Srednja škola u predgrađu Londona

Chigwell School

Škola

Chigwell School

Ova internatska srednja škola je osnovana je 1629. godine i prostire se na 100 hektara zelene površine na severoistočnoj periferiji Londona, uz jednostavan pristup gradu londonskim metroom. Školska zajednica je kosmopolitska, veoma gostoljubiva i ima izgrađen jak duh zajedništva. Većina od 740 učenika živi u blizini sa svojim roditeljima, a internatski program je specijalno dizajniran za 30 međunarodnih učenika koji se pridružuju lokalnim polaznicima. Učenici nose školske uniforme.

Škola nudi bogat vannastavni program, odlične sportske objekte i veoma atraktivna umetnička, muzička i dramska odeljenja. Dramskoj sekciji je na raspolaganju poptuno opremljena pozorište, u muzičkoj sekciji ima 3 orkestra, 3 benda, 8 horova, nebrojeno manjih sastava od flautista do rok benda. U potpunosti se koriste kulturne i akademske mogućnosti Londona, ali se isto tako radi i na privlačenju širokog spektra stručnih govornika koji u školi drže predavanja učenicima. Internatsko osoblje stvara stimulativnu i zrelu akademsku atmosferu, što je odlična priprema za univerzitetske studije.

Profil

 • Lokacija škole: Seoska sredina, neposredna blizina Londona
 • Godina osnivanja: 1629.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 4-18 godina
 • Broj učenika: 880, otprilike jednak broj dečaka i devojčica, 30 internacionalnih učenika iz 13 zemalja sveta (Sixth Form).
 • Najbliža stanica: Metro stanica (Centralna linija) je 10 min hoda udaljena od škole
 • Najbliži aerodrom: London City/ Stansted (10 km/25km)
 • Nastavni programi: GCSE, A level
 • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu od £26.730 (po tromesečju od £8.910), cena za pun internatski smeštaj i nastavu za 2015/16.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijav 8400rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Chigvell School je vrhunska akademska škola sa jedinstvenim internatskim sistemom za međunarodne studente, koji mogu da se uključe u školu na na A level program. Studenti žive u nizu porodičnih internatskih kuća u okviru školskog prostora – svaka kuća ima samo 7 ili 8 učenika, sa mešavinom različitih nacionalnosti, o kojima se stara akademsko osoblje. Ovo omogućava individualnu podršku za svakog učenika, obezbeđujući brzo prilagođavanje školovanju i životu u novoj zemlji, u okruženju koje je na visokom nivou akademske stručnosti. Veoma obiman uvodni program zasnovan na vršnjačkom mentorstvu pomaže novim polaznicima da se integrišu brzo i lako sa lokalnim studentima i da steknu bliske prijatelje rušeći granice nacionalnosti.

Škola ima veoma visoke kriterijume upisa učenika. U poslednjih nekoliko godina, učenici postižu impresivne rezultate na A level programu, sa 70 odsto uspešnih upisa na univerzitete Rasel grupe, uključujući osam odsto učenika škole koji se upisuju na Oksford i Kembridž.

Uslovi upisa

Škola traži ozbiljne učenike sa Oxbridge potencijalom, uzrasta 16-18 godina, koji su voljni da se uključe i u život zajednice. Od prijavljenih će se zahtevati nivo engleskog jezika od najmanje IELTS 6, u zavisnosti od odabranih predmeta. Prijemni testovi mogu se polagati u svojoj matičnoj zemlji, ali se preporučuje i poseta školi kako bi se lično upoznali i detaljno posavetovali sa nastavnicima o svom programu.

Dodatni časovi engleskog su uključeni u cenu školarine. Početne potrebe učenika se razlikuju, tako da su polaznici raspoređeni u vise grupa sa individualnim uputstvima od strane specijalizovanih nastavnika, dodatno upotpunjenih neformalnim pomoćnim konsultacijama od strane akademskog osoblja u večernjim časovima u samom internatu.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju