Internatska letnja škola engleskog jezika u Velikoj Britaniji

Buckswood

Škola

BOSS – Buckswood overseas summer school

Uzrast polaznika 8-17 godina

Buckswood School je tradicionalna britanska škola internatskog tipa. Tokom leta internat otvara svoja vrata internacionalnim studentima i daje im priliku u ovom izuzetnom okruženju da pohadjaju kurs engleskog jezika, ali i da se upoznaju sa britanskom kulturom.

Impresivni kampus zatvorenog tipa se prostire na 40 ari predivne prirode sa školom, rezidencijama, 2 IT centra, 3 laboratorije, parkom i vinogradom, teniskim terenima, zatvorenim bazenom, košarkaškim terenima, golf terenom, zatvorenim sportskim terenom, ergelom sa konjima, bioskopskom salom, umetničkim centrom sa muzičkim studijem, plesnim studijem kao i fudbalskom akademijom.

Vannastavne aktivnosti: Deca imaju organizovane popodnevne aktivnosti poput kriketa, sportskih i zabavnih aktivnosti kao što su pravljenje kostima, lov na blago ali i večernje aktivnosti poput filmskih večeri, kaoraoka, disko večeri, večeri talenata, misterije i sl. Takođe se organizuju poludnevni i celodnevni izleti u gradove poput Londona, Kembridža, Oksforda, Brajtona, Torp parka i drugih zabavnih parkova u okolini.

Tokom sedmonedeljnog programa svaka nedelja prati posebnu temu i sve aktivnosti su u vezi sa tom temom pa u James Bond nedelji deca uče da se penju i spuštaju konopcem kao agent OO7. Tokom nedelje posvećene Velikoj Britaniji deca se upoznaju sa Škotskom probajući škotske delikatese i  učeći škotski nacionalni ples.

 

Destinacija

Koledž se nalazi se na svega 90 minuta od Londona, a samo 5 km od Hejstingsa, grada na južnoj obali Engleske, sa srednjevekovnom tvrđavom, muzejima i mnogim drugim atrakcijama, kao i mnogobrojnim prodavnicama i kafićima.

Kursevi

Nastava se sastoji iz 20 sati engleskog jezika u internacionalnim grupoma od do 15 đaka. Pored klasične nastave, deca imaju i interaktivnu nastavu pod nazivom A slice of Britain, novi koncept časova na kojima se đaci se kroz diskusije i debate na različite teme upoznaju sa britanskom kulturom i običajima, filmom, muzikom, sportom, čuvenim britanskim humorom, kraljevskom porodicom.

Svi đaci koji upišu kurs u trajanju od minimum dve nedelje će polagati Trinity College English Exam i na taj način steći svetski priznatu diplomu. Čak 98% đaka je u sezoni 2013. položilo ovaj ispit.

Tokom programa đaci zainteresovani za dodatne sportove i aktivnosti mogu uz doplatu pratiti intenzivnu nastavu engleskog, ali i fudbalsku, tenisku, golf, jahačku ili plesnu akademiju.

Smeštaj

U samom kampusu se pored školske zgrade i sportskih kapaciteta nalaze i smeštajni kapaciteti. U pitanju je 7 stambenih objekata sa različitim kapacitetima prilagođenim uzrastu polaznika. Deca su raspoređena u odvojene kuće za devojčice i dečake. Sobe su  od jednokrevetnih do četvorokrevetnih, neke sa sopstvenim kupatlom, a neke sa zajedničkim kupatilom. U svakoj sobi postoji krevet, radni sto sa stolicom i orman. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno. U svakoj kući pored đaka žive i njihov mentor, kao i njegov asistent, koji paze svu decu u kući. U kampusu je prisutna i medicinska sestra.

U celom kampusu je obezbeđen bežični internet. Polaznici imaju i  jednom nedeljno pranje veša i peglanje, a svaka kuća ima veš mašinu za slučaj da je potrebno pranje veša između vikenda.

U školi izuzetno vode računa o ishrani i obrocima, pripremi hrane i služenju hrane. Što se tiče ishrane, u pitanju je pun pansion. Hrana je veoma raznovrsna. Uglavnom se meso služi za večeru, a ručak je laganiji, ali su i ručak i večera kuvano jelo. Tokom ekskurzija se dobija lanč paket. U okviru kampusa se nalazi prodavnica u kojoj se mogu kupiti grickalice i piće, aparat sa sokovima. Program traje od nedelje pre početka kursa do subote po završetku kursa.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print