Učenje engleskog jezika u Kanadi

Škola

Canadian Second Language Institut

Ova škola je osnovana 1992. godine i locirana je u najnovijem i najmodernijem delu centra grada Yaletown. U neposrednoj blizini škole su vankuverska biblioteka, sportski stadioni, pozorišta, kafei, restorani i fitnes centri. Školu su do sada pohađali polaznici iz 100 zemalja sveta što doprinosi njenoj reputaciji i pokazuje poverenje koje polaznici pružaju CSLI školi iz godine u godinu.

CSLI je škola koja teži da kreira jedinstvenu i prijateljsku atmosferu koja podržava učenje na zabavan i zanimljiv način. Učionice su moderne, opremljene su LCD televizorima, MP3 uređajima, laptop računarima i projektorima. Polaznicima su na raspolaganju prostorija za odmor i druženje, kuhinja, besplatna kafa i čaj, automati sa grickalicama i osvežavajućim pićima, prostorija sa stolovima za stoni tenis, WiFi i računari, a osobama sa invaliditetom je omogućen lakši pristup i boravak u školi.

Vreme van nastave – Škola organizuje veliki broj vikend ekskurzija, u cilju zadovoljenja kulturnih i edukativnih potreba polaznika. Tokom radnih dana škola organizuje razne aktivnosti poput internacionalnih večeri, dobrotvornih večeri, takmičenja, filmske projekcije, druženje sa nastavnicima. Petak je poseban dan kada polaznici imaju vannastavne aktivnosti. U ponudi je uvek 6-8 aktivnosti, a učešće na njima je uključeno u cenu programa. Neke od aktivnosti su razgledanje grada, šetnje prirodom, bavljenje raznim sportovima i mnogi zanimljivi kulturni, edukativni i umetnički programi. Za one koji žele da dodatno unaprede engleski, ponuđena su po dva akademska časa na kojima se mogu obrađivati napredna gramatika, sleng, idiomi, veštine telefoniranja, veštine pisanja CV-a, vežbe razgovora za posao.

Destinacija

Lociran na predivnoj zapadnoj obali Kanade, Vankuver je već osam puta proglašavan za najpoželjniji grad za život na svetu. Vankuver je siguran i bezbedan grad uzbudljivih sadržaja i blage klime tokom čitave godine. Kako se u gradu snimaju brojni filmovi, poznat je i kao severni Holivud, pa ovde možete sresti brojne filmske i muzičke zvezde.  Blaga klima omogućava da skijate, jedrite na vetru i igrate golf u istom danu. Ovaj multikulturalni grad može ponuditi mnogobrojne društvene i kulturne aktivnosti kojima će biti zadovoljan svaki turista. Blizu Vankuvera su gradovi Vistler, Viktorija i Sijetl.

Kursevi

Kursevi engleskog jezika u Kanadi:

  • Praktični standardni engleski (15 časova nedeljno) je namenjen onima koji žele da imaju više vremena za obilaske. Polaznici mogu odabrati prepodnevnu ili poslepodnevnu nastavu. Cilj ovog kursa je unapređenje svih jezičkih veština – govor, pisanje, čitanje i slušanje. Kurs mogu pohađati polaznici svih nivoa.
  • Praktični intenzivni engleski (30 časova nedeljno) podrazumeva prepodnevnu nastavu koja je koncipirana kao i na standardnom kursu, a tokom poslepodnevne nastave polaznici se mogu fokusirati na one veštine koje žele da unaprede.
  • Ostali kursevi CSLI škole su: večernji kurs (održava se u večernjim časovima), kurs poslovnog engleskog, kurs pripreme za ispite (TOEFL, IELTS, Cambridge), kursevi za grupe, kurs za starije polaznike, konverzacijski kurs, kurs za unapređenje vokabulara, kurs akademskog engleskog, individualna nastava i drugi.

Smeštaj

Smeštaj u CSLI porodicama predstavlja idealan način da iskusite nov način života i unapredite znanje engleskog jezika. Druželjubivi i ljubazni domaćini će Vam pomoći da obogatite Vaše kulturno iskustvo i pružiti priliku da koristite engleski u svakodnevnim životnim situacijama. U porodičnom smeštaju je obezbeđena privatna soba, 2 ili 3 obroka dnevno, po izboru polaznika, pristup internetu, gledanje televizije, upotreba mašine za pranje veša i telefona. Kupatilo možete deliti sa porodicom, ali možete imati i sopstveno. Porodice mogu biti na pešačkoj udaljenosti od škole ili je do škole potrebna kratka vožnja javnim prevozom. Za dva polaznika koja putuju zajedno, u ponudi su i dvokrevetne sobe. Apartmanski i hotelski smeštaj su na upit.

Akreditacije

Quality English

Quality English schools are committed to providing high quality English language courses to international students.

Quality English member schools are:

specialists in teaching English as a foreign language (EFL)
accredited by an appropriate authority
independently and locally managed (not part of a chain)
carefully selected by means of
asking the opinion of past and present clients
– asking the opinion of past and present clients
– a personal inspection by the Chief Executive of Quality English

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print