Srednja škola u Bostonu

Škola

CATS Academy Boston

CATS Academy Boston je privatna, internatska škola koja se nalazi među top 20% škola u državi Masačusets. U pitanju je internacionalna škola koju pohađaju lingvistički, kulturno i akademski raznovrsni učenici koji potiču iz preko 35 zemalja sveta. Osnovni cilj škole jeste priprema za upis neki od istaknutuih američkih univerziteta, a prevashodno je usmerena na što uspešniju integraciju internacionalnih učenika koji posle neometano mogu nastaviti svoje školovanje u Americi. Kroz pažljive individualne analize otkriva se način učenja koji donosi najbolje rezultate, akademski ciljevi učenika i u skladu sa tim vrši se odabir najboljeg programa za svako pojedinačno dete. 

CATS kampus se nalazi u gradiću Brejntri, u neposrednoj blizini Bostona i prestižnih univerziteta poput Harvarda, MIT-a i bostonskog univerziteta. Potpuno nov školski kampus sadrži spoj iskustva i vrednosti tradicionalne američke internatske škole i moderne zgrade koja predstavlja poslednju reč umetnosti. Kampus ima kapacitet od 43 učionice, 9 naučnih i nekoliko muzičkih, modnih kao i biznis laboratorija, muzički i umetnički studio i druge savremene zajedničke prostorije. Predavači su iskusni i visoko obučeni, a učenici ove škole tradicionalno postižu vrhunske rezultate. Prednost školovanja u Bostonu je i ta što učenici usvajaju američki stil učenja, dok se paralelno razvija prihvatanje i poštovanje različitosti i učenje o drugim kulturama kroz druženje sa decom iz različitih delova sveta.

U ponudi je američki High School program koji traje 4 godine kao i naš srednjoškolski sistem. Sastoji se od 5 obaveznih i dva izborna predmeta, a nastava obuhvata 22 sata nedeljno u malim grupama od maksimalno 12 polaznika. Obavezni predmeti su engleski jezik, matematika, prirodne i društvene nauke, a neki od izbornih predmeta su gluma, muzika, produkcija, engleska literatura, bilogija, fizika, uvod u pravo i drugi. Izborni predmeti mogu biti i Advanced Placement napredni kursevi, putem koji se skupljaju bodovi za dalji upis studija u Americi. Internacionalnim učenicima su na raspolaganju dve vrste smeštaja – školska rezidencija i smeštaj u američkim porodicama koje škola pažljivo bira. U slobodno vreme, đaci ove škole mogu uživati u različitim sportskim aktivnostima, poput tenisa, fudbala, košarke, odbojke, plivanja, joge. Takođe, mogu se priključiti različitim klubovima vezanim za književnost, fotografiju, kulturu, matematiku, robotiku i mnogim drugim, u skladu sa svojim interesovanjima.

Profil

Lokacija škole: Braintree, Boston

Godina osnivanja: 2012.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 i više godina

Broj učenika:  oko 300

Najbliži aerodrom: Boston Logan International  

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu: od 55.380 $ do 58.750 $ po godini u zavisnosti od odabranog tipa smeštaja.

Dodatni troškovi: prijava na program 8.400 rsd (ili 70 €), registracija 300 $, depozit 2.200 $ (vraća se po završetku školse godine), medicinsko osiguranje 1.700 $ po godini, nastavni materijal i knjige 1.500 $ po godini, pun program aktivnosti i ekskurzija 3.000 $ po godini, doplata za prolećni raspust 2.000 $, transfer od/do aerodroma 150 $ po pravcu, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Zavidan uspeh učenika (čak 30% bude primljeno na top 100 univerziteta u svetu);
  • Izuzetno internacionalno okruženje sa čak 94% internacionalnih učenika;
  • Siguran kampus na svega 50 minuta od samog centra Bostona;
  • Veliki broj izbornih predmeta;
  • Mnoštvo sportskih programa i vannastavnih aktivnosti.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i odgovarajući nivo znanja engleskog jezika, potvrđen međunarodnim sertifikatom (IELTS od 4.0 do 5.5 u zavisnosti od godine srednje škole koja se upisuje). Pored toga, svi polaznici prolaze intervju putem Skype-a sa akademskim osobljem škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele. 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print