Srednja škola u Velikoj Britaniji, London

Astrum Education - Duff Miller

Škola

Duff Miller College

Duff Miller College  jedan je od najuspešnijih privatnih koledža u centralnom Londonu, a deo je Astrum Education grupe. Nalazi se u komercijalnom delu grada, u južnom Kensingtonu. Misija koledža jeste kreiranje inspirativnog, vrednog i entuzijastičnog okruženja, koje je od suštinskog značaja za postizanje uspeha. Koledž pruža struktuirano školovanje bazirano na potrebama učenika i blisko prilagođeno specifičnim potrebama svakog pojedinca.

Škola u svojoj ponudi ima različite akademske programe, uključujući A level, koji učenicima omogućava da steknu kredite koje mogu iskoristiti u daljem školovanju. Kada je reč o vannastavnim aktivnostima, učenici imaju pristup teretani i bazenu na Imperijal koledžu u Londonu. Škola organizuje godišnje fudbalske i kriket turnire, ali i širok spektar društvenih aktivnosti uključujući debate na razne teme, proslave, dobrotvorne akcije, ski putovanja i druge.

Učenici su smešteni u studio apartmanima, koji se nalaze na oko 15 minuta gradskim prevozom od koledža. U sklopu smeštaja postoji  i mali supermarket, kafeterija i restoran u kojima su im na raspolaganju obroci (doručak, ručak i večera).

Pogledajte i ostale srednje škole u Velikoj Britaniji.

Profil

 • Lokacija škole: centralni London, 59 Queen’s Gate, južni Kensington
 • Godina osnivanja: 1952.
 • Religija: Nereligijska
 • Tip škole: Privatni koledž mešovite strukture (dečaci i devojčice)
 • Starosna struktura: 14-19 godina
 • Broj učenika: 350
 • Nastavni programi: jednogodišnji GCSE i A-level, dvogodišnji program A-level, ali i razne dodatne programe poput pripreme za prijavu na medicinske i stomatološke programe na Univerzitetima i drugi.
 • Najbliža stanica: metro stanice South Kensington i Gloucester Rd
 • Najbliži aerodrom:  Heathrow
 • Cena za internacionalne učenike: nastava za A level od £26.100 po školskoj godini; rezidencijalni smeštaj od £11.502, moguć je i porodični smeštaj. (Cene su za školsku 2015/16. godinu)
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije, depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), Guardian service, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ono što izdvaja Duff Miller od ostalih škola svakako je otvoren pristup i atmosfera koja podstiče učenike da se razvijaju, kako na akademskom, tako i na ličnom nivou. Koledž ima dobro opremljene nastavne i vannastavne kapacitete, a nastava se odvija u malim odeljenjima, kroz koje se podstiče učešće u debatama.

Koledž sa ponosom ističe odnos koji neguje između nastavnika i učenika. Politika “otvorenih vrata” usmerena je na razvoj punog potencijala kod učenika. Nastavno osoblje prati rad i napredak svakog  đaka pojedinačno.

Učenici se ohrabruju i savetuju u svakoj fazi obrazovanja na putu do izbora odgovarajuće oblasti studiranja. Karijerni savetnik škole ima dugi niz godina iskustva u savetovanju učenika dajući  im uvid u složen proces apliciranja na Univerzitet. Lični tutori usmeravaju učenike ka odgovarajućoj oblasti studija, savetujući ih u vezi predmeta koji im najbolje odgovaraju.

Uslovi upisa

Za upis u školu neophodno je da učenik obavi intervju sa direktorom škole (direktno u školi ili preko Skype-a), a mogući su i dodatni testovi, poput testa engleskog jezika za internacionalne učenike. Škola prima ograničen broj internacionalnih učenika, te se savetuje ranija prijava. Pre razgovora, neophodno je dostaviti popunjenu aplikaciju i svedočanstva predhodnog obrazovanja.

Stranim učenicima na raspolaganju je posebno dizajniram program koji uključuje dodatne časove engleskog kao stranog jezika, dodatne časove u naučnim oblastima, kao i savetovanje prilikom apliciranja na britanske i američke univerzitete.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

 

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju