Fakulteti u Engleskoj

hub

Fakultet

Coventry University

Koventri je univerzitet koji se konstantno razvija, sa rastućom reputacijom i priznanjem kvaliteta edukacije. Impresivno veliki kampus ovog univerziteta se nalazi u samom centru grada, a 2011. godine je dobio nagradu Entrepreneurial University of the Year, koja se daje univerzitetu koji podstiče i podržava studente i osoblje da pokažu inicijativu u preduzetništvu. Takođe je i dobitnik nagrade za izuzetnu podršku koja se pruža studentima, a čak 85% studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu. Koventri univerzitet je poznat po tome što većina studenata, čak 94%, pronađe posao odmah po završetku studija. Više godina za redom nosio je prestižnu titulu Modern University of the Year. Koventri univerzitet poseduje svoja tri kampusa: Coventry, London i Scarborough kampus.

Coventry Campus je prvi osnovan i najveći je kampus univerziteta. Zgrade univerziteta se konstantno unapređuju i dograđuju. U sledećih 10 godina u univerzitet će biti uloženo 160 miliona funti, uključujući izgradnju novog studentskog centra i zgradu sa visokom tehnologijom za tehničke i računarske studije. Na kampusu postoji više od 2400 računara, a ceo kampus je pokriven WiFi mrežom.

Karakteristična zgrada sa kupolama je biblioteka od 16 miliona funti, sa preko 1200 mesta za učenje, 450 kompjuterizovanih radnih mesta i ogromnom ponudom nastavnog materijala. U sklopu biblioteke se nalaze i knjižara i kafić. Jedan od najnovijih dodataka kampusu jeste studentski centar vredan 5 miliona funti. Vrlo bitno za razvitak kako univerziteta, tako i samog grada je otvaranje tehnološkog parka Koventri univerziteta. Tu se nalazi tehno centar, jedinstven kompleks koji je idealno mesto za obuku, konferencije i poslovnu saradnju. Univerzitet se ponosi i svojom ponudom sportskih objekata: fitnes centar, hala sa 4 sportska terena (odbojka, košarka, kriket i fudbal), hala sa dva terena (stoni tenis i badmington).

London Campus se nalazi u neposrednoj blizini Bank of England i London Stock Exchange. Kampus je specijalizovan za biznis i menadžment oblasti. Preko dizajna kampusa do prilika za radno iskustvo, zaposlenje svojih studenata po diplomiranju je prioritet fakulteta. Kampus u Londonu je specijalizovan za business, accounting, finance, hospitality & tourism.

Još jedna prednost ovog univerziteta su fleksibilni datumi upisnih rokova jer postoji  i septembarski i januarski upisni rok.

Koventri univerzitet nudi širok spektar inovativnih i modernih programa osnovnih i postdiplomskih studija. Univerzitet u svom sastavu ima pet fakulteta: Coventry Business School, Coventry Law School, Faculty of Engineering, Environment and Computing, Faculty of Arts and Humanities i Faculty of Health and Life Sciences.

Destinacija

Duboko ukorenjen u mitu i legendi, okružen prirodom od koje zastaje dah, Koventri (Coventry) nudi bogat izbor kulture i istorije, niz muzeja i galerija, uključujući i svetski poznatu katedralu iz XIV veka, jedno od najlepših srednjovekovnih zdanja i muzej sa najvećom svetskom postavkom britanskog drumskog saobraćaja. Koventri je deveti grad po veličini u Velikoj Britaniji, u kome posetioci mogu da se opuste, uživaju i zabave se u odličnim tržnim centrima, živopisnoj večernjoj sceni, raznovrsnim zabavnim programima i zaista sveobuhvatnoj ponudi nekih od najboljih kuhinja sveta. Jedinstven polažaj Koventrija, u srcu Engleske, pruža izvanrednu povezanost vazdušnim, drumskim ili železničkim saobraćajem sa ostatkom regiona. Blizina dva internacionalna aerodroma (Coventry i Birmingham), direktna povezanost sa pet auto-puteva i impresivna železnička mreža povezuju Koventri sa mnogim velikim gradovima, uključujući London, što dolazak čini vrlo jednostavnim.

Programi

Koventri univerzitet nudi širok spektar inovativnih i modernih programa osnovnih i postdiplomskih studija. Univerzitet u svom sastavu ima četiri fakulteta: Faculty of Business and Law, Faculty of Engineering, Environment and Computing, Faculty of Arts and Humanities i Faculty of Health and Life Sciences

Za svoje studente Egida BESPLATNO vodi proceduru apliciranja na fakultet, prvenstveno proverom svih aplikacija, slede provera i korekcija motivacionog pisma, apliciranje za stipendiju, apliciranje za smeštaj i konačno po potvrdi prijema i apliciranje za studentsku vizu za Veliku Britaniju.

Kao direktan predstavnik ovog fakulteta u Engleskoj, možemo proveriti da li je student pogodan kandidat i pre nego što započnemo zvaničnu aplikaciju. Ovo besplatno savetovanje je značajna pogodnost, jer student nije u riziku da gubi dragoceno vreme aplicirajući za fakultet čije kriterijume ne zadovoljava i ne mora da istovremeno aplicira na više fakulteta.

Fakultet za poslovne studije, životnu sredinu i društvene nauke –Faculty of Business and Law

Ima za cilj da obezbedi dinamično i inovativno obrazovanje. Poseduje moderne i dobro opremljene objekte i u podučavanju podržava upotrebu najsavremenije tehnologije kako bi se poboljšalo učenje. Zahvaljujući svojoj internacionalnoj orijentisanosti, fakultet ima odlične veze sa velikim nacionalnim i međunarodnim organizacijama i bliske  odnose sa univerzitetima širom sveta. U okviru fakulteta postoje: Coventry Business School i Coventry Law School.

U sklopu  Coventry Business School nalaze se: School of Economics, Finance and Accounting, School of Strategy and Leadership, School of Marketing and Management. Stručnost nastavnog osoblja pokriva širok spektar kako akademskog tako i profesinalnog iskustva, time dajući zavidnu reputaciju u različitim oblastima poslovanja, uključujući Accounting, Law, Event Management i brojne druge programe.

 Fakultet za tehničke nauke i računarstvo – The Faculty of Engineering, Environment and Computing

Ovaj veliki tehnološki centar za učenje i istraživanje se nalazi u rodnom mestu britanske motorne industrije i istorijskom centru britanske proizvodnje. Fakultet se sastoji od tri škole: School of Computing, Electronics and Maths,  School of Mechanical, Aerospace and Automotive Engineering, School of Energy Construction and Environment. Predmeti se kreću u rasponu od matematike do građevinarstva,  računarskih nauka do mašinstva…

 Fakultet za umetnost i društvene nauke – Faculty of Arts and Humanities

Osnovana 1843, škola je već odavno stekla odličnu reputaciju koju konstantno potvrđuje svojim svakodnevnim aktivnostima. Stručno nastavno osoblje i tehnološko napredni uslovi škole osiguravaju široku i uspešnu edukaciju. U okviru fakulteta nalaze se tri škole:  School of Art & Design,  School of Humanities, School of Media & Performing Arts.  Studenti fakulteta mogu pronaći oblast koja ih interesuje u širokoj ponudi programa iz oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna, istorije, lingvistike, medija i komunikacije, politike i sociologije.

Fakultet medicinskih i životnih nauka – Faculty of Health and Life Sciences

Fakultet nudi širok spektar programa osnovnih i postdiplomskih studija. Takođe su poznati po svojim istraživačkim radovima, na različite teme, koje obavljaju u  modernim centrima za istraživanje. Škole koje se nalaze u sklopu fakulteta su:  School of Nursing, Midwifery and Health, School of Life Sciences, School of Psychological, Social and Behavioural Sciences.

 PRIPREMNA GODINA (Foundation Year)

Pripremna godina je pripremni program za uspešno studiranje koji omogućava studentima da poboljšaju svoje znanje jezika, upoznaju se sa britanskim školskim sistemom i načinom studiranja, steknu osnove iz buduće oblasti proučavanja, čime će znatno uvećati svoje šanse za uspešno savlađivanje studija. Program je namenjen polaznicima koji ne ispunjavaju uslove za direktan upis na osnovne studije. The International Foundation Programme priprema studente, koji su uspešno završili srednju školu, za nastavak osnovnih studija na nekom od fakulteta pri Koventri univerzitetu.

Dužina studija: 1 akademska godina; Upisni rok: septembar i januar

Cena programa: £ 11.359 – £ 13.995( u zavisnosti od odabrane oblasti budućih studija)

Uslovi upisa: diploma srednje škole i IELTS 4.5 (najmanja ocena pojedinačnog segmenta ispita 4.0), 17+  godina

 OSNOVNE STUDIJE (BA, BSc, LLB)

Osnovne studije uglavnom traju tri godine. Takođe postoje i takozvani fast-track programi gde za dve godine možete dobiti svoju BA ili LLB diplomu. Egida International nudi direktan upis na osnovne trogodišnje studije ukoliko ispunjavate uslove univerziteta.

Dužina studija: 3 godine (većina smerova); Upisni rok: septembar (i januar za neke smerove)

Cena programa: od  £ 8.487 – £ 13.476 ( u zavisnosti od odabrane oblasti budućih studija), cene su za školsku 2016/17. godinu.

Uslovi upisa: diploma srednje škole (minimalni prosek 4.0)  i IELTS 6.0

 MASTER STUDIJE (MA, MSc, MBA, LLM…)

Koventri univerzitet je jedan od malobrojnih univerziteta u Veliokoj Britaniji koji ima posebnu zgradu za post-diplomske studije. Centar je osmišljen tako da sadrži sve što je potrebno postdiplomcima: dobro opremljene prostorije za nastavu i sastanke, mirna radna mesta sa Wi-Fi, pristup kompjuterima, kafe bar, prostorije za odmor i druženje, uključujući i opuštajuću baštu, bogat program društvenih aktivnosti i još mnogo toga.

Dužina studija: 1+ godina; Upisni rok: septembar (i januar za neke smerove)

Cena programa: od  £9.431 – £15.250 ( u zavisnosti od odabrane oblasti budućih studija), cene su za školsku 2016/17. godinu.

Uslovi upisa: diploma osnovnih studija (minimalni prosek 8.0), IELTS 6.5 (uslovno IELTS 5.0), 21+ godina.

Napomena:

  • Prijava na program 8400 dinara.

Smeštaj

Univerzitet nudi različite vrste smeštaja svojim polaznicima, od studentskih domova do privatnih stanova i kuća. Preporuka za studente prve godine studija je smeštaj u nekom od studentskih domova, gde će steći nove prijatelje i brzo se prilagoditi univerzitetskom životu. Univerzitet je vlasnik većine ponuđenog smeštaja, gde su komunalni troškovi, internet, korišćenje sportskih terena i stanarsko osiguranje uključeni u cenu. Smeštaj se obezbeđuje na 40, 43, 44 i 50 nedelja.

  • Cena smeštaja u Koventriju: od £ 5.000 naviše ( u zavisnosti od vrste i dužine smeštaja)
  • Cena smeštaja u Londonu: od £ 6.600 naviše ( u zavisnosti od vrste i dužine smeštaja)

 

                                                                                       

Galerija

Utisci

Naša polaznica Milena završila je jednogodišnje master studije MSC Environmental Management na Koventri univerzitetu u Velikoj Britaniji. Njene utiske pročitajte u nastavku teksta.

Coventry University-utisci

Ove godine se na Coventry University upisalo oko 40.000 studenata (ne mogu tačnu cifru da nađem, ali mislim da su nam tako rekli). U okviru studentskog centra svaki student ima mogućnost da se priključi velikom broju sportskih sekcija ili sekcija iz oblasti kulture, jezika itd. Takođe, studenti imaju i mogućnost da sami osnuju sekcije, ukoliko ne nađu ono što bi želeli. Svi studenti imaju pristup jednoj od biblioteka sa najvećom kolekcijom knjiga i onlajn materijala, što je svakako jedna od najvrednijih stavki. Pomoć u vidu saveta o daljoj karijeri je dostupna svakom studentu. Takođe ono što je od velikog značaja za internacionalne studente, na početku semestra oni sprovedu provere znanja iz matematike i jezika i ukoliko student dobije slabije rezultat,e obezbeđena mu je podrška u smislu tutorstva i časova iz matematike i akademskog pisanja. Smatram da studenti iz Srbije po ovom pitanju neće imati nikakvih poteškoća, jer je u tom pogledu naš sistem prilično dobar.

utici-Coventry

Ono što se ovde mnogo razlikuje od naših fakulteta jeste u svakom slučaju sistem ocenjivanja. Za svaki ispit koji polažete deo procenta ocene dobijate na osnovu eseja koje treba da napišete, a drugi deo ocene na osnovu testa. Imate samo jednu priliku da polažete test ili predate esej. Eseji su prilično zahtevni i neophodno je da se provede dosta vremena istražujući i čitajući iz zadate oblasti ukoliko želite da dobijete dobru ocenu. Što se ocenjivanja tiče i to je potpuno drugačije i ocene su u procentima. Iako je potrebno malo privikavanja na ovaj sistem nakon dva meseca ovde uvidela sam prilično veliku prednost pisanja eseja i istraživanja o zadatim temama i moram priznati da se možda i više nauči na ovaj način. Međutim ono što moram naglasiti je da će studenti iz Srbije u svakom slučaju imati jako dobru osnovu i predznanje za studiranje u Engleskoj i da treba da iskoriste priliku ukoliko mogu da dođu ovde, jer će sigurno sa uspehom završiti studiranje i biti bogatiji za novo iskustvo i novi način razmišljanja.

utisci-Milena-Coventry-University-UK

Smeštajni kapacitet za studente se konstantno širi, fakultet ulaže dosta u izgradnju novih smeštaja, jer svake godine imaju sve veći broj studenata. Ono što bih savetovala svakom ko se odluči za ovaj univerzitet jeste da dođu na International welcome week jer je to definitivno odlična prilika da steknete prijatelje već prvog dana i da se na vreme upoznate sa gradom i obavite neke administrativne stvari dok ne počne gužva. Ja sam većinu prijatelja stekla upravo te prve nedelje i sa njima se i sada najviše družim. Organizovali smo i nekoliko kratkih izleta do Londona, Oksforda itd.

Milena

Coventry University je 2011. godine dobio nagradu Entrepreneurial University of the Year, koja se daje univerzitetu koji podstiče i podržava studente i osoblje da pokažu inicijativu u preduzetništvu. Takođe je i dobitnik nagrade za izuzetnu podršku koja se pruža studentima, a čak 85% studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu. Univerzitet je poznat po tome što većina studenata, čak 94%, pronađe posao odmah po završetku studija. Više godina za redom nosio je prestižnu titulu Modern University of the Year. Koventri univerzitet poseduje svoja tri kampusa: Coventry, London i Scarborough kampus.

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print