Internat za devojčice u Velikoj Britaniji

Cobham Hall

Škola

Cobham Hall

Ovaj koledž je dnevna škola i internat, međunarodna je IB škola za devojčice od 11 do 18 godina.  Škola je smeštena u idiličnom seoskom okruženju, na prostoru od 60 hektara prelepe prirode, a vrlo blizu Londona. Ovaj koledž je član internacionalne asocijacije škola Round Square, čiji je osnovni moto da obrazovanje ne obuhvata samo akademsko znanje koje se stiče tokom školovanja, već podrazumeva i lični razvoj i osećaj odgovornosti.

Dnevnu školu i internat godišnje pohađa i do 300 devojčica iz različitih delova sveta. Škola u ponudi ima GCSE, IB program, ali i Pre-IB kao priprema za devojčice koje nisu imale iskustvo sa britanskim obrazovnim sistemom. Pored redovne nastave, u školi se organizuju različite vannastavne aktivnosti, ekskurzije i obilasci, a u ponudi su i različiti kursevi poput zumbe, prva pomoć, samoodbrana, kulinarstvo i drugi.

Kod učenica se podstiče poverenje, obazrivost i prijateljstvo, zajedno sa akademskim rezultatima u svim predmetima, od naučnih do onih kreativnih. Kraljnji cilj jeste da se u potpunosti razviju potencijali svakog učenika u različitim oblastima – intelektualnim, fizičkim, socijalnim, moralnim i duhovnim. Škola je udaljena 17 minuta od Londona, 2 sata od Pariza i nešto manje od 2 sata od Brisela, što omogućuje da se učenice tokom školovanja upoznaju kroz ekskurzije sa velikim brojem evropskih destinacija.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina, neposredna blizina Londona, Kent
 • Godina osnivanja: 1962.
 • Religija: nereligijska
 • Tip škole: škola za devojčice
 • Starosna struktura: od 11-18 godina
 • Broj učenika: 300 učenica godišnje
 • Najbliža železnička stanica: Ebbsfleet International železnička stanica (17 minuta do Londona)
 • Najbliži aerodrom:  London Gatwick i Stansted (45 minuta automobilom) i London Heathrow i Luton (1 sat automobilom)
 • Nastavni program: GCSE i IB
 • Cena za internacionalne učenike: od £23.367 do £29.451 po godini za nastavu i smeštaj (za 2014/2015)
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola teži da stvori izuzetne i uspešne mlade devojke, negujući njihovu individualnost. Nastoji se da se devojčicama obezbedi dobro i kvalitetno obrazovanje koje će im pružiti različita znanja, veštine i razviti stavove koji otvaraju mnoge opcije i mogućnosti u daljem obrazovanju i usavršavanju. Cilj je da se kod devojčica, kako odrastaju,  razvija intelektualna radoznalost koja će moći da promeni svet.

Tokom 2013. godine čak 71 odsto devojčica postiglo je vrhunske rezultate u različitim predmetima, što je znatno više od svetskog proseka koji iznosi 57 odsto. Takođe, skoro trećina devojčica je tokom iste godine dobilo dvojezičnu diplomu koja je izuzetno priznata u svetu, budući da zahteva tečno znanje više od jednog jezika.

Uslovi upisa

Provera poznavanja engleskog jezika i matematika su obavezni i mogu se polagati u svoj zemlji ili u Cobham hall školi. Izveštaji o dosadašnjem školovanju su takođe obavezni. Poželjno je obaviti i intervju direktno u školi. Za upis na A level neophodan je nivo engleskog jezika IELTS 6.0. Takođe je poželjno priložiti i ličnu preporuku direktora ili nastavnika iz matične škole sa predviđanjima uspeha u daljem školovanju aplikanta.

Cobham Hall ima dobro organizovan program nastave engleskog jezika koji vodi iskusno i visoko kvalifikovano osoblje. Svi učenici prolaze test procene i kasnije dobijaju lični program koji je prilagođen njihovim individualnim potrebama. Časovi se održavaju individualno ili u malim grupama. Ovo osoblje takođe nudi podršku i savete studentima koji se suočavaju sa integracijom u britanski internatski  školski život.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju