Koledž u Londonu

boxhill

Škola

Box Hill School

Ovaj srednjoškolski koledž u Londonu osnovan je 1959. godine i nezavisna je internatska i dnevna škola za dečake i devojčice od 11-18 godina. Škola je smeštena u kampusu od oko 40 hektara, u seoskom okruženju u srcu mesta pod nazivom Mickleham Village, a udaljen oko 40 minuta od centralnog Londona.

Od nastavnih programa škola u svojoj ponudi ima GCSE, A-level i IB program. Škola promoviše obrazovanje kroz akademskih uspeh i zapanjujuću posvećenost vannastavnim aktivnostima. U svojoj ponudi ima različite vannastavne aktivnosti za razvoj interesovanja, povećanja samopouzdanja i vere u sebe, kao i razvoja mnogih životnih veština. Samo neke od aktivnosti su streljaštvo, vožnja kanua, baštovanstvo, sportske aktivnosti i mnoge druge.

Akademska tradicija škole ogleda se u kombinaciji pažnje, personalizovanog učenja, podrške, ali i redovne procene i praćenja učenika.  Učenici se podstiču, neguju i pred njih se stavljaju različiti izazovi. Vrlo je važno da budu prilagodljivi, kao i da se razviju u tolerantne i sigurne mlade ljude koji su uspeli da ostvare akademski uspeh.

Profil

  • Lokacija škole: predgrađe Londona
  • Godina osnivanja: 1959.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: od 11-18 godina
  • Broj učenika: oko 400 učenika godišnje (oko 100 internatskih učenika godišnje)
  • Najbliži aerodrom:  Heathrow
  • Nastavni program: GCSE, A-level, IB
  • Cena za internacionalne učenike: od £28.950 do £34.500 po godini (nastava i smeštaj za 2014/2015)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ono što ističe školu u odnosu na druge institucije ove vrste jeste činjenica da istražuje i neguje talente i mogućnosti svakog učenika pojedinačno, kako bi mogli da dostignu svoj puni potencijal bilo u učionici, na sportskom terenu, bilo kroz interakciju sa drugim učenicima.

Škola je član internacionalne asocijacije škola – Round Square, čiji je osnovni moto da obrazovanje ne obuhvata samo akademsko znanje koje se stiče tokom školovanja, već podrazumeva i lični razvoj i osećaj odgovornosti.

Uslovi upisa

Neophodno je polagati testove iz matematike i engleskog i obavetiti intervju sa članom akademskog tima škole. Ne postoji minimalni nivo engleskog jezika, nego se na osnovu utvrđenog nivoa učeniku predlaže odgovarajući program. Pre intervjua i testova potrebno je priložiti svedočanstva predhodnog obrazovanja.

Za učenike koji nemaju dovoljan nivo engleskog jezika organizuju se ESL časovi engleskog (£820 po tromesečju; 3 ili 4 časa nedeljno). Učenici se prijavljuju za ESL prilikom aplikacije, ali ako se u školi ustanovi da učenik nema dovoljan nivo engleskog, biće mu predloženi ESL časovi i nakon početka školske godine.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju