Internat u Ženevi

Škola

Collège du Léman

Collège du Léman je internacionalna škola sa sedištem u Ženevi, koja omogućava individualni razvoj, akademski uspeh i pruža osnov za doživotno usavršavanje učenicima od predškolskog uzrasta do završnog razreda srednje škole. Osnovana 1960. škola je postavila standarde i postala merilo za vodeće internacionalne obrazovne institucije na podrućju Ženeve. Preko 2.000 učenika ima priliku da prati personalizovan nastavni program zahvaljujući  velikom broju akademskih opcija koje škola nudi.

U svetu koji konstantno napreduje, cilj škole je da svakom pojedincu pruži odličan akademski program orijentisan ka ličnom razvoju i posvećenosti društvenoj zajednici. Boravkom u zelenilom okruženom kampusu, posvećenom, internacionalnom osoblju i sposobnosti ka inovacijima, deca će napraviti bitan korak u razvoju individualnosti, akademske i životne radoznalosti i steći doživotnu ljubav ka učenju i ličnom napretku.

Collège du Léman se prostire na 8 hektara zelenilom okruženog kampusa smeštenog između Jura planina i Léman jezera na periferiji Ženeve. Svojim učenicima nudi atraktivne rezidencijalne objekte kao i terene za rekreaciju i odmor. Škola neguje osećaj društvene odgovornosti i poštovanja prema drugima kako bi njihovi učenici bili adekvatno pripremljeni za budući život uvaženih građana sveta. U tom duhu, škola nastoji da doda vrednost edukaciji kroz njenu raznolikost. Akademski program škole priprema učenike za zahteve 21. veka.

Profil

Lokacija škole: predgrađe Ženeve, Švajcarska

Godina osnivanja: 1960.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 7 do 19 godina, internat od 16 do 19 godina

Broj učenika: oko 2000, internacionalni učenici u internatu oko 100

Najbliži aerodrom: Ženeva (Geneva International Airport)

Nastavni programi: High School Academic Diploma, IGCSE, IB Diploma Program, Swiss Maturité Fédérale, French Baccalauréat.

Cena za internacionalne učenike:  89.000 CHF za školsku 2017/18 godinu.

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti (6500CHF), fond za razvoj (4500 CHF),  prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ekskurzija i izleta (1000 CHF), uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Izuzetan akademski program visokog standarda
  • U ponudi čak 5 svetska obrazovnih programa
  • Kvalitet vannastavnih aktivnosti koje kompletiraju akademski deo
  • Sigurno i prirodno okruženje pogodno za učenje i aktivan život
  • Moderan i savremeno opremljen kampus škole.

Uslovi upisa

Vlada veliko interesovanje za Collège Du Léman školu te se preporučuje rano apliciranje. Učenici koji apliciraju za neki od srednjoškolskih programa moraju da polažu test poznavanja engleskog jezika. Učenici koji nemaju adekvatan nivo znanja jezika mogu da pohađaju ESL (English as a Second Language) nastavu pre početka redovne nastave.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print