Državne srednje škole u Kanadi

Škola

Državne srednje škole u Kanadi

Svojim brzim razvojem u proteklih nekoliko godina, Student Management Group (SMG) je postala jedna od vodećih svetskih organizacija za programe razmene učenika. Programi su osmišljeni kako bi učenici iz svih delova sveta dobili mogućnost iskustva jedinstvenog kulturološkog i edukativnog programa u Kanadi. Cilj SMG-a je da kod polaznika programa razviju znanje i perspektivu koji će im omogućiti da postanu produktivni i savesni građani sveta. Program pohađanja državne srednje škole u Kanadi nudi mogućnost nastavka obrazovanja i upoznavanja sa kulturom i tradicijom u nekim od najlepših mesta u Severnoj Americi! Akademski program u Kanadi nudi srednjoškolcima izuzetnu priliku da iskuse severnoamerički način života, istovremeno učestvujući na programu koji je prilagođen njihovim potrebama i željama. Ono što izdvaja kanadski program od ostalih programa kulturne razmene je mogućnost izbora koji učenici imaju. Polaznici programa ne samo da mogu da biraju određenu srednju školu koju žele da pohađaju, već mogu birati i određeni tip porodice u kojoj žele da budu smešteni. Bilo da učenik želi da u porodici ima braće i sestara ili kućnih ljubimaca, učinićemo sve što možemo da pronađemo porodicu koja najbolje ispunjava kriterijume i želje učenika. Prijavom na program učenik može birati između vise od 70 škola koje se nalaze u različitim delovima Kanade. Škole nude ESL nastavu (English as a Second Language)Advanced Placement časove, Honors program, International Baccalaureate program, kao i brojne druge opcije nastavnih i vannastavnih aktivnosti.  Školovanjem po jednom od najboljih obrazovnih sistema u svetu, učenici mogu biti sigurni da će dobiti visok kvalitet edukacije. Izuzetan sportski program je još jedna od odlika programa školovanja u Kanadi. SMG je partner isključivo sa školama koje, pored ostalog, svojim učenicima nude različite opcije sportova. Pored škola, SMG je partner sa nekoliko sporstkih akademija gde učenici mogu trenirati različite sportove, uključujući hokej i fudbal, i tako zarađivati akademske kredite potrebne za srednju školu. Vrhunskim sportistima se nudi mogućnost pronalaska škole u kojoj će moći da nastave sa razvojem svog talenta, i istovremeno dobiju odlično obrazovanje.

Jedan od glavnih razloga zbog koga učenici biraju ovaj program je fleksibilnost! Učenicima je dozvoljeno da odaberu distrikt i školu koju žele. Pored toga, bitno je da znamo u kakvoj porodici i okruženju bi učenik želeo da boravi. Bilo koja želja, od života na ranču ili nekoliko dece u porodici, sve je moguće ispuniti na ovom programu. Mnogi učenici biraju Kanadu zato što žele da se bave određenim sportom, bilo rekreativno bilo profesionalno. Školski distrikti su smešteni u blizini određenih poznatih svetskih skijališta dok su takođe sedišta vrhunskih hokej klubova NHL-a. Neki od učenika žele da usavrše i druge strane jezike pored engleskog. Kanadski školski distrikti pružaju mogućnost učenja preko 10 različih jezika.

Akademski deo je vrlo bitan. Kanada nudi izazovan nastavni program i pohađanje bilo kojeg predmeta. Mnogi internacionalni učenici dobijaju diplome po završetku programa. Škole svojim učenicima pružaju pomoć i savetovanje prilikom izbora i upisa na univerzitet. Neke od škola imaju lične veze sa određenim univerzitetima koji garantuju prijem učenika ukoliko prate preporuke škole. Za učenike koji planiraju povratak kući, kanadske škole imaju dosta iskustva sa pripremom i transkriptom dokumanata. Vrlo pozitivan deo programa je i mogućnost roditelja da posete svoju deci tokom školovanja u Kanadi ili odlazak detata kući, u bilo kom period tokom godine. Pored svega navedenog deca imaju 24 satnu pomoć u hitnim slučajevima.

Profil

Lokacija škole: širom Kanade.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: od 11 do 19 godina

Rok za prijavu: do maja 2018.

Cena programa (akademska godina):  od 19.000 CAD do 33.000 CAD + 8.400 rsd.

Cena programa (tromesečje/jedan semestar): od 7.000 CAD do 16.500 CAD + 8.400 rsd.

Cene programa zavise od dužine programa, odabranog distrikta i/ili škole. Cena uključuje nastavu, smeštaj i obroke u porodici, obavezno zdravstveno osiguranje.

Dodatni troškovi: troškovi viziranja pasoša, avio karta, lični troškovi, školske registracije i nastavni materijal, bankarski troškovi i ostali nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

  • Vrhunsko školovanje u stabilnom obrazovnom sistemu;
  • Mogućnost dobijanja kanadske srednjoškolske diplome;
  • Izbor preko 70 srednjih škola u različitim distriktima;
  • Programi u trajanju od 1 nedelje do 1 godine;
  • Izbor određene škole ili lokacije;
  • Pružanje pomoći i mogućnost kontakta sa učenikom, domaćinskom porodicom i roditeljima 24 sata;
  • Mogućnost posete roditelja tokom cele godine;
  • Mogućnost učenikovog odlaska kući tokom cele godine.

Uslovi upisa

Diplome prethodnog obrazovanja (osnovne i/ili srednje škole) i minimum srednje znanje engleskog jezika. Procena jezičkog nivoa vrši se testiranjem paralelno sa prijavom na program.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print