Srednja škola u Bostonu

high-school-usa

Škola

CATS Academy Boston

CATS Academy Boston je internacionalna škola koju pohađaju učenici iz različitih zemalja, kako bi se pripremili za upis na neki od istaknutih američkih univerziteta. Škola se nalazi u bezbednom okruženju, u Njutonu, predgrađu Bostona, oko 11 kilometara od centra grada. Predavači su iskusni i visoko obučeni, a učenici ove škole tradicionalno postižu vrhunske rezultate. Prednost školovanja u Bostonu je i ta što đaci usvajaju američki stil učenja, dok  žive i druže se sa učenicima a iz celog sveta.

CATS Academy Boston fokusira se na potrebe internacionalnih đaka, za razliku od mnogih drugih bording škola u Americi, gde oni predstavljaju manjinu i ne poklanja im se tolika pažnja. Osoblje ove škole posvećeno je tome da se internacionalnim učenicima posveti individualna pažnja i pruži pomoć, sve sa ciljem da nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja svoje školovanje nastave na nekom od najboljih koledža.

Specifičnost ove škole je upravo individualna posvećenost svakom učeniku, kako bi postigao najbolje rezultate. Kroz pažljive individualne analize, otkriva se koji način učenja donosi najbolje rezultate za svakog pojednačnog đaka, njihovi akademski ciljevi i aspiracije, i u skladu sa tim se vrši odabir najboljeg programa učenja koji će ih pripremiti za ostvarenje njihovih akademskih ciljeva.

Učenicima su na raspolaganju dve vrste smeštaja – u školskim rezidencijama i porodični smeštaj, u američkim porodicama koje škola pažljivo bira. U slobodno vreme, đaci ove škole mogu uživati u različitim sportskim aktivnostima, poput tenisa, fudbala, košarke, odbojke, plivanja, joge. Takođe, mogu se priključiti različitim klubovima vezanim za književnost, fotografiju, kulturu, matematiku, robotiku i mnogim drugim, u skladu sa svojim interesovanjima.

Profil

  • Lokacija škole: Boston
  • Godina osnivanja: 1952.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14-18+
  • Broj učenika: 290
  • Najbliži aerodrom: Logan International Airport, Boston
  • Nastavni programi: High School Diploma, AP program
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu iznosi 47.750 $ (godina)
  • Dodatni troškovi: obavezna registracija (200 $) i depozit (2.300 $), prijava 8400 rsd, knjige i nastavni material (1.500 $), osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, pun program aktivnosti I ekskurzija (3.000 $), uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

O kvalitetu škole najbolje svedoče uspesi sadašnjih učenika. Čak 93 odsto ih je primljeno na dva ili više univerziteta, a 100 odsto učenika primljeno je na neki od univerziteta.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i odgovarajući nivo znanja engleskog jezika, potvrđen diplomom (TOEFL/IELTS).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju