Bording škola sa umetničkim programom

Škola

Queen’s College

Queen’s College je jedna od vodećih škola u jugozapadnoj Engleskoj, poznata po fantastičnim rezultatima u oblasti vizuelnih i primenjenih umetnosti, uključujući dramu, ples i muziku. Nalazi se u oblasti Somerset, u mirnom gradiću Taunton, na pešačkoj udaljenosti od centra grada. Škola takođe ima jak sportski program, gde su njeni učenici postizali kako nacionalni, tako i internacionalni uspeh u hokeju, jahanju, atletici i plivanju.

Učenici imaju priliku da razviju svoje interpersonalne veštine, uključujući liderstvo i timski rad, koje su im značajne kako za nastavak školovanja, tako i u daljim karijerama. Ova škola ima odličan umetnički program. U ponudi škole postoji širok spektar muzičkih grupa, a talentovani muzičari su, pored toga, ohrabreni da postanu članovi spoljnih grupa i da učestvuju u međunarodnim muzičkim turnejama. Učenici nose školske uniforme.

Okružena prelepim nacionalnim parkovima Eksmur i Dartmur, nije iznenađujuće da je ova škola nudi izvrsne aktivnosti na otvorenom, sa mogućnostima za učenike za jahanje, kanuing, ronjenje, jedrenje i planinski biciklizam.

Škola takođe ima jak sportski program, gde su njeni učenici postizali kako nacionalni, tako i internacionalni uspeh u hokeju, jahanju, atletici i plivanju.. Queenˈs Hockey Academy imala je igrače koji su predstavljali svoje zemlje na međunarodnom nivou. U okviru kampusa nalaze se i velika sportska dvorana, bazen i 30 hektara igrališta.

Učenici su smešteni u 4 bordnig kuće, od kojih su dve za dečake, jedna za devojčice i jedna mešovita, za učenike nižih razreda.

Profil

  • Lokacija škole: Taunton
  • Godina osnivanja:
  • Religija: Metodizam
  • Tip škole: mešovita.
  • Starosna struktura: svi učenici 0 – 18 godina; internatski učenici 7 – 18 godina
  • Broj učenika: 722 (202 u internatu)
  • Nastavni programi: GCSE, A level
  • Najbliži aerodrom: Bristol, Exeter – 45 minuta vožnje od škole, Heathrow, 2 sata vožnje od škole.
  • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu 2017-18. godinu. od 28.650 £ do 34.650£, u zavisnosti od razreda, registracija 100 £.
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (3000 £ depozit koji se vraća po završetku školovanja, umanjen za eventualno nastale troškove), prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service – obavezno za sve učenike, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Queen’s College je jedna od najboljih škola u jugozapadnoj Engleskoj i beleži izuzetne rezultate svojih učenika na A level ispitima – preko 65% učenika ostvarilo je A*, A ili B ocene na A-level ispitu.

Većina učenika upisuje prvi univerzitet sa sloje liste želja, uključujući Oxbridge candidate

Topla i prijateljska atmosfera u školi, posebno je orijentisana na umetnost.

Polovina učenika škole svira neki instrument, a raznovrsnost grupa iz oblasti muzike kojima se učenici mogu priključiti kao i eksperti koji rade sa njima  su zapanjujući.

Sport je takođe visoko cenjen u ovoj školi. Mnoštvo kvalitetnih sportskih objekata nalazi se u kampusu.

Uslovi upisa

Učenici polažu testove engleskog jezika I matematike, a potrebno je priložiti I svedočanstva iz prethodnih razreda.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print