDICINSKI ESTETIČAR (650 sati)  – ovaj program priprema studente za zaposlenje u ovoj industriji koja se veoma brzo razvija; polaznici stiču veštine u korišćenju lasera za trajno uklanjanje dlaka, elektrolize, nege kože, kao i veštine u menadžerskim poslovima upravljanja spa centrima; fokus na negu kože omogućava studentu da dijagnostikuje, tretira i podmlađuje kožu klijenta prema njegovim očekivanjima.

NEGA KOŽE (300 sati) – ovaj kurs polaznicima pruža znanja u vezi sa higijenskim procedurama, negom kože, lica, kao i bezbednim rukovanjem aparatima za negu lica.

MAKEUP & NEGA KOŽE (600 sati) – program je dizajniran tako da polaznik stekne znanja i veštine potrebne jednom makeup tehničaru zaposlenom u spa centru, salonu, zatim posebne vrste šminke potrebne za film, specijalne efekte, modne revije i sl; studenti uče procedure kompletnih tretmana kože, kao i tehnike osnovnog, naprednog i fashion makeup-a.

TEHNIČAR ZA NOKTE (240 sati) – ovaj program obuhvata teoriju i praksu vezanu za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju, kao i higijenske procedure.

FULL SPECIJALISTA (600 sati) – ovaj kurs predstavlja kombinaciju nege kože, makeup-a, manikira i pedikira, kao i učenje o higijenskim procedurama vezano za sve navedene oblasti.

Pored navedenih, u ponudi se nalaze i sledeći programi: trajna šminka, microblading, Xtreme lashes...

Svaki od navedenih programa traje određeni broj sati, u okviru predviđenog broja nedelja (tabela u nastavku). Polaznici mogu birati između full time i part time opcije, kao i fleksibilnih termina (pre podne, uveče, vikendom). Part time opcija podrazumeva isti broj sati, raspoređenih na veći broj nedelja, s tim da program ne sme trajati duže od 150 % predviđenog vremenskog okvira (npr. program koji po pravilu traje 40 nedelja, polaznik može pohađati najduže 60 nedelja). Po završetku kursa, polaznici dobijaju diplomu Boca Beauty akademije iz oblasti koju su pohađali.

Uslovi upisa

  • diploma srednje škole

Upisni rok: programi počinju svakog meseca u toku godine; škola preporučuje raniju prijavu, jer se mesta popunjavaju nekoliko meseci unapred.

Smeštaj

Boca Beauty Academy i Egida International pomažu studentima u pronalaženju odgovarajućeg smeštaja.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print