Internat za dečake u Londonu

Škola

Dulwich College

Ovo je jedna od najčuvenijih škola za dečake u Velikoj Britaniji.  Nalazi se u južnom delu Londona, na samo 8 km od centra. Ova prestižna škola se nalazi u impresivnom zdanju na imanju od 28 hektara. Pored glavne zgrade škole u kampusu se nalaze i učionice grupisane u blokove (naučni blok, muzička škola, specijalizovane učionice za matematiku, umetnost), tri biblioteke sa 32.000 knjiga, cd i dvd izdanja, arhiv sa retkim knjigama i rukopisima od kojih najraniji potiču iz 14. veka i umreženi računari u celoj školi. U muzičkoj školi čak 500 đaka nedeljno imaju individualne časove. Umetničko odeljenje se sastoji iz 7 umetničkih studija, keramičkog studija i komjuterskog dela. Đaci izlažu u mnogobrojnim  galerijama, a svi profesori su umetnici koji mogu da usmere i razumeju đake i njihov umetnički senzibilitet. Škola ima pozorište sa 250 mesta, sale za probu i svlačionice. Svake godine se postavi 50 predstava u svim uzrastima. U mnogim predstavama dečaci sarađuju sa devojčicama iz sestrinske ženske škole.

Pri kampusu se nalazi i sportski centar sa velikom sportskom salom, fitnes centrom i zatvorenim bazenom. Škola poseduje 24 hektara sportskih terena, veslački klub na Temzi i nudi 24 različita sporta za svoje đake. Najistaknutiji sport u školi je ragbi, a u ponudi su i fudbal, hokej, kriket, atletika, tenis, plivanje…

Đaci mogu da pristupe različitim klubovima i društvima koje vode dečaci posle nastave i tokom pauze za ručak. Od lego kluba za mališane, preko istorijskog, filmskog kluba, kluba debete, šah kluba, do političkog društva koje ugovara gostovanja političara i javnih ličnosti na koledžu.  Pored sportova i klubova, škola organizuje i ekskurzije, ali i društveno koristan rad i volontiranje, koje je izuzetno cenjeno od strane univerziteta i bitno pri upisu na fakultet.

Postoje tri rezidencije, a svaku vodi internatski „roditelj“ koji tu živi sa svojom porodicom i brine o učenicima i na taj način dečaci imaju osećaj kao da su deo jedne velike porodice.  Za decu od 11 do 15 godina sobe su zajedničke, a za starije đake od 16 do 18 godina sobe su jednokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U okviru škole nalazi se i medicinski centar sa profesionalnim medicinskim osobljem.

Profil

  • Lokacija škole: gradska sredina, London
  • Godina osnivanja: 1619.
  • Tip škole: muška škola
  • Starosna struktura: svi učenici: 3- 18 godina, internat: 11 – 18 godina
  • Broj učenika: Učenici u internatu: 120, UKUPNO: 1450
  • Najbliži aerodrom: Heathrow i Gatwick na 60 minuta od škole
  • Nastavni programi: junior school, senior school, dvogodišnji GCSE, A level,
  • Cena za internacionalne učenike: za školsku godinu 2015/2016 od £38.052 (po tromesečju od £12.684), depozit od £12.684 i depozit od £1.600.
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), guardian service ( od nekih britanskih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Ova škola se nalazi u prvih pedeset najboljih škola u Velkoj Britaniji. Đaci koji je završe upisuju najbolje univerzitete, a oko 10 odsto đaka svake godine upisuje Kembridž ili Oksford  (u klasi 2011. od 206 đaka, čak  26 je upisalo Oksford ili Kembridž ). Prednost je što je škola samo muška, jer ova škola razume dečake i celo obrazovanje je podređeno muškom polu, čak su i časovi skraćeni na 35 minuta. Dečaci dobijaju izuzetnu podršku tokom čitavog školovanja. Dečaci u ovakvoj sredini  mogu  lakše da napreduju i posvete se učenju, ništa im ne odvlači pažnju tokom radne nedelje. Tokom vikenda se organizuju druženja sa devojkama iz sestrinske škole.

Uslovi upisa

Dulwich College je akademski selektivna škola, a dečaci koje prima su u prvih 20 odsto đaka svoje generacije. Svi kandidati za upis polažu ispite i to polaznici od 11 do 14 godina polažu engleski, matematiku i test inteligencije, a kandidati za A level program polažu ispite iz četiri predmeta koja planiraju da slušaju tokom A level programa i englesku kompozicija. Zahtevaju napredni nivo engleskog jezika, IELTS 6.5. Pored rezultata testova potrebna je diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda.

Cela procedura mora biti gotova u novembru za upis u septembru naredne godine!

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju