Internacionalna srednja škola u Engleskoj

Škola

CATS COLLEGE

London, Canterbury, Cambridge

CATS College je jedna od najuglednijih nezavisnih britanskih obrazovnih ustanova. Od svog osnivanja 1952. godine, pomogla je hiljadama učenika da iskoriste svoj potencijal, ostvare svoje ambicije i upišu se na mnoge od najprestižnijih svetskih univerziteta. U zavisnosti od centra škola nude različite opcije programa koje su osmišljene da omoguće maksimalan uspeh svakog polaznika. Možete birati između GCSE, A-level, International Baccalaureate, University Foundation i International Year One programa. Škole uz akademski deo nude i izuzetnu vanastavnu pomoć svim svojim učenicima. Fokus škole je na tome da Vam pomogne da ostvarite svoje ciljeve i donesete prave odluke za Vašu budućnost.

CATS College London

 CATS College London se nalazi u prvoj zoni Londona, u ekskluzivnom i istorijskom delu grada Bloomsbury, okružen parkovima, muzejima, galerijama, pozorištima. U neposrednoj blizini su i dve prestižne akademske institucije – London School of Economics (LSE) i University College London (UCL). Kampus obuhvata tri zgrade, dizajniran je da obezbedi stimulativno okruženje, prvoklasne objekte i atmosferu koja je idealna za učenje. U okviru kampusa se nalazi 40 učionica opremljnih najsavremenijim interaktivnim tablama, namenske prostorije, čitaonice za samostalno učenje, prostorije za odmor i razonodu, laboratorije, kantina i kafeterija, bioskop. Iako se nalazi u metropoli, škola nudi i razne opcije sportskih aktivnosti. Školsko osoblje se trudi da se deca osamostale kroz niz aktivnosti i đaci se ohrabruju da iskažu svoju kreativnost i pun potencijal, da se bave svim onim što ih interesuje u vidu različitih sekcija, klubova i akademija. Smeštaj je organizovan u jednoj od školskih  rezidencija, pri čemu se jedna nalazi na pešačkoj udaljenosti od škole a druga je udaljena kratkom vožnjom metroom ili u porodičnom smeštaju.

CATS College London je septembra 2018. godine pokrenuo Bloomberg Business Lab sa 16 Bloomberg terminala i četiri ekrana koji prikazuju najnovije finansijske vesti i informacije o globalnoj ceni akcija. Program je osmišljen da pomogne učenicima da dostignu svoj pun potencijal, steknu uvid u studiranje na univerzitetu i dožive poslovni svet. Kao jedina srednja škola u Evropi sa ovim objektom, CATS College London osmislio je nastavni plan koji integriše terminale i svoja predavanje, izlažući učenike vodećoj platformi za globalno poslovanje i finansijske vesti, podatake, analitičke alate i istraživanja. Učenici će iskusiti stvarni svet poslovanja i finansija, u učionici sa pristupom istoj informativnoj platformi koju koriste vodeći donosioci odluka u poslovanju, finansijama i vladi. Sama činjenica da ste za vreme školovanja imali priliku da naučite kako funkcioniše i aktivno ga koristite u zadacima koje obavljate, biće prednost koja će vas izdvojiti u odnosu na ostale kandidate prilikom aplikacije na fakultet. Bloomberg Terminal® neometano integriše najbolje od podataka, vesti i analitike. Terminal je 24-časovni, globalni sistem finansijskih usluga koji pruža transparentne i pouzdane finansijske, ekonomske i vladine informacije koje pokrivaju sve tržišne sektore. On sadrži kompanijske finansijske podatke, podatke o tržištu koje obuhvataju više od 20 godina, grafikone, statistiku, komunikacionu platformu i aktuelne izveštaje o vestima. Bloomberg L.P. obezbeđuje finansijske softverske alate, kao što su platforma za analizu i trgovanje akcijama, usluge prenosa podataka i vesti finansijskim kompanijama i organizacijama preko Bloomberg terminala (preko Bloomberg Professional Service-a), njegovog osnovnog proizvoda koji generiše prihode. Bloomberg L.P. takođe uključuje Bloomberg News, globalnu televizijsku mrežu (Bloomberg Television), digitalne veb stranice, radio stanice (Bloomberg Radio) i tri magazina: Bloomberg, Businessweek i Bloomberg Markets.

CATS College Canterbury 

U Kenterberiju učenici mogu uživati u osećaju koji pruža tradicionalna internatska škola, u sigurnom okruženju. CATS College Canterbury se nalazi u blizini centra, skoro je renoviran i uložio je znatna sredstva u nove kapacitete, čime je dobio nov, moderan izgled sa potpuno novom laboratorijom, novom bibliotekom sa personalizovanim centrom za učenje sa staklenim krovom koji nudi jedinstvenu atmosferu za đake, kompjuterskim centrom, salama za predavnja sa interaktivnim tablama, novom kantinom i prostorijama za relaksaciju i druženje i besplatan WiFi za đake. Prošle godine je školu posetilo čak 160 univerziteta u potrazi za talentovanim đacima. Ova škola je osvojla brojne nagrade, a A-level rezultati koji đaci postižu su odlični. Kombinacija brojnih vannastavnih aktivnosti i dinamičnog, samostalnog kampusa, nudi nivo lične podrške koji će Vam omogućiti da dostignete svoj maksimum. Ovaj kampus se naročito preporučuje učenicima koji po prvi put napuštaju kuću i dolaze u Veliku Britaniju. Smeštaj je organizovan u nekoliko rezidencija gde su učenici raspoređeni prema uzrastu, u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Stariji učenici (18+) mogu izabrati opciju porodičnog smeštaja.

CATS College Cambridge   

Škola nalazi se u blizini centra i okružena je prelepom tradicionalnom arhitekturom. Škola je smeštena u novoizgrađenoj zgradi i ponosi se  vrhunskim kapacitetima. Poseduje izuzetno opremljene naučne laboratorije, učionice sa interaktivnim tablama, personalizovani centar za učenje, moderne IT prostorije, WiFi, odlično opremljenu biblioteku, kantinu, prodavnicu, kao i brojne sadržaje za relaksaciju i druženje učenika. Ovakvi kapaciteti je smeštaju među najbolje opremljene srednje škole u Engleskoj, a  učenici ove škole postižu odlične rezultate na ispitima. Smeštaj je organizovan u rezidenciji u okviru kampusa škole u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom ili u porodičnom smeštaju.

Profil

 • Lokacija škole: London, Kembridž, Kenterberi
 • Godina osnivanja: 1952.
 • Religija: nereligijska
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 14-19+ (Kenterberi), 15-19+ (Kembridž i London)
 • Broj učenika: 1000 (sva tri kampusa zajedno – London, Kembridž, Kenterberi)
 • Najbliži aerodrom: Hitrou
 • Nastavni programi: GCSE, A level, IB diploma (samo u Kenterberiju)
 • Cena za internacionalne učenike: zavisi od odabranog školskog centra i nastavnog programa
 • Dodatni troškovi: Prijava na program 8.400 rsd (ili 70 €), registracija  300 £, smeštaj (u Velikoj Britaniji od  10.995 £  do 19.995 £ po godini), bankarski troškovi, osiguranje, transferi sa aerodroma, putovanja, troškovi ispita, sportske članarine, depozit za knjige, povratni depozit za iznenadne troškove koji iznosi  2.200 £  (osim za High School Term, kada iznosi  700 £).

STIPENDIJA – Zbog dugogodišnje saradnje koju Egida ima sa ovom školom, Egidinim kandidatima u zavisinosti od uspeha može biti odobrena stipendija do 40 % na cenu nastave!

Izdvajamo

Škola ima jedinstven pristup nastavi i učenju, jer detaljno proučava ciljeve i potencijal svakog polaznika pojedinačno, a nakon toga razvija individualni plan učenja kako bi se podržao napredak u svakoj fazi razvoja. Kroz pažljive analize ispituju se akademski ciljevi, težnje u karijeri i željeni stepen obrazovanja, kako bi se svaki učenik adekvatno pripremio za izabrani studijski program.

Ova škola organizuje jedan od najvećih univerzitetskih sajmova, na kome učestvuju univerziteti  kao što su Kembridž, Oksford, LSE, Varvik i Imperial. Manifestacija se organizuje ekskluzivno za studente CATS koledža, obezbeđujući im neprocenjivu mogućnost, pristup akademskim stručnjacima iz nekih od najboljih obrazovnih institucija u svetu.

Uslovi upisa

 • Diploma osnovne škole,
 • Svedočanstva prethodnih razreda.
 • Dokaz o nivou engleskog jezika.
 • Mogući školski interni testovi (matematike i engleskog jezika) i intervju sa osobljem škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Kako izgleda školovanje u Engleskoj saznajte kroz epizodu naše emisije:

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print