Državne srednje škole u Čikagu

chicago_skyline_panorama

Destinacija

Chicago Public School District

Chicago Public Schools je trenutno treći po veličini školski okrug u Sjedinjenim Američkim Državama, sa više od 600 škola i preko 400.000 đaka. Čikago je najveći grad države Ilinois. Poznat je kao živ grad, koji nudi mnogo različitih saržaja, grad u kome žive pripadnici različitih kultura i jezika, u jednoj pravoj multietničkoj sredini. Kao takav, idealno je mesto za internacionalne učenike, koji se lako uklapaju u ovakvo okruženje.

Učenici mogu da pohađaju AP kurseve, koji im omogućavaju da steknu kredite koje mogu iskoristiti na fakultetu. Takođe, na raspolaganju su im i IB program, kao i ESL program. Učenici se mogu baviti različitim sportovima, poput tenisa, plivanja, fudbala, a u slobodno vreme na raspolaganju su im različite aktivnosti i klubovi: debata, šah, astronomija, film, italijanski i francuski jezik i dr.

Škole u ovom distriktu posvećene su tome da pomognu učenicima da ostvare svoj pun potencijal i postanu produktivni članovi u okviru svojih zajednica.

Učenici su smešteni u porodice koje se nalaze u kraju u kojem žive i drugi đaci škole, koja je na adekvatnoj udaljenosti od škole i ima gradski prevoz ili organizovan školski prevoz.

Profil škola

  • Lokacija škole: Čikago
  • Broj škola u distriktu: 138
  • Religija: nereligijske škole
  • Tip škole: mešovite
  • Starosna struktura: 14-19 godina
  • Najbliži aerodrom: Chicago O’Hare (ORD)
  • Nastavni programi: AP kursevi, IB program, ESL program, diploma američke srednje škole
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu iznosi 29.000 $
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, osiguranje, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Prilikom prijave učenika u ovaj školski distrikt na osnovu interesovanja, želja i rezultata predhodnog obrazovanja, stručni tim će odabrati školu u kojoj će se učenik najbolje uklopiti i koja će  najjadekvatnije odgovorati zahtevima đaka.

Inostrani učenici mogu samo jednu školsku godinu pohađati državne srednje škole u SAD.

Srednje škole u ovom distriktu izdaju diplomu inostranim učenicima koji su uspešno položili sve zahtevane predmete.

Neki od fakulteta koje upisuju đaci iz škola koje pripadaju ovom distriktu: Amherst College, Berklee School of Music, Boston College, Brown University, Cornell University, Columbia College, Dartmouth College, DePaul University, Duke University, Georgetown University, George Washington University, Harvard University, Illinois Institute of Technology, Massachusetts Institute of Technology, Miami University, Northeastern University, Northwestern University, Purdue University, Stanford University, Tufts University, University of Wisconsin, University of Chicago, University of Iowa, UC Berkeley, University of Illinois, University of Notre Dame, University of Pennsylvania, Vanderbilt University, Vassar College, Yale University.

Uslovi upisa

Prilikom upisa uz aplikaciju treba priložiti svedočanstva predhodnog obrazovanja i dokaz o poznavanju engleskog jezika (TOEFL ispit). Određene škole u distriktu mogu imati i dodatne zahteve (preporuke profesora, listu pročitane američke književnosti itd.).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju