Studije iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva u Švajcarskoj

cesar-ritz-colleges-lucerne-reception

Škola

CÉZAR RITZ COLLEGES
Lucerne, Brig, Le Bouveret – Švajcarska

Švajcarska nudi najbolje u pogledu obrazovanja i načina života. Idealna je lokacija za internacionalne studente, poznata po visokom kvalitetu života, centralnoj lokaciji u Evropi i reputaciji kolevke savremenog hotelijerstva i ugostiteljstva. Bez sumnje, Švajcarska pruža najbolje uslove za studije hotelijerskog i turističkog menadžmenta.

Reputaciju kolevke savremenog ugostiteljstva Švajcarska je dobila pre više od stotinu godina izgradnjom prvih luksuznih hotela. Potreba za luksuznim hotelima se javila pojavom ekskluzivne klijentele koju je privlačio alpski turizam. Tadašnja elitna klijentela zahtevala je najviši nivo usluge i švajcarski hotelijeri su na to odgovorili stvaranjem sistematizacije procesa hotelskih operacija, što je Švajcarskoj dalo zavidnu reputaciju pružanja ugostiteljskih usluga vrhunskog kvaliteta. Profil međunarodnih putnika se možda i promenio od tog doba, ali su principi dobrog hotelskog rukovođenja ostali isti: korisne inovacije, besprekorna preciznost, diskretna disciplina, pouzdanost kvaliteta i profesionalno rukovođenje.

Ovi principi su temelj ugostiteljskog obrazovanja i hotelskog  i turističkog menadžmenta koji promoviše Swiss Education Group, čiji je deo i škola César Ritz. Švajcarski obrazovni programi iz oblasti hotelskog menadžmenta su priznati od strane ugostiteljske industrije kao programi izuzetno visokog kvaliteta.

César Ritz Colleges Switzerland je vodeća obrazovna institucija iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva. Nudi različite programe koji će kvalitetno pripremiti studente za uspešnu karijeru na rukovodećim pozicijama u hotelijerstvu i turizmu.

Iskusno nastavno osoblje podržava studente u razvoju karijere i obezbeđuje adekvatno obrazovanje i veštine potrebne za uspeh u ovoj vrlo konkurentnoj oblasti. Studenti škole imaju priliku da upoznaju i istraže svet hotelijerstva kroz organizovana tematska putovanja, kao i da diplomiraju sa realnim poslovnim planom, koji odmah mogu primeniti.

Programi koje nudi škola se zasnivaju na filozofiji istoimenog osnivača škole, vlasnika čuvenog hotela Ritz-Paris, koji je širom sveta priznat kao začetnik luksuznih hotela. Uz naporan rad, inovacije, šarm i eleganciju, Cézar Ritz je postigao do sada neprevaziđenu karijeru u oblasti hotelske industrije. Njegova tradicija luksuza, izvrsnosti i usluge je ta koja je postavila standarde ostalim hotelima i restoranima širom sveta.

Destinacija

Studenti osnovnih studija mogu birati da li će svoje studije započeti u francuskom delu Švajcarske, u kampusu Le Bouveret, ili u nemačkom govornom delu Švajcarske, u kampusu u Lucernu. Studiranjem i boravkom u različitim regijama, studenti su u prilici da otkriju različite aspekte čuvene švajcarske gostoprimljivosti.

KAMPUS LE BOUVERET nalazi se u istoimenom gradu u francuskom govornom području Švajcarske, na obali Ženevskog jezera, na samo pet minuta vožnje udaljen je od susedne Francuske. Poznat po prelepoj plaži i brojnim mogućnostima za aktivnosti na otvorenom, grad je popularno letnje odmaralište. Nalazi se u blizini živopisnih gradova Montrea i Lozane, najbliži aerodrom je Geneva International Airport. Kampus se nalazi u zgradi hotela sa početka 20. veka, na samo nekoliko minuta od centra grada i obale jezera. Novi dodatak kampusu, izgrađen je 2012. godine i obezbeđuje 100 kompletno opremljnih jednokrevetnih superior soba. Ceo kampus je pokriven WiFi internet konekcijom.

KAMPUS LUCERNEOvaj lep grad nemačkog govornog područja sa naprednom turističkom industrijom nalazi se na 45 minuta od aerodroma Zurich International Airport, na obali jezera Lucern. Grad predstavlja idealnu kombinaciju tradicije i savremenog života. Kampus se nalazi u samom centru Lucerna, u impresivnoj zgradi bivšeg hotela Union, koja je kompletno renovirana 2012. godine i nudi različite kategorije smeštaja. Sobe se nalaze u glavnoj zgradi kampusa, kao i u zgradi Limelight u neposrednoj blizini. U osnovnu cenu programa je uključen smeštaj u dvokrevetnoj sobi sa sopstvenim kupatilom, sefom i WiFi internet konekcijom.

KAMPUS BRIGUniverzitetski centar César Ritz se nalazi u gradu Briž, najvećem gradu nemačkog govornog područja u Valais regiji. Šarmantan stari centar grada Briža nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centralne železničke stanice, odakle možete vozom stići do Berna za sat vremena ili do Milana za manje od dva sata. Sa bogatom ponudom različitih prodavnica i radnji, Briž je odlično mesto gde se možete odmoriti i provesti prijatno veče u nekom od mnogih restorana i barova. Na samo 5 minuta hoda se nalazi smeštaj više kategorije Themis & Xenius, koji je najveći studentski dom. Svi studenti su smešteni u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. U studentskoj rezidenciji se nalaze i kompletno opremljene kuhinje koje studenti mogu koristiti. U sklopu sobe se nalaze  TV, frižider, sef i WiFi.

Programi

BACHELOR IN HOTEL AND TOURISM MANAGEMENT

Program osnovnih studija odlikuje jak profesionalni fokus i namenjen je studentima koji žele karijeru na rukovodećim pozicijama u hotelijerskoj i ugostiteljskoj industriji. Studenti kombinuju kurseve praktičnog rada sa predmetima iz oblasti menadžmenta koji im omogućavaju razvoj ličnog poslovnog plana u završnoj godini studija. Kvalifikacije su osmišljene kako bi pružile odgovarajući spoj veština i znanja u akademskim disciplinama, profesionalnom hotelijerskom i turističkom menadžmentu i ličnom i društvenom razvoju. Diplomci hotelskog i turističkog menadžmenta imaju potencijal da započnu svoju karijeru na srednjem nadzornom nivou, uz posedovanje analitičkih i rukovodećih veština potrebnih za napredovanje ka širokom spektru pozicija na visokim rukovodećim mestima. Po uspešnom završetku programa, studenti dobijaju Cézar Ritz diplomu Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management.

Studenti koji svojim radom i rezultatima dostignu određeni prosek ocena po završetku četvrtog  semestra (zahtevani prosek je 2,5 od ukupnih 4) kvalifikuju se za program DOUBLE DEGREE. Ako prosek zadrže i po završetku studija dobijaju i američku diplomu Bachelor of Arts in Hospitality Business Management koju dodeljuje Washington State University. Na ovaj način, osnovne studije završavaju sa prestižnom evropskom i američkom diplomom.

USLOVI UPISA:

 • diploma srednje škole,
 • znanje engleskog jezika (TOEFL 500 ili IELTS 5.0),
 • minimum 18 godina.

Trajanja programa: 3 godine ( 8 semestara od po 11 nedelja + 2 radna programa u trajanju od 4 do 6 meseci).

CENA PROGRAMA:  1. godina – 39.880 CHF; 2. godina – 56.970 CHF; 3. godina – 59.100 CHF (za školsku 2018/19. godinu)

Cena uključuje nastavu, smeštaj i obroke tokom semestara sa nastavom.

STRUČNA RADNA PRAKSA u trajanju od 4 do 6 meseci je integralni deo akademskog programa koji studentima daje priliku da primene stečeno znanje u realnom poslovnom okruženju.  Studenti se tokom prvih godina studija pripremaju za radnu praksu zahvaljujući strukturi nastavnog programa koji se fokusira na operativne aspekte rada u hotelu, što im daje praktično razumevanje funkcionisanja i organizacije rada na svim nivoima. Prva radna praksa je uglavnom u domenu hrane i pića, a druga u domenu recepcije, hrane i pića, održavanja i čišćenja, administracije ili prodaje i marketinga. Minimalna bruto mesečna plata tokom radnog dela iznosi 2.172 CHF.

MASTER OF ARTS IN INTERNATIONAL ENTREPRENEURSHIP FOR THE GLOBAL HOSPITALITY AND TOURISM INDUSTRY

Ovaj smer zasniva se na savremenom nastavnom programu koji priprema buduće preduzetnički nastrojene menadžere u ugostiteljstvu i turizmu da započnu svoj sopstveni biznis. Program je osmišljen kako bi zadovoljio sve akademske, profesionalne i lične potrebe studenata koji žele karijere na visoko rukovodećim pozicijama u hotelijerskoj i uslužnoj industriji. Studenti su po završetku programa spremni da započnu i uspešno vode održive i profitabilne biznise u izazovnom, konkurentnom globalnom okruženju.

Program je akreditovan od strane University of Derby (UK) i Cézar Ritz Colleges Švajcarska (priznat od strane kantona Valais).

USLOVI UPISA:

 • diploma osnovnih studija ili iskustvo u radu na rukovodećoj poziciji u oblasti ugostiteljstva,
 • znanje engleskog jezika  (TOEFL 550 ili IELTS 6.0),
 • minimum 21 godina.

Trajanje programa: 1 godina (2 semestra od po 11 nedelja + radni program)

CENA PROGRAMA: 41.600 CHF (za školsku 2018/19. godinu)

MASTER OF SCIENCE IN HOSPITALITY, HEALTH AND WELLBEING

Ovaj zahtevni program hotelijerskog menadžmenta, kao i opsežni programi praktične obuke, akreditovani su od strane University of Derby (UK). Osmišljeni su kako bi zadovljili sve akademske, profesionalne i lične potrebe studenata koji žele karijere na visoko rukovodećim pozicijama u hotelijerskoj i uslužnoj industriji. Zvanje i diploma mastera iz oblasti hotelijerskog menadžmenta ima za cilj da pomogne studentima u ostvarivanju preduzetničkih i liderskih sposobnosti, kroz projekte poslovnih planova, širenje mreže poznanstava i ličnog razvoja. Učeći o donošenju odluka u poslu sve do primene koncepta dobrobiti u organizaciji ili u ugostiteljskom kontekstu, studenti će masterirati spremni za karijeru sa fokusom na dobrobit i zadovoljstvo klijentele. Program je akreditovan od strane University of Derby (UK) i Cézar Ritz Colleges Švajcarska (priznat od strane kantona Valais).
Uslovi upisa:

 • diploma osnovnih studija ili iskustvo u radu na rukovodećoj poziciji u oblasti ugostiteljstva,
 • znanje engleskog jezika  (TOEFL 550 ili IELTS 6.0),
 • minimum 21 godina.

Trajanje programa: 1 godina (2 semestra od po 11 nedelja + radni program 4 do 6 meseci)

CENA PROGRAMA:  41.600 CHF (za školsku 2018/19. godinu)

Aplikacije kandidata sa radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva će se razmatrati na individualnim nivou od strane menadžera programa, koji će primeniti relevantne univerzitetske procedure.

Upisni rokovi za osnovne studije: januar, april, jul, oktobar

Upisni rokovi za master studije: april, oktobar

Napomene:

 • U slučaju eventualnih grešaka, važeći je samo zvaničan cenovnik škole.
 • Cenovnik programa ne uključuje: registraciju 8.400 rsd, bankarske troškove, troškove viziranja pasoša i druge nepomenute troškove.

Smeštaj

Smeštaj na odabranom kampusu uključuje i obroke. Cena smeštaja i obroka je uključena u cenu nastave. Za vreme radne prakse, studenti nisu smešteni na kampusu fakulteta. Smeštaj može zada da bude ili u objektu u kojem će raditi, a često nekoliko studenata iznajmi stan.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print