Osnovna i sredja škola sa internatom u Lozani

Škola

Brillantmont International School

Brillantmont International School je internatska i dnevna škola u porodičnom vlasništvu, sa preko 130 godina iskustva. Nalazi se u centru Lozane, u francuskom govornom području Švajcarske. Učenici ove škole pohađaju međunarodno priznate akademske programe, na engleskom jeziku, što im omogućuje da vrlo lako upišu fakultete širom sveta. Ova internacionalna škola visoko vrednuje kulturnu raznolikost, a pohađaju je studenti preko 40 nacionalnosti.
Francuska, Nemačka i Italija su u neposrednoj blizini, kao i međunarodni aerodrom Ženeva, koji je na samo četrdeset minuta vožnje. Lozana je bezbedan grad, sa pogledom na jezero Leman. Fantastično je mesto za život i školovanje, jer nudi sve prednosti gradskog života, ali i planine, skijališta i prirodu na pola sata vožnje.

Učenici su smešteni u jednu od pet kuća, sa drugim đacima istog pola i godina. Sobe su prostrane i većina soba je sa pogledom na jezero Leman i Alpe. Većina učenika deli sobu sa cimerom iz neke druge zemlje, ali je na raspolaganju i ograničen broj jednokrevetnih soba. S obzirom na nacionalnu raznolikost, učenici se veoma lako uklapaju u ovo internacionalno okruženje i stiču prijatelje iz celog sveta. Učenicima su na raspolaganju brojne sportske aktivnosti i sekcije, poput umetnosti i fotografije, muzike i drame.

Profil

Lokacija škole: gradska sredina, Lozana

Godina osnivanja: 1882.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika: 160

Najbliži aerodrom: međunarodni aerodrom Ženeva (40 minuta vožnje)

Nastavni programi: IGCSE / AS i A Level, IB diploma, PSAT, SAT

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu iznosi  od 77.000 CHF  do 86.000 CHF + 1.600 CHF (registracija) + 5.000 CHF (pristupni depozit).

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Brillantmont International School je mala škola u kojoj svaki učenik dobija ličnu pažnju, izvanrednu podršku i brigu. Prosečna veličina razreda je 12 učenika. Škola je međunarodno priznata i 100% učenika upisuje željeni fakultet. Filozofija škole je da u okruženju punom podrške ohrabruje učenike da shvate svoj pun potencijal.

Uslovi upisa

Potrebno je priložiti popunjenu aplikaciju i 3 upitnika koje šalje škola, diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika. Mogući su školski interni testovi i intervjui.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje s  u vam se  najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print