Londonska srednja škola

Škola

Chelsea Independent College

Chelsea Independent College jedan je od odličnih koledža u Londonu i deo je grupe Astrum Education. Osnovan je sa idejom da obezbedi akademsko obrazovanja usmereno na zadovoljavanje zahteva sredine i tržišta rada, ali i sa ciljem da se kod učenika razvije strast prema određenoj oblasti učenja. Koledž je lociran u samom centru Londona, pa učenici imaju lak pristup svemu što ovaj grad ima da ponudi. Škola veruje da je razvoj učenika od ključne važnosti, pa lokacija škole đacima daje priliku za lični razvoj u mnogim oblastima.

Kada je reč o vannastavnim aktivnostima, koledž prepoznaje važnost širokog obrazovnog iskustva. Shodno tome, u ponudi ima raznovrsne aktivnosti za učenike, dajući im mogućnost da se bave različitim aktivnostima i van samog koledža. Škola organizuje i društvene klubove poput debate, šaha, uključuje učenike u širu društvenu zajednicu, organizuje različite sportske aktivnosti (fudbal, košarka, plivanje, tenis) i mnoge druge aktivnosti.

Učenici su smešteni u internatu koji se nalazi na oko 15 minuta pešačke udaljenosti od škole. U internatu su đacima ove škole na raspolaganju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, a obroci su obezbeđeni u lokalnom restoranu u blizini internata.

Profil

 • Lokacija škole: centralni London, u blizini Čelzija
 • Godina osnivanja: 2005.
 • Religija: Nereligijska
 • Tip škole:  mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 14-19 godina
 • Broj učenika: 300
 • Nastavni programi: pre GCSE i A-level, jednogodišnji i dvogodišnji GCSE i A-level, dodatne programe (priprema za studije iz oblasti medicine, Oxbridge) i drugi.
 • Najbliža železnička stanica: metro stanica Fulham Broadway
 • Najbliži aerodrom:  Heathrow
 • Cena za internacionalne učenike: nastava za pre GCSE od £16.452 (od £5,484 po tromesečju), GCSE Intensive 3 Term od £24.000 (od £8.000 po tromesečju), Year 10, Year 11  od £23.100 (od £7.700 po tromesečju),  A level od £25.002 po školskoj godini (od £8.334 po tromesečju); rezidencijalni smeštaj od £11.502 po školskoj godini (od £3.834 po tromesečju). (Cene su za školsku 2015/16. godinu) Depoziti (refundabilni): GCSE/A Level/ IFY – £2.500, High School Term £1.000
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije, depoziti, prijava 8.400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja..), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Koledž je izuzetno ponosan na svoju lokaciju, u blizni modernog Čelzija. Okruženje pruža atmosferu u kojoj mladi ljudi mogu da otkriju svoje jedinstvene talente, dok ujedno razvijaju samodisciplinu i uče kako da žive i rade sa drugim ljudima.

Dobra opremljenost prostorija za nastavne i vannastavne aktivnosti pruža mogućnost za akademski i lični razvoj učenika. Izuzev moderno opremljenih učionica, koledž raspolaže sa laboratorijama, kompjuterskim sobama, prostorijama za ICT, fotografskim i umetničkim studiom.

U radu sa učenicima, nastavno osoblje nastoji da podstiče nezavisnost, intelektualnu radoznalost i razvoj individualnosti. Veoma značajna je činjenica da svaki učenik dobija ličnog tutora (profesora koji mu inače predaje neki predmet), ali u svojstvu tutora on prati napredovanje učenika u svim predmetima.

Jedinstvena karakteristika koledža svakako je širok opseg kombinacija različitih predmeta za A-level. Iako većina učenika ima vrlo specifična interesovanja i jasan cilj za buduće univerzitetsko obrazovanje, dobar deo učenika odlučuje se za opštije kombinacije predmeta, kako bi proširili svoje opcije studiranja.

Uslovi upisa

Od prijavljenih učenika zahteva se nivo engleskog jezika IELTS 4.5 za GCSE i IELTS 5.5 za A level, a ukoliko učenik nema zahtevan nivo jezika, škola ima na raspolaganju dodatne časove engleskog jezika, kako bi dostigao odgovarajući nivo jezika.

Uz dokaz o poznavanju jezika, neophodno je priložiti i svedočanstva predhodnog obrazovanja.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju