Internat u Ženevi

college_du_leman

Škola

Collège du Léman

Collège du Léman je internacionalna škola  sa sedištem u Ženevi, koja omogućava individualni razvoj, akademski uspeh i pruža osnov za doživotno usavršavanje učenicima od predškolskog uzrasta do završnog razreda srednje škole. Osnovana 1960. škola je postavila standarde i postala merilo za vodeće internacionalne obrazovne institucije na podrućju Ženeve. Preko 2,000 učenika ima priliku da prati personalizovan nastavni program zahvaljujući  velikom broju akademskih opcija koje škola nudi. U svetu koji konstantno napreduje, cilj škole je da svakom pojedincu pruži odličan akademski program orijentisan ka ličnom razvoju i posvećenosti društvenoj zajednici. Boravkom u zelenilom okruženom kampusu, posvećenom, internacionalnom osoblju i sposobnosti ka inovacijima, deca će napraviti bitan korak u razvoju individualnosti, akademske i životne radoznalosti i steći doživotnu ljubav ka učenju i ličnom napretku. Collège du Léman se prostire na 8 hektara zelenilom okruženog kampusa smeštenog između Jura planina i Léman jezera na periferiji Ženeve. Svojim učenicima nudi atraktivne rezidencijalne objekte kao i terene za rekreaciju i odmor.

Škola neguje osećaj društvene odgovornosti i poštovanja prema drugima kako bi njihovi učenici bili adekvatno pripremljeni za budući život uvaženih građana sveta. U tom duhu, škola nastoji da doda vrednost edukaciji kroz njenu raznolikost. Akademski program škole priprema učenike za zahteve 21. veka.

Profil

  • Lokacija škole: predgrađe Ženeve
  • Godina osnivanja: 1960.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: Svi učenici: 7 – 19 godina, Internat: 16 – 19 godina
  • Broj studenata: Pre-prep/Prep/Junior: 1221, High School: 745, Internacionalni učenici u internatu: 90, UKUPNO: 1966
  • Najbliži aerodrom: Ženeva (Geneva International Airport)
  • Nastavni programi: High School Academic Diploma, IGCSE, International Baccalaureate Diploma Program, Swiss Maturité Fédérale, French Baccalauréat
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2015/16 godinu od CHF 86.000
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (CHF 6.500), fond za razvoj (CHF 4.000), prijava 8400 rsd,  knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Škola pored izuzetnog akademskog programa insistira i na visokom kvalitetu vannastavnih aktivnosti. Vannastavne aktivnosti su osmišljene da upotpune i kompletiraju akademski program, podrže školske vrednosti i doprinesu ispunjenju potreba školske zajednice i deteta. Vannastavne aktivnosti obuhvataju različite nivoe školskog sistema i uključuju sportske aktivnosti, scensku umetnost (performing arts), savet učenika (student council), školske klubove, akademske programe, umetničke i društvene događaje kao i humanitarne organizacije.

Uslovi upisa

Za Collège Du Léman školu vlada veliko interesovanje, te se preporučuje rano apliciranje. Učenici koji apliciraju za neki od srednjoškolskih programa moraju da polažu test poznavanja engleskog jezika. Učenici koji nemaju adekvatan nivo znanja jezika mogu da pohađaju ESL (English as a Second Language) nastavu pre početka redovne nastave.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju