Internat za devojčice u Velikoj Britaniji

Škola

Cobham Hall

Cobham Hall je dnevna i internatska škola za devojčice od 11 do 18 godina. Škola je smeštena u idiličnom okruženju, na prostoru od 60 hektara prelepe prirode, a vrlo blizu Londona. Nalazi se u blizini Ebbsfleet International stanice i od kampusa škole je potrebno je svega 17 minuta vožnje vozom do Londona. Jedina je nezavisna škola dnevnog I internatskog tipa u Velikoj Britaniji koja je članica internacionalne asocijacije škola Round Square, čiji je osnovni moto da obrazovanje ne obuhvata samo akademsko znanje koje se stiče tokom školovanja, već podrazumeva i lični razvoj i osećaj odgovornosti. Skoro polovina učenika ove škole boravi u internatu – 85 od ukupno 180 učenika.

Škola u ponudi ima GCSE, IB program, ali i Pre-IB program kao odličan vid priprema za one učenice koje žele da naredne godine nastave sa IB programom ili žele da iskuse britanski obrazovni sistem. Pre-IB program im omogućuje i da poboljšaju svoje znanje engleskog jezika kako bi bile što uspešnije u nastavku svog školovanja i mogle da aktivno učestvuju u nastavi. To je omogućeno zahvaljujući English as a Foreign Language departmanu, čiji profesori imaju veliko iskustvo u radu sa đacima kojima engleski nije maternji jezik, kako bi im olakšali integraciju u novi obrazovni sistem i učenje na stranom jeziku.

Pored redovne nastave, u školi se organizuju različite vannastavne aktivnosti, ekskurzije i obilasci. Za učenice koje imaju sklonost ka umetnosti, škola ima razvijena odelenja za umetnost, muziku, kao i dramsku sekciju. Škola takođe nudi i različite mogućnosti za bavljenje sportom – netbol, hokej, plivanje, atletika, tenis. Takođe je moguće ići na časove jahanja, tenisa, golfa, a nakon časova i danima vikenda devojčice mogu koristiti fitnes studio i plesni studio.

Profil

 • Lokacija škole: ruralna sredina, neposredna blizina Londona, Kent
 • Godina osnivanja: 1962.
 • Religija: nereligijska
 • Tip škole:škola za devojčice
 • Starosna struktura: 11-18 godina
 • Broj učenika:180 (85 učenika u internatu)
 • Najbliža železnička stanica:Ebbsfleet International železnička stanica (17 minuta do Londona)
 • Najbliži aerodrom: London Gatwick i Stansted (45 minuta automobilom) i London Heathrow i Luton (1 sat automobilom)
 • Nastavni program: GCSE i IB, Pre-IB
 • Cena za internacionalne učenike za školsku 2017-18. godinu:od 26.385 £ do 33.255 £ po godini, u zavisosti od razreda (7-Sixth Form)
 • Dodatni troškovi:obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, dramske sekcije, sporta…), troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Učenice ove škole postižu izuzetne rezultate kako na IB, tako i na GCSE programu.

IB rezultati za 2017. godinu – 82% učenica ostvarilo je ocene iznad trenutnog svetskog proseka: 25% učenica sa IB programa ove škole ostvarilo je 40+ poena, što ih svrstava u top 7% u svetu.

GCSE rezultati za 2017: 25 % učenica je ostvarilo je ocenu 8 ili 9 iz matematike (ekvivalentno A* i iznad), 50% učenica ostvarilo je ocene u rangu A-A*.

Veliki broj sportova kojim devojčice mogu da se bave.

Odličan ESL program za učenice kojima engleski nije maternji jezik.

Uslovi upisa

Testovi provere znanja polažu se u školi ali se prihvata i UKiset – the UK Independent Schools’ entry test, koji se radi onlajn.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print