Srednja škola sa internatom u Berlinu

BBIS

Škola

Berlin Branderburg International School

BBIS je jedna od vodećih internacionalnih škola čiji je cilj da inspiriše učenike u potrazi za doživotnim učenjem i napretkom. Škola se ponosi svojim inkluzivnim programom kojim stimuliše učenike da ispune svoje potencijale. Cilj škole je da od svojih učenika izgradi odgovorne, savesne i empatične građane sveta. BBSI kampus se nalazi u selu Kleinmachnow, jugozapadno od Berlina. Kampus se prostire na skoro 400.000 m2 pošumljenog zemljišta, na obalama Mahnuer jezera i Teltov kanala. Škola se nalazi na svega par minuta vožnje od rezidencijalnih delova Berlina i predgrađa Brandenburga, kao i nedaleko od Potsdama.

BBIS na obrazovanje gleda kao na mnogo više od pukog sticanja znanja. Podjednaku važnost, učenju i životu u kompleksnom svetu, škola daje i sticanju veština kroz procese ispitivanja, otkrivanja, primene i kreativnosti. Stoga nastavni program škole nudi i akademsku stimulaciju kao i širok spektar obrazovnih iskustava van nastave.

Smeštaj se nalazi u okviru kampusa u novo renoviranim jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. U sklopu smeštaja se pored spavaćih soba nalaze i udobna trpezarija, dve kuhinje, prostorija za pranje I sušenje veša, velika prostorija za rekreaciju, fitnes soba i veliko dvorište. Školsko osoblje (mentori) žive prekoputa učeničkih soba i odgovorni su za sigurnost i dobrobit učenika tokom njihovog boravka u školi.

Profil

 • Lokacija škole: Seoska sredina, predgrađe Berlina
 • Godina osnivanja:
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: Svi učenici: 3 – 19 godina, Internat: 14 – 19 godina
 • Broj studenata: Internacionalni učenici u internatu oko 50
 • Najbliži aerodrom: Berlin-Tegel; Berlin-Schönefeld
 • Nastavni programi: International Baccalaureate
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu € 35800 (za nastavu i smeštaj)
 • Dodatni troškovi: obavezna registracija (€ 3000) i depozit (€ 2000), opciona doplata za jednokrevetnu sobu (€ 2500), prijava 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Berlin Brandenburg International School ima internacionalni akademski program International Baccalaureate (IB). BBIS je prva IB škola u svetu koja je kompletno autorizovana i akreditovana, od strane IB organizacije u Ženevi, da podučava sva četiri IB programa namenjena polaznicima od 3-19 godina starosti. BBIS je obezbedila odlične uslove za učenje i život svojih učenika kao i izvanredan program vannastavnih aktivnosti.

Razredi su mali, obično sa manje od 18 učenika, što dozvoljava profesorima da se upoznaju sa svakim učenikom ponaosob i da se posvete njihovim individualnim potrebama. Odnos učenik-profesor je 6:1.

Učenicima sa specijalnim potrebama i učenicima kojima je potrebna pomoć u savlađivanju engleskog jezika, škola je obezbedila specijalnu podršku.

Uslovi upisa

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Naravno, preporuka je da se prijava pošalje što ranije kako bi se osiguralo mesto. Uslovi za upis su:

 • Minimum srednji (u tom slučaju pohađa se i dodatna nastava engleskog) ili viši srednji nivo engleskog jezika
 • Dobar akademski uspeh

Učenici će biti testiranu u skladu sa svojim godinama i znanjem jezika. U nekim slučajevima škola može da izvrši uslovni prijem učenika. Da bi učenik ostao u školi potrebno je da ispuni uslove date od strane škole. Vreme u kome je potrebno ispuniti te uslove određuje škola u vreme apliciranja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju