Srednja škola u Engleskoj

Škola

Brentwood School

Ova srednja škola je osnovana 1557. godine, i jedna je od vodećih privatnih, dnevnih i internatskih škola za decu uzrasta od 3-18 godina. Škola je smeštena u kampusu od oko 30 hektara u centru grada Brentvud. Grad se nalazi u oblasti Esesks i odiše ruralnim duhom sa mirnim ulicama, drvoredima i parkovima iako je samo 30km udaljen od centra Londona. Moderan školski kampus raspolaže sa različitim sportskim i umetničkim objektima, naučnim laboratorijama, kao i kabinetima koji su opremljeni savremenom tehnologijom.

Od nastavnih programa škola u svojoj ponudi ima GCSE, A-level i IB program. Polaznici se podstiču da pored akademskog znanja razvijaju i svoje kreativne sposobnosti pohađajući neki od vannastavnih programa poput – informacionih i komunikacionih tehnologija, kulinarstvo, gluma i muzika, mnoštvo sportova (plivanje, fitness, gimnastika, ples, fudbal..) i drugo.

Škola je usmerena na ohrabrivanje svojih učenika, sa ciljem da razvijaju nezavisnost i kreativnost, kao i da ostvare svoj maksimum kroz školovanje. Velika pažnja usmerena je na razvijanje kvaliteta odnosa među nastavnim osobljem i učenicima, kao i na odnos učenika među sobom.

Profil

  • Lokacija škole: gradska, Brentvud
  • Godina osnivanja: 1557.
  • Religija: anglikanska
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: od 3-18 godina
  • Broj učenika: oko 1100 učenika godišnje (internatskih i dnevnih)
  • Najbliži aerodrom: Heathrow oko 60 minuta
  • Nastavni program: GCSE, A-level, IB
  • Cena za internacionalne učenike: oko £31389 (za nastavu i smeštaj za 2014/2015)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ovo je jedna od vodećih privatnih ustanova, sa izvrsnim akademskim rezultatima i visokim standardima koje učenici postižu.  Akademski napredak se pažljivo prati, što pokazuju i odlični rezultati učenika iz godine u godinu.

Učenici se ohrabruju i podstiču na doživotno učenje obogaćujući akademsko znanje sa različitim dodatnim aktivnostima koje imaju za cilj razvoj timskog rada, liderskih veština i odnosa sa drugim ljudima.

Uslovi upisa

Prijavljeni učenici rade ulazne testove iz matematike i engleskog, a od neophodne dokumentacije prilažu se svedočanstva iz prethodnih razreda tokom školovanja.

Škola u svojoj ponudi ima na raspolaganju i dodatne časove jezika namenjene usavršavanju engleskog jezika kao bi se nastavni program adekvatno razumeo.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju