Pripremni programi za najbolje fakultete u Velikoj Britaniji

Škola

Bellerbys College

Bellerbys College je moderna, internacionalna i visoko rangirana škola. Belerbijev centar u Brajtonu se nalazi na čak  29 mestu Financial Times Secondary schools 2012 ranking i prva je na listi od svih internacionalnih škola u Velikoj Britaniji! Za učenike koji su ambiciozni i koji žele da upišu vrhunske univerzitete u Britaniji, A-level je najbolji izbor. Nastavni program je izuzetno zahtevan, rad je u malim grupama i profesori su posvećeni učenicima, pa se na završnom ispitu postižu odlični rezultati, te učenici upisuju univerzitet u Kembridžu, Oksfordu, London School of Economics i ostale najbolje univerzitete. Veliki izbor predmeta omogućava učeniku da se fokusira na željenu oblast studiranja. Ako želite intenzivnu nastavu, ambiciozan program i vrhunske rezultate, ovaj koledž je izvrstan izbor.

Velika prednost ove škole su profesori koji imaju višegodišnje iskustvo u predavanju isključivo internacionalnim đacima, za razliku od većine drugih škola u kojima profesori podučavaju mahom brtitanske đake. Nastavni kadar svaki dan  radi sa decom iz drugih zemalja i drugačijih obrazovnih sistema i pomažu đacima da što lakše i brže premoste razlike u obrazovnim sistemima između svoje matične zemlje i Velike Britanije. U nastavi se koriste najnovije tehnologije poput interaktivnih tabli i on line sistema za učenje dostupnih u bilo koje doba dana u kom đaci imaju uvid u audio fajlove, video i ostale materijale koji su profesori koristili na predavanjiima. Bellerbys College ima četiri centra: u Brajtonu, Kembridžu, Londonu i Oksfordu.

Destinacija

Brajton – Krajem 18.veka kraljevska porodica je izabrala Brajton za svoju zvaničnu letnju rezidenciju i na taj način u grad privukla krem engleskog društva. Brajton i danas važi za najatraktivnije promorsko mesto u Velikoj Britaniji. Grad je poznat i po velikoj studentskoj populaciji koja stvara mladalačku atmosferu pogodnu za učenje. Kampus škole je lociran u neposrednoj blizini centra grada, samo nekoliko minuta hoda od pozorišta, prodavnica, klubova, restorana, bioskopa.

Kembridž – Svakako jedan od najčuvenijih i nastarijih univerzitetskih gradova kako u Velikoj Britaniji tako i u svetu. Velelepnost starih građevina univerziteta, predstavlja idealno mesto za svakoga ko želi da se posveti odabranim studijama. Gradom odiše tipična britanska otmenost, koja se ogleda u prelepim parkovima, vrtovima i čuvenim muzejima. Škola ima dva kampusa, jedan moderan,    drugi smešten u tradicionalnom zdanju, a oba se nalaze u  blizini centra grada.

London – Glavni grad Velike Britanije nikoga ne ostavlja ravnodušnim pred svim lepotama koje nudi. London kao muzički, pozorišni i modni centar, bogate kulture i istorije, sa svojim muzejima i galerijama čini jedan svetski užurban kosmopolitski grad. Kampus škole je lociran u Griniču na samo 10-tak minuta vozom od centra.

Oksford – Jedan od najboljih univerzitetskih gradova na svetu. Arhitektura grada oduzima dah, a vožnja biciklima daje tipični britanski šarm gradu. Male ulice sa puno knjižara, veliki broj fakulteta i studenata stvaraju jednu akademsku atmosferu stvorenu za učenje. Kampus škole se nalazi u mirnom delu grada na samo deset minuta hoda od centra.

Programi

Škola nudi i programe pripreme za studije za upis na najbolje univerzitete u Velikoj Britaniji: Foundation Year, Undergarduate Year 1, Pre-Masters

Foundation year  (pripremna godina) je intenzivni program u trajanju od jedne godine (tri ili četiri tromesečja), tokom koje pored nastave engleskog jezika, imate i  predmete koji  Vas usmeravaju na željene studije. Na ovom programu svaki polaznik stiče neophodnu preciznost, brzinu u upotrebi engleskog jezika kao i radne veštine neophodne za studije poput efektivnog hvatanja beleški na engleskom na predavanjima kao i aktivno učestvovanje na nastavi, istraživanje, pisanje radova i eseja, interaktivne diskusije, kritičko razmišljanje, poštovanje rokova, prezentacije, a kroz usmerene predmete  polaznici stiču osnovu i upoznaju se sa pojmovima i terminima u izabranoj oblasti koju kasnije nameravaju da studiraju. Nakon uspešnog završetka foundation year-a, se upisujete prvu godinu osnovnih studija na jednom od 50 poznatih i priznatih državnih fakulteta sa kojima škola ima saradnju. Cena programa se kreće od £ 20.745 za tri tromesečja.

Undergarduate Year 1 (prva godina studija) je jednogodišnji program idealan za studente zainteresovane za osnovne studije iz biznisa i ekonomije u Velikoj Britaniji. Pored časova engleskog jezika i IT veština uče se i ekonomski predmeti. Po uspešnom završetku ovog programa upisujete direktno drugu godinu osnovnih studija nekog od ponuđenih biznis usmerenja. Ta druga godina može da se upiše na nekom od 15 Belerbijevih partner univerziteta. Cena programa iznosi £ 16.590 za tri tromesečja.

Pre-masters (priprema za master studije) se preporučuje diplomcima koji nemaju dovoljan nivo engleskog jezika za upis master studija, i ne vladaju engleskim terminima iz svog usmerenja. Ovaj intenzivni program traje jednan ili dva tromesečja, i upoznaje studente sa britanskim načinom studiranja i akademskim engleskim jezikom, i svaki polaznik stiče neophodnu preciznost, brzinu, veštine kritičkog razmišljanja. Tokom ovog programa, pored nastave akademskog engleskog jezika, možete imati i pripremu za GMAT ispit, a u zavisnosti od kampusa i dužine trajanja programa, možete imati i biznis predmete, marketing, menadžment sl., kroz koje  se polaznici upoznaju sa pojmovima i terminima u biznis sferi. Nakon uspešnog završetka osnovnih studija, a potom i pripreme za master, se upisujete na master studije poznatih državnih fakultete širom Velike Britanije. Cena programa se kreće od £ 5.130 po tromesečju.

 Klubovi i dodatne aktivnosti – Đacima je dostupno članstvo u mnogobrojnim klubovima , koji se organizuju jednom nedeljno posle nastave. Biznis klub, Plesni klub, Filozofski klub, Filmski klub, klub debate…

Cena programa za 2014/2015 – Cena zavisi od izabranog programa  kao i dužine trajanja programa . Postoji opcija plaćanja na rate za programe duže od jednog tromesečja. U gore navedene cene nije uključeno: registracija (£ 160 ), depozit (£ 1000 vraća se po završetku programa), osiguranje (£8 nedeljno), knjige, transferi sa aerodroma,  putovanja,  troškovi ispita, sportske članarine,  bankarski troškovi, troškovi prijave na program  (8.400 RSD) i dr.

STIPENDIJA –  zbog dugogodišnje saradnje koju Egida ima sa ovom školom, Egidnim kandidatima u zavisnosti od uspeha može biti odobrena stipendije u određenom iznosu školarine!

Pripremni programi nisu preduslov za upis na top 5 britanskih fakulteta. Za upis na ove fakultete savetuje se da učenik završi A level program (druge dve godine srednje škole). Klikom na link, pogledajte: Najbolje srednje škole u Velikoj Britaniji.

Smeštaj

U ponudi je porodični i rezidencijalni smeštaj. Porodični smeštaj učeniku daje uvid u život britanske porodice i umanjuje osećaj udaljenosti od kuće. Porodice su pažljivo odabrane i redovno se proveravaju. Rezidencijalni smeštaj je individualniji vid smeštaja, ali mnoge rezidencije imaju  kućepazitelje/nadzornike koji žive u rezidenciji. Neke vrste smeštaja podrazumevaju i uključuje dva obroka dnevno (doručak i večera koja je kuvani obrok). Svaki školski centar ima restoran/kantinu gde učenici mogu uplatiti ručak ili pojesti sendvič. Cena smeštaja se razlikuju od centra do centra i zavisi od tipa smeštaja, tako da se cena smeštaja kreće od £ 4.680 za smeštaj u porodici , i od £ 12.330 za period od godinu dana za smeštaj u rezidenciji u privatnoj sobi sa kupatilom i polupansionom.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print