Srednja škola u Italiji

CCI Internatska skola Italija

Škola

Canadian College Italy

Canadian College Italy je pripremna, internatska škola za upis na univerzitete koja se nalazi u centru italijanskog gradića Lanćana. Škola nudi kulturno bogat i akademski zahtevan srednjoškolski nastavni program. U Italiji postoji od 1995. godine. CCI je u Evropi debitovala kao prva kanadska škola u Italiji koja nudi nezavisan srednjoškolski program. Radeći pod nadzorom Ministarstva prosvete Ontarija (Kanada), CCI priprema učenike za upis na univerzitete u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi ili Evropi. Od svog osnivanja, CCI internatska škola je izrasla u kvalitetnu privatnu školu na engleskom jeziku kako za Kanađane, tako i za internacionalne učenike.

Za razliku od većine kampusa severnoameričkih škola, ovaj kampus se nalazi u istorijskom centru grada Lanćana. Smeštaj je u školskom internatu koji se nalazi na pešačkoj udaljenosti od škole. U internatu su učenicima na raspolaganju dvokrevetne ili četvorokrevetne sobe. Dečaci i devojčice su smešteni u odvojenim zgradama. Većina obroka se služi u trpezariji muškog internata.

Profil

  • Lokacija škole: Lanciano, u blizini Peskare
  • Godina osnivanja: 1995.
  • Tip škole: Koledž mešovite strukture (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14-19 godina
  • Broj učenika: 80
  • Najbliži aerodrom:  Peskara
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu € 33.000 (nastava i smeštaj)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi..

Izdvajamo

CCI nudi jedinstvene podsticaje i mogućnosti budući da se učenje i život odvijaju u Italiji, kolevci renesanse i polaznoj tački savremene civilizacije.

Učenici direktno doživljavaju drevnost i savremenost Evrope, kako formalno tako i neformalno, kroz redovno organizovane školske izlete i kroz svakodnevni život u savremenom gradu koji je vrlo svestan svoje viševekovne istorije. Učenici koji tek dolaze u školu se podstiču da pohađaju časove italijanskog jezika, kako bi se što lakše integrisali u zajednicu i mogli da iskuse boravak u Italiji na pravi način. Od učenika se očekuje da poštuju školska pravila kako tokom nastave, tako i tokom vannastavnih aktivnosti i slobodnog vremena.

Uslovi upisa

Škola zadržava diskreciono pravo upisa učenika na osnovu njihove procene predhodnog akademskog uspeha i znanja engleskog jezika. Prilikom prijave potrebno je priložiti prevode svedočanstava predhodnih školskih godina, tri pisma preporuke i aplikaciju škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju