Učite portugalski u Brazilu

BridgeBrazil

Ova škola jezika moderan je objekat lociran u istorijskom centru grada. U blizini škole nalazi se kolonijalna zgrada »Paco Imperial« koja je služila kao rezidencija portugalskim guvernerima u doba kolonijalnog Brazila. U okolini se nalaze mnoge istorijske znamenitosti, crkve (uključujući katedralu Kandelarija), gradsko pozorište i nekoliko muzeja u samom centru koji predstavlja i poslovno srce grada.

Škola je renovirana 2006. godine i poseduje dobro tehnički opremljene i klimatizovane učionice, računarski centar sa besplatnim internetom za svoje polaznike, kao i bežični internet i kafeteriju gde studenti mogu uživati u čuvenoj brazilskoj kafi.

Vreme van nastave – Aktivnosti i izleti odličan su način za vežbanje i usavršavanje jezika van učionice, kao i za upoznavanje jezika i kulture zemlje. U popodnevnim časovima organizuju se različiti obilasci najlepših mesta u Riju kao što su – Cristo Redentor (statua Hrista Spasitelja), plaže Copacabana, Leblon i Ipanema, stadion Maracana, šume u urbanom području Floresta de Pedra Branca i Tijuca i mnoge druge. U gradu postoji mnogo restorana, prodavnica, barova, ali i galerija, pozorišta i drugih znamenitosti.

Destinacija

Smešten na obali Guanabara zaliva, u jugoistočnom delu Brazila, Rio je najveći grad i luka u državi, te glavni grad savezne države Rio de Janeiro. Grad je sedište najvećih nacionalnih i multinacionalnih kompanija u Brazilu. Kosmopolitski Rio ima izuzetno veliku ponudu najrazličitijih restorana, atrakcija i veoma bogat noćni život.

Učenje portugalskog jezika u gradu u kome vlada relaksirajuća atmosfera, okružen prelepim plažama i ispunjen mnogobrojnim atrakcijama, predstavlja nezaboravno iskustvo. Rio ima tipičnu tropsku klimu sa visokim temperaturama pa samim tim omogućava uživanje u suncu i moru tokom čitave godine.

Kursevi

Prvog dana u školi radi se test na osnovu koga se određuje nivo znanja i koji polaznike raspoređuje u adekvatne grupe prema znanju koje poseduju. U jezičkim grupama je maksimalno 7 polaznika, što omogućava da svaki polaznik aktivno učestvuje u nastavi i brzo napreduje. Škola je otvorena tokom cele godine i u ponudi ima različite kurseve jezika:

  • Standardni kurs jezika (20 časova jezika nedeljno; usavršavaju se svi elementi jezika: vokabular, gramatika, struktura jezika, vežbe govornog i pisanog izražavanja)
  • Intenzivni kurs jezika (30 časova jezika nedeljno; kombinacija standardnog kursa i 10 časova individualne nastave nedeljno)
  • Group plus 10 ili 20 (30 ili 40 časova jezika nedeljno, 4 sata grupnog programa plus 2 ili 4 sata privatnih časova dnevno)
  • Individualna nastava (20 ili 40 časova nedeljno)

Škola nudi i različite specijalizovane programe iz različitih oblasti interesovanja i još mnogo toga. Cilj je da se poboljšaju jezičke sposobnosti portugalskog jezika.

Smeštaj

Odličan način za vežbanje portugalskog jezika i van učionice, da se nauči više o kulturi zemlje i tradiciji jeste boravak u porodici. U ponudi su jednokrevetne sobe sa zajedničkim ili privatnim kupatilom i dva obroka dnevno svakog dana (doručak i večera) ili pristup kuhinji domaćina ukoliko se bukira smeštaj bez obroka. Većina porodica ugošćava više studenata istovremeno. Porodice su locirane na udaljenosti od 15 do 45 minuta javnim prevozom od škole. Druge opcije smeštaja su apartmani ili hosteli. Apartmani su odlična opcija za polaznike koji žele više privatnosti. Škola može da preporuči nekoliko opcija apartmana ili hostela po zahtevima polaznika. Nekada polaznici borave nekoliko dana u hostelu pre boravka u porodičnom tipu smeštaja.

Akreditacije

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print