Britanska internacionalna škola

Škola

Trent College

Trent College je mešovita, nezavisna dnevna  i internatska škola u procvatu. Odlično opremljeni školski objekti se svi nalaze na jednom mestu, a obuhvataju zatvoreni bazen, sportski centar, izvanredna igrališta sa osvetljenjem za noćne treninge itd. a sve se nalazi na 45 hektara lepo uređenih površina.

U ovoj britanskoj i internacionalnoj školi mogu se pohađati: GCSEs, iGCSEs i A level. Učenici se podstiču da učestvuju u širokom spektru aktivnosti i da sve probaju, kako bi mogli  saznati u čemu su dobri. Kvalitet posvećenosti svakom učeniku u Trentu je izvanredan – male grupe sa tutorima, individualni časovi i ostvarivanje bliskih i prijateljskih odnosa u zajednici cilj su ove škole.

Profil

 • Lokalitet: Gradski
 • Godina osnivanja: 1866.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: Prep/Junior School up to 11; Senior School 11-18;
 • Polna stuktura: Mešovita; Napomene: Bording učenici 11-18, dnevni 3 – 18
 • Starosna struktura: Svi učenici 3 – 18 godina
 • Bording učenici: 11 – 18 godina
 • Ukupna visina školarine za internacionalne učenike: Po semestru      £7,670 – £8,335; Registracija £100; Depozit £2000
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 370; Senior School (uključujući A level) 780; A level 210; Bording učenici 155; Internacionalni bording učenici 35; UKUPNO 1150
 • Nastavni programi: Dugoročni bording programi (više od 1 godine), 2 godine GCSE, A level-i, letnje škole
 • Najbliža železnička stanica i udaljenost od škole: Stanica Long Eaton udaljena je 1 milju od škole, a stanica Nottingham 8 milja od Trenta.
 • Najbliži aerodrom i udaljenost od škole: Aerodrom East Midlands udaljen je 8 milja od škole, a Heathrow 2 h kolima
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije, prijava 8400 rsd,  depoziti (£2500 za školu, £500 za smeštaj), knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), Guardian Service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Šta je jedinstveno u ovoj školi?

U Trent školi važe i poštuju se visoki standardi i od svih naših učenika očekuje se da budu izuzetno uspešni. Uspeh se ne meri samo akademskim dostignućima već i progesom na mnogim drugim planovima: kreativnom, fizičkom, duhovnom i emotivnom.  Škola je domaćin za 35 internacionalnih učenika što joj daje širinu i u smislu ostvarivanja direktnog kontakta između domaćih i stranih učenika.

Uslovi upisa

Uslovi upisa za internacionalne učenike: Prijemni ispit sastoji se iz dva osnovna testa: matematika i EFL, uz šta je potrebno dodatno priložiti izveštaj iz matične škole za 2 poslednje godine. Aplikanti za A level radiće još jedan test odabran na osnovu predmeta koje žele da nastave da slušaju u daljem školovanju.  Nakon svih ovih testova, učenici će obaviti intervju preko skype-a sa nadležnim školskim osobljem.

Opis  EAL/EFL programa: U cenu školarine uračunato je 4 sata EFL sa svim propratnim materijalom, dok se svaki dodatni čas dodatno naplaćuje.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju