Engleski u Londonu i Oksfordu

London-City-Wallpaper

Škola

Center of English Studies – LONDON I OKSFORD

Osnovana 1979. godine, sa preko 30 godina iskustva u podučavanju engleskog jezika, ova škola uživa internacionalnu reputaciju i poštovanje širom sveta.  Škola raspolaže sa 5 školskih centara u sledećim gradovima: London, Oksford, Dablin, Lids i Vorting.

Škola engleskog  u Londonu locirana je u delu grada Wimbledon, na oko 20 minuta gradskim prevozom od centra grada. Škola engleskog u Oksfordu nalazi se u naselju Wheatley, na oko 9 kilometara udaljenosti od centra grada.

Destinacija

London

Pored toga što je glavni grad Engleske, London je najnaseljeniji grad, urbana zona i metropolitska oblast Velike Britanije.  Ovaj vodeći evropski grad, sa izuzetnom razvijenošću u oblasti umetnosti, trgovine, obrazovanja, zabave, turizma, mode i finansija, jedna je od najposećenijih turističkih destinacija u svetu. Grad obiluje znamenitostima i atrakcijama, a samo neke od njih su Tower of London, Palace of Westminster, Buckingham Palace, London Eye, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, poznata ulica Oxford Street, kao i mnoštvo prodavnica, restorana i kafea.

Oxford

Ovaj najstariji univerzitetski i industrijski grad nalazi se na oko 60 kilometara severozapadno od Londona, u oblasti Oksfordshire. Grad obiluje turističkim atrakcijama i znamenitostima poput Christ Church Cathedral, Carfax Tower, turističke prodavnice u Covered Market, The Bridge of Sights, mnoga pozorišta, galerije, poznate gradske ulice Broad street, High Street, Queen Street, kao i mnoštvo restorana, prodavnica, butika, kafea i drugih zanimljivosti. Podaci koji govore u prilog atraktivnosti Oksforda svakako je i broj turista na godišnjem nivou koji prelazi čak 9 miliona u prethodnim godinama.

Učiti engleski u Velikoj Britaniji, tj učiti engleski u Londonu ili u Oksfordu predstavlja jedinstveno iskustvo, ali mogućnost upoznavanja britanske kulture.

Kursevi

Kursevi engleskog jezika koji su na raspolaganju jesu sledeći:

  • Standardni kurs jezika (20 časova jezika nedeljno)
  • Intenzivni kurs jezika (26/30 časova jezika nedeljno)
  • Kombinovani kurs jezika (25 časova jezika nedeljno)
  • IELTS pripremni kurs (20/26/30 časova nedeljno)
  • Kembridž pripreme (20/30 časova nedeljno)
  • Individualni profesionalni kursevi (1  na 1 časova)

Prvog dana po dolasku u školi radi se test jezika kako bi se svakom polazniku odredio nivo znanja i shodno tome rasporedio u odgovarajuću jezičku grupu.

Smeštaj

Porodični smeštaj svakako je jedan od zanimljivih načina usavršavanja jezika, ali i dobra prilika da upoznate kulturu i način života na destinaciji na kojoj boravite. Porodice u kojima su polaznici smešteni pažljivo su odabrane od strane predstavnika škole. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu sa doručkom i večerom (od ponedeljka do petka) i svim obrocima vikendom. Izuzev ovog tipa smeštaja, polaznicima su na raspolaganju i zajedničke kuće i rezidencije. Ovaj tip smeštaja namenjen je onim polaznicima koji  žele više samostalnosti i nezavisnosti

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print