Škola engleskog jezika u Irskoj

CORK.IRELAND.

Škola

Active Centre of English Training

Osnovana 1975. godine i sa preko 38 godina iskustva, ova škola razvila je internacionalnu reputaciju kao škola jezika sa dobrim rezultatima u podučavanju engleskog jezika. Škola engleskog se nalazi u samom srcu grada Kork (Cork) na obali reke Li (Lee)u dve tradicionalne zgrade iz XVIII veka.

Škola raspolaže sa 24 komforne učionice koje su moderno opremljene, pa polaznici škole jezika imaju savremen pristup nastavnim sredstvima i učenju. Pored učionica škola raspolaže sa prostorijom sa besplatnim pristupom internetu, školskom kafeterijom i atraktivnom baštom  za odmor nakon nastave.

Vreme van nastave – Jedrenje, skijanje na vodi, golf, jahanje i tenis samo su neki od sportova u kojima polaznik može da se oproba. Organizuju se različite aktivnosti poput učenja tradicionalnog irskog plesa »ceili«, roštiljanje, konverzacije i irskoj istoriji i mnogi drugi. U samom gradu ima mnoštvo bioskopa i pozorišta, kafića, restorana, barova, prodavnica i butika. Škola vikendima organizuje ekskurzije, a posećuju se okolna sela, dvorci, nacionalni parkovi. Neki od programa su besplatni, dok za neke treba doplata u proseku od €5 do €25.

Destinacija

Kork je drugi je grad po veličini i treći po broju populacije u Irskoj. Smešten je između dve pritoke reke Li na jugu zemlje, a čine ga uzane ulice i prostrani trgovi, stepenice, brežuljci, mostovi, tornjevi i šetališta. Grad je čuven po svojim umetnicima, poznat je kao centar irske kulture – u Korku se održavaju brojni festivali: filmski, muzički i džez.

Samo neke od znamenitosti koje vredi posetiti dok ste u Korku svakako su katedrala St Fin Barre’s, istorijski muzej Cork City Gaol, crkva Holy Trinity, park Fitzgerald, ali i turističke atrakcije i zanimljivosti poput zoološkog vrta Fota Wildlife Park, centra za aktivnosti Ballyhass Activity Centre, unutrašnjeg kartinga Karmania i mnogi drugi.

Kursevi

Sama nastava fokusira se na četiri osnovne oblasti podučavanja jezika – govor, pisanje, čitanje i razumevanje. Ova škola engleskog u svojoj ponudi ima sledeće kurseve engleskog jezika:

  • Standardni kurs engleskog jezika
  • Intenzivni kurs engleskog jezika
  • Kurs jezika za profesionalce i rukovodioce (ovaj kurs jezika osmišljen je kako bi se postigao maksimalni napredak u određenom vremenskom roku)
  • Ispitni kurs za Kembridž ispite (svrha ovog kursa jeste da se polaznik pripremi za polaganje neki od Kembridž ispita – FCE, CAE, CPE ili ispita poput IELTS, TOEFL i drugih)
  • Kurs za profesore engleskog jezika (kurs je namenjen pedagozima koji predaju engleski jezik)
  • Zlatni program 50+ (specijalno je osmišljen za zrelije polaznike i predstavlja kombinaciju kursa jezika sa društvenim aktivnostima).

Nastava se odvija u malim grupama što pruža mogućnost da se nastavnik fokusira na individualne potrebe svakog polaznika.

Smeštaj

Polaznicima koji otputuju na ovaj kurs jezika u inostranstvu su na raspolaganju različiti tipovi smeštaja. Uobičajan vid smeštaja jeste porodični smeštaj. Ovaj tip smeštaja dobra je opcija za one polaznike koji žele da upoznaju porodični život Irske, ali i da praktikuju stečeno znanje engleskog jezika kroz komunikaciju sa svojim domaćinom. Na raspolaganju je i smeštaj u ACET apartmanima, na samo 5 minuta od škole, u samom centru grada. Sobe su uglavnom jednokrevetne, a apartmane dele 2 do 3 polaznika. Svaki apartman ima kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo i dnevni boravak. Svaki polaznik ima svoje kupatilo. Tokom leta polaznici mogu da odaberu smeštaj u rezidencijalnim apartmanima, koji su opremljeni isto kao ACET apartmani.

Galerija

Akreditacije

ACELS

acels

EAQUALS

equals

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print