Državna srednja škola u državi Njujork

Newcomb high school

Škola

Newcomb High School

Newcomb High School je državna srednja škola, jedina srednja škola u istoimenom školskom distriktu. Nalazi se u mestu Newcomb  u državi Njujork. Ovo je idiličan gradić okružen prelepim planinama i jezerima. Idealno je mesto za mlade koji vole prirodu. Učenici mogu uživati u dugim šetnjama, skijanju, plivanju, jahanju i mnogim drugim sadržajima. Newcomb High School je škola specifična po svojoj posvećenosti svakom učeniku, kako bi postigli najboje akademske rezultate. Svaki učenik dobija pojedinačnu pažnju i podršku. Ova srednja škola opremljena je najsavremenijom tehnologijom, kao što su pametne table u svakoj učionici i kompjuterska laboratorija. Tokom proteklih godina, škola je razvila  internacionalni  program, koji je primio veliki broj učenika iz Nemačke, Bolivije, Italije, Srbije, Francuske, Kine, Japana, Rusije, Jermenije, Španije, Zimbabvea i drugih zemalja. Internacionalni studenti smešteni su kod lokalnih porodica i na taj način postaju deo zajednice u kojoj pohađaju školu. Pojedinih godina, čak 40 odsto učenika ove škole od 9. do 12. razreda (1. do 4. razreda srednje škole) bili su internacionalni učenici.

Učenici završne godine mogu da pohađaju časove koji ima donose duple kredite, kredite koji im se priznaju na koledžu (mogu ostvariti do 40 kredita). Ovo je jedinstven način da dok završavaju srednju školu stiču koledž kredite.

Učenici ove škole mogu se baviti različitim sportovima, poput fudbala, tenisa, košarke, bejzbola i softbola.

Učenici su smešteni u porodice koje se nalaze u kraju u kojem žive i drugi đaci škole, koja je na adekvatnoj udaljenosti od škole i ima gradski prevoz ili organizovan školski prevoz.

Inostrani učenici mogu samo jednu školsku godinu pohađati državne srednje škole u SAD.

Profil

  • Lokacija škole: Newcomb
  • Godina osnivanja:
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita
  • Starosna struktura: 14-19 godina
  • Broj učenika: 105
  • Najbliži aerodrom:  Adirondack Regional Airport
  • Nastavni programi: diploma američke srednje škole, koledž krediti u 4. razredu
  • Cena za internacionalne učenike: 18950 USD za period od 10 meseci + 200USD registracija (za 2014/15 školsku godinu)
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400rsd, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ova škola ima dvojne College/High School kurseve, koji omogućavaju učenicima da diplomiraju sa do 40 koledž kredita. Zbog toga što su smešteni u lokalnim porodicama, učenici se mnogo brže adaptiraju na novo okruženje. Ovu školu pohađaju učenici iz najrazličitijih delova sveta, te tako stiču prijatelje iz celog sveta. S obzirom da školu pohađa mali broj učenika profesori mogu u potpunosti da se posvete napretku svakog učenika.

Uslovi upisa

Potrebno je popuniti onlajn aplikaciju i dostaviti diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i pisma preporuke, motivaciono pismo učenika i dokaz o nivou engleskog jezika.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

 

Galerija

 

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju