Koledži u Velikoj Britaniji za strane učenike

Škola

Bellerbys College

Bellerbys College je moderna, internacionalna i visoko rangirana škola. Belerbijev centar u Brajtonu se nalazi na čak  29 mestu Financial Times Secondary schools 2012 ranking i prva je na listi od svih internacionalnih škola u Velikoj Britaniji! Za učenike koji su ambiciozni i koji žele da upišu vrhunske univerzitete u Britaniji, A-level je najbolji izbor. Nastavni program je izuzetno zahtevan, rad je u malim grupama i profesori su posvećeni učenicima, pa se na završnom ispitu postižu odlični rezultati, te učenici upisuju univerzitet u Kembridžu, Oksfordu, London School of Economics i ostale najbolje univerzitete. Veliki izbor predmeta omogućava učeniku da se fokusira na željenu oblast studiranja.

Ako želite intenzivnu nastavu, ambiciozan program i vrhunske rezultate, ovaj koledž je izvrstan izbor. Velika prednost ove škole su profesori koji imaju višegodišnje iskustvo u predavanju isključivo internacionalnim đacima, za razliku od većine drugih škola u kojima profesori podučavaju mahom brtitanske đake. Nastavni kadar svaki dan  radi sa decom iz drugih zemalja i drugačijih obrazovnih sistema i pomažu đacima da što lakše i brže premoste razlike u obrazovnim sistemima između svoje matične zemlje i Velike Britanije. U nastavi se koriste najnovije tehnologije poput interaktivnih tabli i on line sistema za učenje dostupnih u bilo koje doba dana u kom đaci imaju uvid u audio fajlove, video i ostale materijale koji su profesori koristili na predavanjiima.

Bellerbys College ima četiri centra: u Brajtonu, Kembridžu, Londonu i Oksfordu.

Profil

  • Lokacija škole: Gradska sredina (London, Brajton, Kembridž, Oksford)
  • Godina osnivanja: 1959.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14-24
  • Broj učenika: Preko 2000 učenika u sva 4 kampusa
  • Najbliži aerodromi: Brajton: Gatwick 40km; Oksford: London Heathrow Airport 72km, Gloucestershire Airport 80km, London Luton Airport 101km; Kembridž: Cambridge Airport oko 5km, London Stansted Airport 45km, London Luton Airport oko 63km, London City Airport 87km, London Southend Airport oko 113km; London: London City Airport 15km, London HeathrowAirport 29km, London Gatwick Airport 46km, London Luton Airport 56km, London Stansted Airport 59km, London Southend Airport 67km.
  • Nastavni programi:  Pre-GCSE, GCSE, A level, pripreme za studije (Foundation Year, Undergarduate Year 1, Pre-Masters), ubrzana priprema za IELTS ispit i letnja škola jezika.
  • Cena za internacionalne učenike: Cena školarina po godini od £23.670 (po tromesečju od £7.890), cena smeštaja po godini od £5.019 (po £1673 po tromesečju), cene su za 2016/17. godinu.
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, školsko osiguranje, dodatni časovi (engleskog, određenih predmeta…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Zbog dugogodišnje saradnje koju Egida International ima sa koledžom, možemo učenicima da pomognemo u dobijanju STIPENDIJA u iznosu do 40% cene nastave.

Ova škola poseduje visoko rangirane vrhunske kampuse (škola u Brajtonu se nalazi na 29. mestu Financial Times Secondary schools 2012 ranking i kao takva ima najvišu poziciju od svih internacionalnih škola u Velikoj Britaniji!). Nudi odličan izbor kvalitetnih programa za ambiciozne učenike koji žele da upišu vrhunske univerzitete u Velikoj Britaniji, pa između ostalog pruža i mogućnost odabira posebnog programa za A-level učenike koji žele da upišu neki od najprestižnijih univerziteta (Oksford ili Kembridž) ili studije medicine. Program pripreme za Oksford, Kembridž i medicinske fakultete namenjen je učenicima sa odličnim akademskim uspehom i izuzetnim akademskim sposobnostima. Svaki od kampusa praktikuje zahtevan nastavni program, rad u malim grupama, intenzivnu nastavu, ambiciozan program, vrhunske rezultate i profesore posvećene učenicima. Bellerbys College je pionir u korišćenju vrhunske savremene tehnologije u učionicama i online sistema učenja. O uspehu škole govore sledeći podaci: 50% učenika koji su završili A-level program završili su neki od najboljih 15 univerziteta u Velikoj Britaniji; preko 7000 nekadašnjih učenika uspešno su diplomirali na najboljim britanskim univerzitetima (Univ. of Oxford, Univ. of Cambridge, Imperial College, LSE, Durham, UCL); 76% učenika koji su završili Foundation program u Bellerbys kampusima završili su neki od najboljih 50 univerziteta u Velikoj Britaniji.

Uslovi upisa

Škola traži ozbiljne učenike sa visokim akademskim uspehom, koji su voljni da se uključe i u život zajednice i koji žele da upišu neki od najprestižnijih vrhunskih univerziteta u Velikoj Britaniji. Od prijavljenih će se zahtevati nivo engleskog jezika od najmanje IELTS 5.5 (A-level), IELTS 4.5 (GCSE) ili IELTS 3.5 (Pre-GCSE), polaže se interni test škole i potrebno je priložiti dokaz o završenom prethodnom školovanju (svedočanstva, diplome). Preporučuje se i poseta školi kako bi se lično upoznali i detaljno posavetovali sa nastavnicima o odabranom programu.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Studiranje u inostranstvu je uvek bila jedna od mojih najvećih želja. Iako sam uvek bila odličan đak, nastavni program u Srbiji jednostavno nije bio po mojoj meri. Želela sam nešto drugačiije, gde mogu više, bolje i slobodnije da izrazim svoja interesovanja.

Odlazak u drugu državu jeste bio ogroman korak za mene u 17. godini; odvajanje od porodice, prijatelja i poznate okoline mi u nekim trenucima jeste delovalo prilično zastrašujuće, ali sve ono što sam zauzvrat dobila je od nemerljive vrednosti, a to su znatno veća nezavisnost, odgovornost, naučila sam da mnogo efektivnije organizujem obaveze i slobodno vreme, i naravno, stekla sam prijatelje i mnogobrojna iskustva, za koja nikad ne bih imala priliku da sam ostala u Srbiji.

srednja-škola-Velika-Britanija

Oduvek sam želela da se obrazujem u Velikoj Britaniji, jer je ovde jedan od najboljih obrazovnih sistema, britanski koledži i univerziteti su jako dobro prihvaćeni svuda u svetu, a naravno, pritom, znanje engleskog jezika se neminovno drastično popravlja. Brajton je na najbolji način upotpunio moje dosadašnje školovanje u Engleskoj.

srednja-škola-Engleska
Od prvog trenutka sam se zaljubila u ovaj grad i tako je ostalo i sada. Jako dinamična sredina, veliki broj studenata, puno raznolikosti, mnogobrojne nacionalnosti i kulture, puno festivala i mogućnosti za mlade su učinili moj boravak ovde nezaboravnim.

školovanje-Brajton-Engleska-Velika-Britanija

Što se tiče samog školovanja, ono što se meni najviše svidelo u programima srednjoškolskog obrazovanja u Engleskoj je to što postoji više varijanti, tako da se praktično može izabrati po meri svakog učenika i praviti posebna kombinacija željenih predmeta.
Broj predmeta koji se uči je dosta manji nego u Srbiji, ali je zato nastavni materijal mnogo obimniji, interesantniji i jako savremen, a  naravno, ima svakodnevnih časova iz praktične primene, što je za mene bilo jako novo i zanimljivo. Takođe, u sklopu nastave smo imali dosta izleta, najviše iz geografije, koji su uvek bili jako korisni i zabavni.

srednja-škola-Brajton
Sredina i uslovi predavanja na veoma visokom nivou i izuzetni profesori mnogo olaksšavaju savladavanje gradiva, a s obzirom da sam ja bila u internacionalnoj školi, imalo je  puno mogućnosti za pomoćnu nastavu ukoliko postoji neki problem u vidu engleskog jezika.
Nakon manje od prvih mesec dana sam se uklopila u sredinu, navikla na novu školu, na engleski jezik i već se uveliko  družila sa učenicima iz raznih zemalja i počela da se upoznajem sa  njihovim običajima i kulturama. Družila sam se sa učenicima iz Kine, Malezije, Švajcarske, Moldavije, i mnogih drugih zemalja.

školovanje-srednja-škola-Brajton

U okviru škole postoji puno timova ljudi koji vode računa o svakom pogledu života učenika, uvek je postojao neko kome sam mogla da se obratim kada god bi mi bila potrebna neka pomoć, tako da sam se u svakom trenutku osećala sigurno. Tu je naravno bio i moj lični tutor koji mi je pomagao najviše oko izbora za dalje školovanje na univerzitetu. Bellerbys College je takođe organizovao mnogobrojna dešavanja tokom godine, od svakodnevnih vannastavnih aktivnosti, preko internacionalnih večeri, talent show-a, pa do žurki i balova.

školovanje-inostranstvo-Velika-Britanija

Ove dve godine su mi bile ispunjene nezaboravnim trenucima, stečenim novim iskustvima i prijateljima. A najvažnije, mnogo sam bolje upoznala sebe i proširila svoja znanja i vidike i stvorila stabilnu osnovu za dalji progres.

školovanje-inostranstvo

Slobodno mogu reći da je dolazak da živim i učim u Engleskoj  bila moja najkvalitetnija odluka do sada  i da se ni u jednom trenutku nisam pokajala. I zasigurno ću ovaj period života pamtiti kao jedan od najlepših.

                                                                                                                                            Kristijana

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju