Srednja škola sa internatom u Berlinu

Škola

Berlin Branderburg International School

BBIS Berlin Branderburg International School  jedna je od vodećih internacionalnih škola i jedina škola u Berlinu koja nudi sva četiri programa International Baccalaureate organizacije. BBIS vidi inkluzivno i individualno obrazovanje kao najbolju osnovu za doživotno učenje, uspeh i sreću. Cilj je da inspiriše učenike u razvoju veština 21. veka, kao što su kritičko razmišljanje, jezici i interkulturalne kompetencije koje su ključne u nastavnom program ove škole. Kao škola u kojoj se nastava odvija na engleskom jeziku privlači  polaznike iz preko 60 zemalja sveta, a često su to diplomatske zajednice, poslovne zajednice i međunarodne umetničke porodice koje dele vrednosti kao što su čovečanstvo, tolerancija i empatija.

BBSI kampus se nalazi u opštini Kleinmachnow, koja je smeštena 20 km  jugozapadno od Berlina. Kampus se prostire na skoro 400.000 m2 pošumljenog zemljišta, na obalama Mahnuer jezera i Teltov kanala. Udaljen je svega nekoliko minuta vožnje od rezidencijalnih delova Berlina i predgrađa Brandenburga. Reč je o vrlo sigurnom prirodnom okruženju za decu, ali i modernoj i dobro opremljenoj sredini dizajniranoj za specifične potrebe za učenjem. Ovaj veliki kampus uključuje četiri zgrade, sportsku dvoranu (fitnes, rukomet, fudbal, tenis) i različite sportske terene (odbojka na pesku, košarka, atletika). Pored toga učenici imaju pristup učionicama, savremenim laboratorijama za nauku, dve umrežene računardske laboratorije, dve bežične računarske laboratorije, dizajnersko/tehnološko područje namenjeno dizajniranju, umetnički studio, muzički kabinet, višenamenska prostorija, izložbeni prostor i radna soba.

Akademski program u ponudi je IB diploma program namenjen deci od 16 do 19 godina koji ima za cilj da razvije učenike sa širinom znanja. Program se sastoji od 6 predmeta iz 6 grupa koje obuhvataju matematiku, umetnost, jezik, literaturu, prirodne i društvene nauke.  Vannastavni program usmeren je na različite aktivnosti poput rukovođenja, umetnosti i dizajna, muzike i glume, kao i razlčitih takmičarskih i rekreativnih sportskih aktivnosti. Smeštaj se nalazi u okviru kampusa u novo renoviranim jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. U sklopu smeštaja se pored spavaćih soba nalaze i udobna trpezarija, dve kuhinje, prostorija za pranje i sušenje veša, velika prostorija za rekreaciju, fitnes soba i veliko dvorište. Školsko osoblje (mentori) žive prekoputa učeničkih soba i odgovorni su za sigurnost i dobrobit učenika tokom njihovog boravka u školi.

 

Profil

Lokacija škole: seoska sredina, predgrađe Berlina

Godina osnivanja: 1990.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 14 do 19 godina

Broj učenika: oko 700 učenika, Internacionalni učenici u internatu oko 50

Najbliži aerodrom: Berlin-Tegel, Berlin-Schönefeld

Nastavni program:  International Baccalaureate Diploma

Cena za internacionalne učenike:  od 36.400 € do 37.500 € po godini (u zavisnosti od godine koja se upisuje)

Navedene cene odnose se na školsku 2017/18. godinu.

Dodatni troškovi: prijava 8.400 rsd, aplikacija 100 €, obavezna registracija 3.000 €, depozit za smeštaj 2.000 €, depozit za knjjige 300 €, opciona doplata za jednokrevetnu sobu 2.800 €, osiguranje, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize transferi, lokalni prevoz i ostali nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Internacionalni akademski program
  • Međunarodno okruženje sa decom iz preko 60 zemalja sveta
  • Siguran i bezbedan kampus u prirodi
  • Savremeno opremljen kampus škole
  • Mnoštvo sportskih i vannastavnih aktivnosti
  • Odnos učenika i profesora je 1:7

Uslovi upisa

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Naravno, preporuka je da se prijava pošalje što ranije kako bi se osiguralo mesto. Uslovi za upis su minimum srednji ili viši srednji nivo engleskog jezika (u slučaju srednjeg nivoa pohađa se i dodatna nastava engleskog jezika). Učenici se testiraju u skladu sa svojim godinama i znanjem jezika. Za upis je potreban i dobar akademski uspeh tokom prethodnih godina školovanja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print