Koledž u Londonu

Škola

Box Hill School

Box Hill je nezavisna dnevna i internatska škola za dečake i devojčice osnovana 1959. godine. Smeštena je u sigurnom i mirnom okruženju, u srcu mestašca Mickleham Village, samo 35 minuta vožnje železnicom od centralnog Londona.

Škola predstavlja pravo internacionalno okruženje, sa đacima iz preko 35 zemalja sveta. Karakteriše je jak akademski program, ali i širok spektar vannastavnih aktivnosti koje su podjednako važne za razvoj deteta.

Od nastavnih programa, škola u svojoj ponudi ima GCSE, A-level i IB program. U svojoj ponudi ima različite vannastavne aktivnosti za razvoj interesovanja, povećanja samopouzdanja i vere u sebe, kao i razvoja mnogih životnih veština. Sportski  program škole obuhvata fudbal, ragbi, netbol, košarku, hokej, a neguje se i umetnički duh, kroz muzičke i dramske sekcije.

Akademska tradicija škole ogleda se u kombinaciji pažnje, personalizovanog učenja, podrške, ali i redovne procene i praćenja učenika.  Učenici se podstiču, neguju i pred njih se stavljaju različiti izazovi. Vrlo je važno da budu prilagodljivi, kao i da se razviju u tolerantne i samouverene mlade ljude, koji su uspeli da ostvare akademski uspeh.

Profil

  • Lokacija škole: Mickleham Village, Surrey
  • Godina osnivanja: 1959.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: od 11 do 18 godina
  • Broj učenika: 425 (preko 160 internatskih učenika)
  • Najbliži aerodrom:  Heathrow
  • Nastavni program: GCSEA-level, IB
  • Cena za internacionalne učenike: od 32.400 £ po godini (nastava i smeštaj za 2017/2018)
  • Dodatni troškovi: troškovi registracije 250  £, obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ono što ističe školu u odnosu na druge institucije ove vrste jeste činjenica da istražuje i neguje talente i mogućnosti svakog učenika pojedinačno, kako bi mogli da dostignu svoj puni potencijal bilo u učionici, na sportskom terenu, bilo kroz interakciju sa drugim učenicima. Škola je član internacionalne asocijacije škola Round Square, čiji je osnovni moto da obrazovanje ne obuhvata samo akademsko znanje koje se stiče tokom školovanja, već podrazumeva i lični razvoj i osećaj odgovornosti.

Uslovi upisa

Neophodno je polagati testove iz matematike i engleskog i obavetiti intervju sa članom akademskog tima škole. Ne postoji minimalni nivo engleskog jezika, nego se na osnovu utvrđenog nivoa učeniku predlaže odgovarajući program. Pre intervjua i testova potrebno je priložiti svedočanstva predhodnog obrazovanja. Škola može tražiti dodatne medicinske izveštaje i izveštaje školskog psihologa.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print