Internacionalna srednja škola u Engleskoj

Škola

CATS COLLEGE

London, Canterbury, Cambridge

CATS koledž je vodeća internacionalna srednja škola u Velikoj Britaniji, sa kampusima u Londonu, Oksfordu i Kenterberiju. Sva tri kampusa nude veliki broj akademskih programa i obezbeđuju kvalitetnu nastavu za učenike koji se u njima školuju. Tokom godina, CATS koledž je pomogao hiljadama studenata da ostvare svoje ambicije i nastave školovanje na nekom od najprestižnijih svetskih univerziteta. U septembru 2013. godine, CATS koledž je poslao rekordan broj studenata na studije na Kembridžu i Oksfordu, što najbolje pokazuje koliko kvalitetan akademski program ima. Studenti borave u prijateljskom i opuštenom okruženju, pod nadzorom porodično orijentisanog osoblja i nadomak svog koledža. Ovo omogućava da budu fokusirani na svoje studije, ali i da uživaju u jednom ovakvom iskustvu života u inostranstvu i steknu prijatelje različitih nacionalnosti.

Ono što posebno izdaja ovu školu jeste i činjenica da je kreirala prvi Foundation program u Ujedinjenom Kraljevstvu pre čak 25 godina.

CATS College Cambridge nalazi se u blizini centra Kembridža, okružen prelepom tradicionalnom arhitekturom. Škola poseduje dobro opremljene naučne laboratorije, učionice sa interaktivnim tablama, odlično opremljenu biblioteku, kao i brojne sadržaje za relaksaciju i druženje učenika.

CATS College London nalazi se u ekskluzivnom i istorijskom okrugu Bloomsbury, u blizini poznatih univerziteta kao što su LSE, SOAS i UCL. Škola ima četiri odlično opremljene naučne laboratorije, studio za umetnost i dizajn, mračne komore za fotografiju, preko četrdeset učionica, opremljenih najsavremenijim interaktivnim tablama, digitalnu biblioteku i druge sadržaje.

CATS College Canterbury pruža učenicima mogućnost da dožive pravo internatsko iskustvo, s obzirom na to da im je na raspolaganju i smeštaj u kampusu, kao i u blizini kampusa. Škola je opremljena najsavremenijim naučnim sredstvima, koja uključuju moderne naučne laboratorije, interaktivne table u učionicama, odlično opremljenu biblioteku.

Studentima su na raspolaganju različite sekcije, poput fotografije, šaha, hora, jahanja, plesa, zumbe, drame, debate i mnoge druge. Takođe, škola neguje sportski duh nudeći studentima mogućnost da se priključe razičitim sportskim aktivvnostima, poput košarke, fudbala, vaterpola, stonog tenisa, badbintona, joge, treniranja u teretani. Ova škola poznata je po tome što su posvećeni svakom studentu i pomažu im da se pripreme i izaberu najbolji studijski program na najboljem univerzitetu, koji odgovaraja  njihovim aspiracijama za dalju karijeru.

Profil

 • Lokacija škole: London, Kembridž, Kenterberi
 • Godina osnivanja: 1952.
 • Religija: nereligijska
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 14-19+ (Kenterberi), 15-19+ (Kembridž i London)
 • Broj učenika: 1000 (sva tri kampusa zajedno – London, Kembridž, Kenterberi)
 • Najbliži aerodrom: Hitrou
 • Nastavni programi: GCSE, A level, IB diploma (samo u Kenterberiju)
 • Cena za internacionalne učenike: od 29.760 GBP
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola ima jedinstven pristup nastavi i učenju, jer detaljno proučava ciljeve i potencijal svakog polaznika pojedinačno, a nakon toga razvija individualni plan učenja kako bi se podržao napredak u svakoj fazi razvoja. Kroz pažljive analize ispituju se akademski ciljevi, težnje u karijeri i željeni stepen obrazovanja, kako bi se svaki učenik adekvatno pripremio za izabrani studijski program.

Ova škola organizuje jedan od najvećih univerzitetskih sajmova, na kome učestvuju univerziteti  kao što su Kembridž, Oksford, LSE, Varvik i Imperial. Manifestacija se organizuje ekskluzivno za studente CATS koledža, obezbeđujući im neprocenjivu mogućnost, pristup akademskim stručnjacima iz nekih od najboljih obrazovnih institucija u svetu.

Uslovi upisa

 • Diploma osnovne škole,
 • Svedočanstva prethodnih razreda.
 • Dokaz o nivou engleskog jezika.
 • Mogući školski interni testovi i intervju u školi.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Kako izgleda školovanje u Engleskoj saznajte kroz epizodu naše emisije:

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju