Škola nemačkog jezika u Berlinu

Škola

Deutsch Institut DID

Osnivanjem škole 1970. godine želelo se da se na najbolji mogući način izađe u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Danas kvalitetan rad škole najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, čiji je prosečan broj u toku jedne godine  5000 i koji potvrđuju da se nemački najbolje usvaja u Nemačkoj.

Škola raspolaže sa četiri školska centra za odrasle (Berlin, Hamburg, Frankfurt, Minhen), kao i letnjim programima za decu od 8 do 18 godina širom Nemačke. Kursevi za odrasle mogu se pohađati tokom cele godine i počinju svaki ponedeljak u mesecu, izuzev u slučaju polaznika bez predznanja nemačkog jezika, kada postoje određeni datumi početka kursa.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje bogat vannastavni program u vidu različitih aktivnosti za svoje polaznike. Organizuju se pešačke ture, obilasci, posete znamenitostima, jednodnevne ekskurzije u okolne gradovei mesta. Vannastavni program je opcioni i uz doplatu je, a u proseku iznosi od 10 € do 15 € nedeljno za putne troškove, ulaznice ili karte.

Destinacija

Berlin je glavni grad Nemačke, važan centar evropske politike, kulture, medija, nauke i umetnosti, prepoznatljiv i po festivalima, arhitekturi i slobodnom načinu života. Posle pada Berlinskog zida 1989. godine, grad se naglo razvija i postaje prava metropola, pa je jedinstvo starog i modernog vidljivo na svakom koraku. DID škola nalazi se nedaleko od ulice Oranienburger Strasse duge nekoliko kilometara.

Kursevi

Škola ima u ponudi sledeće kurseve jezika: 

  • Standardni kursevi jezika su za polaznike koji žele da provedu i vreme u obilascima i ekskurzijama.
  • Intenzivni i premium kursevi jezika su za polaznike koji bi dodatno da se posvete učenju jezika ili za one koji bi da u što kraćem periodu što više napreduju.
  • Pripremni kurs za TestDaF, je značajan za one čije su ambicije da studiraju na nekom od nemačkih univerziteta.
  • Pripremni kurs za TELC ispit za sve one koji bi da imaju zvaniči sertifikat o postignutom nivou jezika.

Takođe, škola organizuje individualnu nastavu opšteg ili poslovnog nemačkog jezika, kurseve za profesore i dr.

Smeštaj

Za svoje polaznike škola nudi nekoliko tipova smeštaja. Bez obzira za koju vrstu smeštaja se opredelite, svi oni su u granicama grada i dobro su gradskim prevozom povezani sa školom.

Porodični smeštaj je vrlo popularan i preporučljiv vid smeštaja, jer pruža mogućnost da i posle škole polaznik bude u kontaktu sa nemačkim jezikom. To je najbolji način da se kroz razgovor sa domaćinima, pored jezika, upoznaju ljudi, zemlja i njeni običaji i kultura.

Za polaznike koji traže više samostalnosti u ponudi su privatne sobe, studentske i letnje rezidencije i omladinski hoteli.

Studio i apartmani su još jedan primamljiv vid smeštaja, na odličnim lokacijama u gradu. Apartmani su višesobni stanovi sačinjeni od jednokrevetnih soba, gde ostali stanari mogu da budu drugi polaznici škole, porodica ili samo jedna osoba. U svim gradovima polaznici mogu da iznajme studio sa sopstvenom kuhinjom i kupatilom. Cene ovih tipova smeštaja su na upit.

Galerija

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

CSN

TestDaF

The TestDaF, formally Test Deutsch als Fremdsprache (“Test of German as a foreign language”), is a standardised German language test aimed at people who would like to study at or academics and scientists who would like to work in German universities. The test is run by the TestDaF-Institut.

The test can be taken in 91 different countries around the world. The test covers listening comprehension, reading comprehension, writing and speaking, and is recognised by German universitiesas proof of prospective students’ ability.

There are three levels (TDN 3–5) which correspond to the Common European Framework of Reference for Languages levels B2–C1

WYSETC

WYSETC (World Youth Student & Educational Travel Confederation) emerged from the joint venture of FIYTO and ISTC in 2009 to a 550+ member organization representing the global community of youth travel, student travel, cultural exchange and international education specialists. The Confederation’s mission is “to increase international understanding through the promotion of travel and educational opportunities for students and youth”.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

2015.

Šaljem Vam mali review o svom boravku u Berlinu

Stigao sam 30. avgusta i automatski se navikao na nemački red i disciplinu. Nisam imao ni najmanjih poteškoća po pitanju snalaženja u prevozu, a u situacijama kada mi je bila potrebna pomoć, prolaznici su bili i više nego ljubazni.

Berlin nije kao svaka druga evropska prestonica. Ovde je prava kosmopolitska atmosfera. Sve deluje mlado i odiše nekakvom lakoćom, pa čak i muzeji na ostrvu muzeja, palate, parlament i ostale građevine koje zahvaljujući obimnim restauracijama i modernističkim unapređenjima ne deluju “prastaro”, a zato čine ovaj grad high tech metropolom. Mnogo toga ovde vredi videti i bukvalno svakog dana imam isplanirane obilaske od jutra do mraka, tj. od kraja nastave u školi pa nadalje.

Kad je škola u pitanju, vrlo sam zadovoljan. Obzirom da sam početnik u učenju nemačkog u svojoj grupi sam se lepo i vrlo brzo uklopio. Društvo je sjajno, a tu uključujem i svog dojučerašnjeg cimera iz Moskve s kojim sam se dosta družio tokom prethodne dve nedelje.
Takođe, nemam zamerki kad je reč o smeštaju i gazdi, Ekardu.

Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan i maksimalno koristim svaki dan svog tronedeljnog boravka.

Pozdravljam Vas sve u Egidi, Tschüss!

Igor

2014.

“Super je bilo… Grad je odlican, ogroman, puno desavanja, saobracaj dobro organizovan; opusteniji i sa manje pravila nego u juznoj nemackoj; Sa regionalnim vozovima se vikendom jako jeftino putuje u sve savezne drzave koje se granice sa Brandenburgom(46evra ukupno za 5 osoba). Naravno moze se putovati i sa skolom… ima mnogo izleta koje skola organizuje tokom nedelje (vikendom se ide u druge gradove)… Licno sam mnogo napredovao sto se tice jezika, mada se ne moze ocekivati da ti neko usadi znanje u glavu, moras i sam da radis… Sto se tice porodicnog smestaja meni je bilo super, odlicni uslovi, puna privatnost, 20min od skole… bilo je i onih koji su bili nezadovoljni (najcesce zbog udaljenosti cak i do sat vremena od skole)…(u 95% slucajeva postoji samo jedna gazdarica sto je meni i bolje, jer je privatnost veca) U skoli ima vise od 20 nastavnika, neki su bolji, neki losiji… Primedbe: Intenziv i Premium kursevi su odvojeni od Standarda (ne radi se dalje po knjizi, vec se igraju neke igre)… Preporuka: samo Standard je dovoljan.”

Dimitrije

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju