Državne srednje škole u Americi, SAD

Americki maturanti

Škola

Državne srednje škole u SAD

Bilo da volite plaže, planine ili velike gradove, bilo da želite da se bavite sportovima na vodi, skijanjem, ili da živite uz puls metropola, možemo da Vam pronađemo idealno mesto koje će ispuniti Vaša očekivanja. Programi srednjih škola u Americi koje nudimo nude sve te mogućnosti – sloboda izbora geografske lokacije, akademskih programa i vannastavnih aktivnosti.

DRŽAVNE SREDNJE ŠKOLE – Između ogromnog broja državnih srednjih škola u Americi, izdvojili smo jedan manji broj onih koje po kvalitetu značajno odskaču od većine. Internacionalni učenici plaćaju regularnu školarinu i samim tim imaju ista prava kao i svi drugi učenici te škole. Program je limitiran na maksimalno jednu godinu i ona može da bude bilo koja od četiri srednjoškolske godine. Postoji i mogućnost upisa samo jednog polugodišta. Po upisu i završetku četvrte godine u Americi, postoji mogućnost dobijanja diplome srednje škole, što za sve one koji planiraju da nastave svoje školovanje u Americi ili za sve one koji se još nisu odlučili šta bi voleli, ostavlja širu mogućnost izbora. Prijavljivanje na program podrazumeva i proveru znanja engleskog jezika, a u zavisnosti od uslova škole, može se tražiti i provera znanja iz drugih oblasti, najčešće matematike.  Egida International pruža programe učenja engleskog jezika na koje se mogu prijaviti budući učenici ukoliko im nivo jezika nije na odgovarajućem nivou, i nakon njega upisati srednju školu.

Smeštaj je u lokalnim porodicama. Učenici koji su se upisali u škole u velikim gradovima treba da računaju da će možda morati da koriste gradski prevoz do škole. Biraju se porodice koje imaju jaku želju da prime strane učenike i želju da prenesu deo američke kulture na njih.

Ko može da se prijavi: Učenici između 14 i 18 godina, sa minimum dobrim uspehom (preporučljivo vrlo dobrim). U nekim slučajevima škole mogu prihvatiti i učenike koji imaju 19 godina i več su završili srednju školu. Takođe, svi polaznici moraju da urade ELTiS test pre upisa.

Rok za prijavu: za septembarski polazak rok je 1. jul, dok je za februarski polazak 15. novembar. I pored fleksibilnih rokova, mnoge škole su popunjene pre navedenih datuma, preporuka je da se što ranije prijavite. Kada se prijavljujete za program državnih škola, prijavljujete se za konkretan distrikt (grad, deo grada). U okviru svakog od ponuđenih distrikta, postoji nekoliko  škola u koje možete da se upišete.

Cena programa: Svaki distrikt ima svoju posebnu cenu. Cena programa uključuje cenu školarine i cenu porodičnog smeštaja. Takođe, program uključuje odgovornu osobu koja je zadužena za savetodavnu, bezbednosnu pomoć učenicima, 24 časa na dan, u svakom distriktu. Učenicima su obezbeđeni doručak i večera. Učenici mogu da nose ručak od kuće tokom nedelje, a sami snose troškove obroka u školskim kantinama. Ako u blizini gde đak stanuje nema gradskog prevoza, porodica je odgovorna za organizovanje nekog vida prevoza. Po dolasku na aerodrom, učenike dočekuje porodica ili predstavnici agencije.   

Cene za većinu programa državnih srednjih škola sa smeštajem se kreću u rangu od 19.950 $ do 41.950 $.

POSEBAN PROGRAM – DRŽAVNE ILI PRIVATNE DNEVNE ŠKOLE sa smeštajem u porodici bez izbora škola i distrikta

Iskoristite ovaj program da se školujete u nekoj od državnih ili privatnih srednjih škola u Americi, sa uštedom i do 50%!

Iako se u okviru ovog programa ne bira distrikt, kao ni škola, pruža se mogućnost izbora opcije koju đak preferira. Polaznici ovog programa biraju da li žele školu u kojoj mogu imati omiljeni sport, učiti omiljeni jezik, imati predmete iz oblasti umetnosti ili žele školu koja se nalazi u oblasti sa određenom klimom (topla ili sva 4 godišnja doba) ili školu sa jakim akademskim uspehom. Učenici stiču mogućnost dobijanja diplome američke srednje škole pohađanjem završne godine!

Pohađanje državne škole je internacionalnim učenicima ograničeno na jednu akademsku godinu. To znači da učenici koji su započeli školovanje u SAD u nižim razredima državne srednje škole mogu da nastave školovanje ponovnom prijavom na program i upisom u privatnu školu.

Učenici koji su se upisali u privatnu srednju školu mogu da ostanu više od jedne godine. U slučaju da žele da nastave školovanje u istoj privatnoj školi, školarina za narednu godinu će biti uvećana za maksimum 5.000 $, što može biti znatno manje od regularne pune cene koju plaćaju ostali učenici škole. Ukoliko žele da promene školu, plaća se regularna cena programa.

Ko može da se prijavi: Učenici između 14 i 18 godina, sa dobrim akademskim uspehom. Takođe, svi polaznici moraju da urade neki od sledećih testova : ELTiS, TOEFL, SLEP, IELTS pre upisa.

Rok za prijavu: za septembarski polazak je 15. jun dok određen broj škola škola prihvata upis i u januaru. I pored fleksibilnih rokova, mnoge škole su popunjene pre tih rokova, preporuka je da se što ranije prijavite.

Cena programa za celu školsku godinu je 15.950 $; za jedno polugodište 11.950 $.

PROGRAM KULTURNE RAZMENE J1

Egida organizuje program jednogodišnjeg školovanja u Americi u okviru kulturne razmene, a u saradnji sa Fondacijom ISE (International Student Exchange) koja poseduje odobrenje State Department-a. Program razmene prevashodno je namenjen učenicima II, III i IV razreda srednjih škola. Boravak je obezbeđen u američkim porodicama, pažljivo odabranim od strane Fondacije. Pored kvalitetnog obrazovanja, program omogućava upoznavanje sa američkom kulturom, tradicijom i načinom života, kao i podizanje nivoa znanja engleskog jezika. Odlazak učenika na program razmene predstavlja veliko i jedinstveno životno iskustvo, kao i pripremu za buduće životne izazove i snalaženje u novim situacijama.

Cena programa za celu školsku godinu je  6.575 $; za jedno polugođe  5.955 $. Rok za prijavu 15. april 2019.

Registracija za sve vrste programa iznosi 8.400 rsd (70 €).

Profil

  • Lokacija škola: širom SAD
  • Tip škola: mešovite škole (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 14-18 godina
  • Nastavni program: američka gimnazija
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, knjige i nastavni materijal, ručak u školi, osiguranje, ekskurzije, izleti, avio karte, transferi…

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print