Škola na jugu Engleske

Škola

BEET Language Centre

Ova porodična škola jezika osnovana je 1979. godine, a sama školska zgrada je izgrađena u 19. veku i zrači posebnim šarmom koji se nije narušio modernizacijom grada. Škola poseduje 15 učionica, biblioteku, knjižaru, dva centra opremljena sa 34 multimedijalna kompjutera sa besplatnim internetom, jezičkom laboratorijom, video prostorijom i kantinom.

Izuzev vrhunskih kurseva jezika koje nudi, škola pruža potpunu uslugu koja podrazumeva smeštaj, bogat kulturni program, savetovalište za polaznike i kantinu u kojoj se može kupiti hrana po pristupačnim cenama. Škola poseduje akreditaciju British Council-a, član je EnglishUK i IALC i jedina je škola u Bornmutu koja je član organizacije svetski poznatih nezavisnih škola – Quality English.

Vreme van nastave – Škola u večernjim časovima organizuje različita predavanja (teme: istorija, muzika, kultura) kao i druge aktivnosti poput kvizova, muzičkih sati i drugih. Posete pozorištu, sportske aktivnosti, kao i obilazak grada, uključeni su u cenu kao opcija da se ispuni vreme polaznika nakon časova jezika. Bornmut pruža mogućnost bavljenja raznim sportovima na vodi: skijanje na vodi, surfovanje, pecanje, jedrenje, ronjenje, plivanje. Postoji mogućnost i bavljenja drugim sportovima u rekreacionom centru koji se nalazi nedaleko od škole. Subotom se organizuju izleti do Londona, Oksforda, Stounhendža i priobalnih oblasti koje su pod zaštitom UNESCO-a.

Destinacija

Bornmut je jedan od najlepših univerzitetskih gradova na južnoj obali Britanije. Pomenuta činjenica doprinela je da se razvije u važan turistički centar, a nominovan je tri puta za najbolji turistički grad u Engleskoj i pobednik je evropskog Entente Florale. Tokom svog razvoja opravdano je postao prestižan u svetu biznisa. Nekoliko velikih kompanija otvorilo je svoje kancelarije u gradu, što je doprinelo da postane i vodeći konferencijski centar u Velikoj Britaniji.

Bez sumnje, najveća atrakcija Bornmuta je preko 11 kilometara dugačka plaža, jedinstvena po svojoj lepoti koju karakteriše zlatna boja peska i čistoća.

Kursevi

Škola nudi sledeće kurseve engleskog jezika:

  • Standardni kurs jezika – izučava se četiri elementa jezika: čitanje, pisanje, konverzacija i gramatika;
  • Ispitni kursevi (IELTS, FCE, CAE, CPE);
  • Intenzivni i ekstra intenzivni kursevi – opcioni programi kao dodatak na standardni ili ispitni kurs;
  • Jedan na jedan kurs – individualna nastava, pogodna za zaposlene ljude, koj i nemaju mnogo slobodnog vremena, a žele da usavrše svoje znanje engleskog jezika).

Uz bilo koji kurs, omogućeno je besplatno korišćenje BEET Online materijala, godinu dana od dana započinjanja kursa.

Smeštaj

Porodični smeštaj je takav da se domaćini ophode prema polazniku kao da je član porodice. Zajednički boravak, zajednički obroci i druženje sa domaćinima, omogućava jedinstveni doživljaj kulture, tradicije, običaja i jezika kod svakog pojedinca. Moguć je smeštaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa punim pansionom ili polupansionom. Smeštaj u zajedničkim kućama još je jedna opcija smeštaja za polaznike škole. Ovo su kuće u vlasništvu škole i koriste je njeni učenici. U kući boravi 5-8 polaznika škole. Polaznici imaju na raspolaganju jednokrevetne i dvokrevetne sobe i mogućnost samostalnog pripremanja obroka. Gotovo sve kuće imaju dvorište sa roštiljem. Većina kuća se nalazi na pešačkoj udaljenosti od škole.

Polaznicima se mogu organizovati i transferi sa aerodroma do smeštaja.

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Quality English

Quality English schools are committed to providing high quality English language courses to international students.

Quality English member schools are:

specialists in teaching English as a foreign language (EFL)
accredited by an appropriate authority
independently and locally managed (not part of a chain)
carefully selected by means of
asking the opinion of past and present clients
– asking the opinion of past and present clients
– a personal inspection by the Chief Executive of Quality English

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju