Kursevi engleskog u Dablinu

Dublin_Temple_bar

Škola

Center of English Studies – CES

Ova škola osnovana je 1979. godine i jedna je od prvih škola engleskog jezika u Irskoj. Sa iskustvom od preko 30 godina, ova škola je jedina škola u Irskoj koja je nominovana za nagradu »Star English Language School« u Evropi pet godina za redom.

Škola raspolaže sa dve školske zgrade u srednjevekovnom delu grada. Prva zgrada u ulici Dame sadrži 9 učionica, glavnu kancelariju i novi internet kafe sa 10 računara. Druga školska zgrada skoro je renovirana, sa potpuno opremljenim učionicama i prostorijama za odmor i opuštanje nakon nastave. Školski centar u Dablinu lociran u samom srcu grada, u blizni koledža Trinity i dablinskog dvorca.

Vreme van nastave – Socijalni program i aktivnosti vrlo su važan deo u iskustvu ove škole jezika. Škola organizuje najrazličitije aktivnosti, posete galerijama i muzejima, posete drugim gradovima, vikend avanture, učenje različitih plesova, učestvovanje u kvizovima, obilaske lokalnih znamenitosti, kuglanje i mnoge druge. Večernje aktivnosti mogu biti različite zabave (veče internacinalne kuhinje), karaoke, roštiljanje, organizovani obilasci i mnogi drugi.

Destinacija

Dablin je glavni i najnaseljeniji grad Irske. Naziv grada potiče od irskog imena Dubhlinn, što u prevodu znači »Crni bazen«. Lociran u pokrajini Leinster, ovaj grad nalazi se blizu srednje tačke istočne obale Irske, na ušću reke Lifej i centra regiona Dablin.

Grad je jedan od najpopularnijih destinacija za turiste u Evropi, jer ima sve za posetioce, od drevnih ruševina do aktivnog noćnog života. Dablin 21. veka moderan je kosmopolitski grad čije prodavnice i restorani odražavaju multikulturalnost grada.

Tokom cele godine u gradu se organizuje na stotine festivala i koncerata, a oblasti grada poput Temple Bar i Latin Quarter of Dublin uvek su živahni, sa velikim izborom restorana, hrane i muzike iz celog sveta.  

Kursevi

Kursevi engleskog jezika koji su na raspolaganju jesu sledeći:

  • Standardni kurs jezika (20 časova jezika nedeljno)
  • Intenzivni kurs jezika (26/30 časova jezika nedeljno)
  • Kombinovani kurs jezika (25 časova jezika nedeljno)
  • IELTS pripremni kurs (20/26/30 časova nedeljno)
  • Kembridž pripreme (20/30 časova nedeljno)
  • Individualni profesionalni kursevi (1  na 1 časova)

Prvog dana po dolasku u školi radi se test jezika kako bi se svakom polazniku odredio nivo znanja i shodno tome rasporedio u odgovarajuću jezičku grupu.

Smeštaj

Porodični smeštaj svakako je jedan od zanimljivih načina usavršavanja jezika, ali i dobra prilika da upoznate kulturu i život. Porodice u kojima su polaznici smešteni pažljivo su odabrane od strane predstavnika škole. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu sobu sa doručkom i večerom (od ponedeljka do petka) i svim obrocima vikendom. Izuzev ovog tipa smeštaja, polaznicima su na raspolaganju i zajedničke kuće i rezidencije. Ovaj tip smeštaja namenjen je onim polaznicima koji  žele više samostalnosti i nezavisnosti.

Akreditacije

EAQUALS

equals

All members are committed to providing opportunities for language study in a teaching/learning environment of high quality and within a clearly organised curriculum framework.
EAQUALS members undertake not to discriminate in any way against students on grounds of gender, race or religion. Where appropriate, however, mother tongue quotas may be applied for educational reasons.

IALC

IALC

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme. Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print