Bording škola sa umetničkim programom

Queens_College_Velika Britanija

Škola

Queen’s College

Queen’s College je jedna od vodećih škola u jugozapadnoj Engleskoj, poznata po fantastičnim rezultatima u oblasti vizuelnih i primenjenih umetnosti, uključujući dramu, ples i muziku. Nalazi se u oblasti Somerset, u mirnom gradiću Taunton, na pešačkoj udaljenosti od centra grada.

Učenici imaju priliku da razviju svoje interpersonalne veštine, uključujući liderstvo i timski rad, koje su im značajne kako za nastavak školovanja, tako i u daljim karijerama. Ova škola ima odličan umetnički program. U ponudi škole postoji širok spektar muzičkih grupa, a talentovani muzičari su, pored toga, ohrabreni da postanu članovi spoljnih grupa i da učestvuju u međunarodnim muzičkim turnejama. Učenici nose školske uniforme.

Okružena prelepim nacionalnim parkovima Eksmur i Dartmur, nije iznenađujuće da je ova škola nudi izvrsne aktivnosti na otvorenom, sa mogućnostima za učenike za jahanje, kanuing, ronjenje, jedrenje i planinski biciklizam.

Sport takođe zauzima značajno mesto u životu učenika ove škole, sa nacionalnim uspehom u hokeju, jahanju, kros kantriju, atletici i plivanju. U okviru kampusa nalaze se i velika sportska dvorana, bazen i 30 hektara igrališta.

Profil

 • Lokacija škole: grad
 • Godina osnivanja:
 • Religija: Metodizam
 • Tip škole: mešovita.
 • Starosna struktura: svi učenici 3 – 18 godina; internatski učenici 7 – 18 godina
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 210; Senior School (uključujući A level) 580; A level          160; internatski učenici 17; internacionalni internatski učenici 84; UKUPNO 790
 • Nastavni programi: GCSE, A level
 • Najbliža stanica i udaljenost od škole: Stanica Taunton, 2km od škole.
 • Najbliži aerodrom: Bristol, 40 minuta vožnje od škole – 60km, Heathrow, 2.5 sata vožnje – 202 km.
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od £24.000 do £28.950 (po semestru £8.650-£10.450 u zavisnosti od razreda, registracija £100 (cena za pun internatski smeštaj i nastavu za 2015/16).
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (£3000 depozit koji se vraća po završetku školovanja, umanjen za eventualno nastale troškove), prijava 8400rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Queen’s College je jedna od najboljih škola u jugozapadnoj Engleskoj i beleži izuzetne rezultate svojih učenika na A level ispitima. Topla i prijateljska atmosfera u školi, posebno je orijentisana na umetnost. Polovina učenika škole svira neki instrument, a raznovrsnost grupa  iz oblasti muzike kojima se učenici mogu priključiti kao i eksperti koji rade sa njima  su zapanjujući. Sport je takođe visoko cenjen u ovoj školi. Mnoštvo kvalitetnih sportskih objekata nalazi se u kampusu.

Uslovi upisa

Treba priložiti izveštaje iz matične škole, kao i procenu uspeha učenika u narednom periodu, tamo gde je moguće. U većini slučajeva potrebno je polagati i prijemni ispit iz engleskog jezika, matematike i prirodnih nauka.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju