Kursevi jezika u inostranstvu, Novi Zeland

Škola

Coromandel Outdoor Language Centre

Ova škola osnovana je 1988. godine sa ciljem pružanja visokog standarda nastave engleskog jezika u ambijentu koji je veoma specifičan i može da ponudi zaista jedinstveno iskustvo  Novog Zelanda.

Škola se nalazi u renoviranoj i 100 godina staroj Kauri vili pored Kauri Whitianga luke na samo nekoliko minuta hoda od centra grada. Originalni deo zgrade predstavja ostatak jedne od najstarijih kuća u gradu i okružen je prelepim travnjacima i baštom koji su na raspolaganju polaznicima za odmor i rekreaciju.

Vreme van nastave – Program aktivnosti napravljen je za svako poslepodne, a polaznicima se uvek nude novi sadržaji. Bićete u prilici da posetite divne lokalitete poput Rotorua termalnih bazena, Cathedral Cove, Hot Water plažu iz čijeg peska izvire topla voda, Waitomo pećine, selo Hobbiton. Od ostalih aktivnosti tu su surfovanje, ribolov, kuvanje, izrada nakita.

Destinacija

Novi Zeland je jedno od poslednjih mesta koja su naseljena, a danas u svetu ima reputaciju zemlje čistog, zelenog okruženja, omamljujućih prirodnih lepota i prijateljski nastrojenih ljudi. Novi Zeland će sigurno opravdati sva vaša očekivanja. Ovo je ostrvska država u jugozapadnom delu Tihog okeana sastavljena od dva velika i većeg broja manjih ostrva.  Zvanično ime države na maorskom je Aotearoa, što se često prevodi kao „Zemlja dugog belog oblaka“.

Poluostrvo Coromandel nalazi se na samo dva i po sata od Oklanda i sa svojim šumama, peščanim plažama boje zlata i dugom razuđenom obalom, zaista je jedna od najlepših oblasti Novog Zelanda.

Whitianga se nalazi u zalivu Mercury i to je grad bogat istorijom i nesvakidašnjom florom i faunom. Popularna je destinacija za odmor sa velikim brojem domaćih i inostranih turista i ima odličan izbor restorana, barova i kafića. Studenti su često iznenađeni i oduševljeni neformalnim i prijateljskim odnosima u njihovim porodicama. Opuštanje na plaži, posmatranje noćnog neba, istraživanje flore, faune kao i obala  samo  su deo uživanja turista u ovom šarmantnom gradiću.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve engleskog jezika:

  • Standardni kurs jezika – Ovo je najpopularniji kurs koji podrazumeva kombinovanje jutarnje nastave sa dodatnim časovima popodne. Studenti uče da koriste engleski u realnim situacijama i često se organizuje odlazak u grad da bi studenti razgovarali sa lokalnim stanovništvom na lokacijama poput prodavnica, apoteka, muzeja, biblioteka, vrtića. Studenti imaju slobodno vreme petkom popodne.
  • Pripremni kursevi za polaganje ispitaZa one studente koji žele da polažu ispite jutarnja nastava standardnog engleskog je praćena pripremom ispita posle podne.
  • Časovi sa aktivnostima – Ovaj jedinstven i popularan kurs kombinuje jutarnje časove i aktivnosti posle podne svakog dana.
  • Engleski plus 3 – Ovaj kurs kombinuje jutarnje časove (ponedeljak – petak) sa 3 popodnevne aktivnosti (utorak, sreda i petak).
  • Engleski plus surfovanje / golf / jahanje / kuvanje / rezbarenje kostiju i izrada nakita – jutarnja nastava + časovi sa nastavnikom koji predaje izabranu aktivnost.

Smeštaj

  1. Porodični smeštaj – Preporučuje se jer se smatra veoma važnim delom programa. Porodice osećaju da su deo škole i uživaju tu privilegiju da učenici koji dolaze iz različitih kulturnih sredina ostanu sa njima i tako se međusobno upoznaju i obogate svoje iskustvo.
  2. Studentska rezidencija – Polaznici takođe mogu biti smešteni u rezidenciji koja je na  samo 5 minuta hoda od škole i od centra grada, gde će imati udobne sobe i gde će deliti dobro opremljenu kuhinju sa ostalim polaznicima. Ovo je prijatna opcija za sve koji ne žele da budu smešteni u  porodici. U okviru rezidencije žive i njeni vlasnici, pa iako polaznici imaju veliku slobodu,  imaju osećaj da su deo porodice.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print