Berlin – idealna destinacija za učenje nemačkog jezika

Strani jezik je najbolje učiti u zemlji u kojoj je on zvanični jezik, gde možete da ga svakodnevno čujete na ulici, a uz to i aktivno koristite u komunikaciji sa nativnim govornicima. Ukoliko vas zanima kako izgleda učenje nemačkog jezika u školi u Berlinu, pročitajte utiske koji slede! Više informacija o kursevima nemačkog jezika koje možete upisati u Berlinu saznajte klikom na:  učenje nemačkog jezika u Nemačkoj.

Šaljem Vam mali review o svom boravku u Berlinu

Stigao sam 30. avgusta i automatski se navikao na nemački red i disciplinu. Nisam imao ni najmanjih poteškoća po pitanju snalaženja u prevozu, a u situacijama kada mi je bila potrebna pomoć, prolaznici su bili i više nego ljubazni.

Berlin nije kao svaka druga evropska prestonica. Ovde je prava kosmopolitska atmosfera. Sve deluje mlado i odiše nekakvom lakoćom, pa čak i muzeji na ostrvu muzeja, palate, parlament i ostale građevine koje zahvaljujući obimnim restauracijama i modernističkim unapređenjima ne deluju „prastaro“, a zato čine ovaj grad high tech metropolom. Mnogo toga ovde vredi videti i bukvalno svakog dana imam isplanirane obilaske od jutra do mraka, tj. od kraja nastave u školi pa nadalje.

Kad je škola u pitanju, vrlo sam zadovoljan. Obzirom da sam početnik u učenju nemačkog u svojoj grupi sam se lepo i vrlo brzo uklopio. Društvo je sjajno, a tu uključujem i svog dojučerašnjeg cimera iz Moskve s kojim sam se dosta družio tokom prethodne dve nedelje.
Takođe, nemam zamerki kad je reč o smeštaju i gazdi, Ekardu.

Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan i maksimalno koristim svaki dan svog tronedeljnog boravka.

Pozdravljam Vas sve u Egidi, Tschüss!

Igor

Berlin

grad-Berlin

Share