Engleski u Londonu i Oksfordu

Škola

Center of English Studies – LONDON I OKSFORD

Osnovana 1979. godine, sa preko 30 godina iskustva u podučavanju engleskog jezika, ova škola uživa internacionalnu reputaciju i poštovanje širom sveta.  Škola raspolaže sa 7 školskih centara u sledećim gradovima: London, Oksford, Dablin, Lids, Vorting, Harogejt i Edinburg.

Školski centar u Londonu lociran je u delu grada Wimbledon, na oko 20 minuta gradskim prevozom od centra grada. Škola u Oksfordu nalazi se u selu Wheatley, na oko 9 kilometara udaljenosti od centra grada.

Destinacija

London

Pored toga što je glavni grad Engleske, London je najnaseljeniji grad, urbana zona i metropolitska oblast Ujedinjenog Kraljevstva. Ovaj vodeći evropski grad, sa izuzetnom razvijenošću u oblasti umetnosti, trgovine, obrazovanja, zabave, turizma, mode i finansija, jedna je od najposećenijih svetskih turističkih destinacija. Grad obiluje znamenitostima i atrakcijama, a samo neke od njih su Tower of London, Palace of Westminster, Buckingham Palace, London Eye, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, poznata ulica Oxford Street, kao i mnoštvo prodavnica, restorana i kafea.

Oksford

Ovaj najstariji univerzitetski i industrijski grad nalazi se na oko 60 kilometara severozapadno od Londona, u oblasti Oksfordshire. Grad obiluje turističkim atrakcijama i znamenitostima poput Christ Church Cathedral, Carfax Tower, turističkih prodavnica u Covered Market, The Bridge of Sights, mnogim pozorištima, galerijama. Poznate gradske ulice Broad Street, High Street, Queen Street, nude veliki izbor restorana, prodavnica, butika, kafea i drugih zanimljivosti. Podaci koji govore u prilog atraktivnosti Oksforda svakako je i broj turista na godišnjem nivou koji prelazi čak 9 miliona u prethodnim godinama.

Kursevi

Kursevi engleskog jezika koji su na raspolaganju jesu sledeći:

  • Standardni kurs jezika (20 časova jezika nedeljno);
  • Intenzivni kurs jezika (26/30 časova jezika nedeljno);
  • Kombinovani kurs jezika (25 časova jezika nedeljno);
  • IELTS pripremni kurs (20/26/30/36 časova nedeljno);
  • Kembridž pripreme (20/30 časova nedeljno);
  • Individualni profesionalni kursevi (1 na 1 časovi).

Prvog dana po dolasku u školi radi se test jezika kako bi se svakom polazniku odredio nivo znanja i shodno tome rasporedio u odgovarajuću jezičku grupu.

Smeštaj

Porodični smeštaj svakako je jedan od zanimljivih načina usavršavanja jezika, ali i dobra prilika da upoznate kulturu i način života stanovnika grada u kome boravite. Porodice u kojima su polaznici smešteni pažljivo su odabrane od strane predstavnika škole. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu sa doručkom i večerom (od ponedeljka do petka) i svim obrocima vikendom. Izuzev ovog tipa smeštaja, polaznicima su na raspolaganju i zajedničke kuće i rezidencije. Ovaj tip smeštaja namenjen je onim polaznicima koji  žele više samostalnosti i nezavisnosti.

Akreditacije

EAQUALS

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju